fbpx

Italjet Dragster Gresini Racing: Σέξι, σπορ σκούτερ

Στα χρώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Η εξειδικευμένη μάρκα σκούτερ Italjet, αποκάλυψε ένα Dragster βαμμένο στα χρώματα της ομάδας Gresini Racing Ducati κατά τη διάρκεια του Ιταλικού Grand Prix, στο Mugello.

Είναι γνωστό πως στα paddock και τους χώρους γύρω από την πίστα στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και των MotoGP, μόνο τα σκούτερ έχουν δικαίωμα να κυκλοφορούν, κι αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύονται διαφημιστικά οι εταιρίες για λόγους προώθησης των προϊόντων τους.

Πολλές φορές εμφανίζονται και “σπέσιαλ” σκούτερ, όχι μόνο από πλευράς βαψίματος, αλλά και από πλευράς εξαρτημάτων. Όπως για παράδειγμα αυτό το Italjet Dragster που παρουσιάζουμε εδώ.

Η αγωνιστική πλευρά του πιο σπορ σκούτερ που υπάρχει σήμερα στην παραγωγή ξεχωρίζει αμέσως. Το Italjet Dragster είναι σπάνιο στους δρόμους, γιατί στην πραγματικότητα παράγεται σε τόσο μικρές ποσότητες που είναι δύσκολο να καλύψει ακόμη και μια μέτρια ζήτηση.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό, εμπνευσμένης σχεδίασης και κατασκευής σκούτερ που εντυπωσιάζει το μάτι με την μοναδική αρχιτεκτονική του: σωληνωτό πλαίσιο χωροδικτύωμα από χρωμομολυβδαινιούχο ατσάλι.

Επίσης διαθέτει τιμόνι κλιπόν, μονόμπρατση μπροστινή ανάρτηση με μηχανισμό και κεντρικό αμορτισέρ, μονό επικλινές αμορτισέρ πίσω, και …“τρομερή” εμφάνιση.

Το σκούτερ διατίθεται στην αγορά σε 125, 200 cc και 300 cc, πάντα με μονοκύλινδρους 4χρονους κινητήρες, ενώ στο πρόσφατο Ιταλικό Grand Prix που έγινε αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στην πίστα του Mugello, η Italjet παρουσίασε μια περιορισμένη έκδοση του Dragster, βαμμένη στα χρώματα της ομάδας Gresini Racing.

Υπενθυμίζουμε πως με την Gresini Racing τρέχουν φέτος στα MotoGP οι αδελφοί Márquez, o Αlex και ο πολυπρωταθλητής Marc.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό, ενώ το σκούτερ φοράει και αεροδυναμικά πτερύγια στο κάτω μέρος του φέρινγκ του για λόγους στυλ.

Το εργοστάσιο της Italjet που βρίσκεται στη Μπολόνια, σε απόσταση αναπνοής από την Ducati,  ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός περιορισμένου αριθμού σκούτερ στα χρώματα της Gresini, τα οποία έγιναν ανάρπαστα.

Πενήντα 300άρια φτιάχτηκαν και σε 50 λεπτά είχαν πουληθεί όλα… όπως ισχυρίζεται το εργοστάσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X