fbpx

Morbidelli SC125RE: Νέο ρετρό σκούτερ από την ιστορική εταιρία

Ένα σκούτερ με “ιστορικές” γραμμές

Η Morbidelli, η ιστορική ιταλική φίρμα που αναστήθηκε πρόσφατα, παρουσιάζει το δεύτερό της μοντέλο, το οποίο αυτή τη φορά είναι κλασικής σχεδίασης.

Το Morbidelli SC125RE παρουσιάζεται σχεδιαστικά σαν ένας επιτυχημένος φόρος τιμής στη θρυλική Lambretta, της οποίας ακολουθεί συγκεκριμένες γραμμές – όπως για παράδειγμα στην περιοχή της ποδιάς και στη “γραβάτα”.

Το σκούτερ διαθέτει επίπεδο πάτωμα, “κάθετη” ποδιά και μακριά ουρά με σέλα χαμηλού αφρώδους και εξίσου μακριά.

Παρότι οι γραμμές θυμίζουν Lambretta, οι σχεδιαστές του έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, δημιουργώντας σημεία και λεπτομέρειες που δεν έχουμε ξαναδεί σε κλασικό σκούτερ. Χαρακτηριστικό το “κομμένο” μπροστινό φτερό και το οπίσθιο φωτιστικό σώμα.

Ο κινητήρας του Morbidelli SC125RE είναι υδρόψυκτος, μονοκύλινδρος και αποδίδει 11 ίππους στις 7.500 rpm από 124,6 κυβικά εκατοστά και ροπή 11,2 Nm στις 5.500 rpm.

Mε διάμετρο 52,4 mm και διαδρομή 57,8 mm, οι δύο βαλβίδες ελέγχονται από έναν εκκεντροφόρο.

Η τελική που ανακοινώνεται είναι τα 92 km/h, με το βάρος στα 139 κιλά.

Το ρετρό σκούτερ κινείται πάνω σε τροχούς 12 ιντσών και φοράει ίδια ελαστικά μεγέθους 120/70. Οι ζάντες είναι χυτές αλουμινένιες και πολύμπρατσες θυμίζοντας ακτίνες.

Τα δύο δισκόφρενα συνεργάζονται με γεφυρωμένο σύστημα πέδησης CBS. Προσέξτε τα  ευτραφή κέντρα των τροχών που θυμίζουν ταμπούρα!

Ένα τηλεσκοπικό πιρούνι χρησιμοποιείται στο μπροστινό μέρος και ένα αμορτισέρ για την πίσω ανάρτηση που μπορεί να ρυθμιστεί σε πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις προφόρτισης.

Προς το παρόν το SC125RE είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιταλία και προσφέρεται σε γκρι χρώμα ή λευκό (με λάστιχα με λευκά τοιχώματα), ενώ κοστίζει από 2.790 ευρώ.

Μόλις έχουμε πληροφορίες για την έλευση του νέου σκούτερ στην ελληνική αγορά θα σας ενημερώσουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X