fbpx

Italjet Dragster 700 Twin 2025: Έρχεται το εκρηκτικό Mega σκούτερ – Ανακοίνωση τιμής

Το περιμένουμε το καλοκαίρι του 2025 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές του

Mόλις προχθές η Italjet, η ιστορική εταιρία σκούτερ και μοτοσυκλετών από τη Μπολόνια, πραγματοποίησε ένα ακόμη βήμα στην πορεία της καινοτομίας με ένα εντελώς ξεχωριστό mega scooter μοντέλο που εντυπωσιάζει για ακόμα μια φορά.

Δεν ξέρουμε αν η Italjet τηρήσει τις υποσχέσεις της στο ακέραιο αυτή τη φορά, μιας και στο παρελθόν δεν έχει αποδειχθεί απόλυτα αξιόπιστη όσον αφορά τις ημερομηνίες παρουσίασης ή λανσαρίσματος ή σε παραγγελίες και παράδοσης σκούτερ ή ακόμα σε ρυθμούς και αριθμούς παραγωγής, κ.λπ., αλλά πραγματικά αυτή τη φορά ευχόμαστε να πάνε όλα καλά.

Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται η Italjet (μια φημισμένη για τις καινοτομίες της εταιρία) έκανε το θαύμα της για ακόμα μια φορά.

Το Italjet Dragster 700 Twin, είναι η πιο πρόσφαταη “παράνοια” της ιταλικής εταιρίας, σχεδιασμένο με βάση τα πρωτότυπα Dragster 500GP και Dragster 559 Twin που παρουσιάστηκαν στην EICMA 2022 και 2023 (δείτε εδώ).

Εκεί είναι που σε τρελαίνει η Italjet. Για παράδειγμα: παρουσιάζει πριν από δυο χρόνια ένα εξαιρετικής δομής και σχεδίασης σκούτερ 500 cc σε πρωτότυπη μορφή, τσεκάροντας τις αντιδράσεις του κοινού, μετά το γειώνει και ανακοινώνει ένα μεγαλύτερου κυβισμού και όγκου… ακόμα πιο εξωφρενικού για την παραγωγή.

Το Italjet Dragster 700 Twin αντιπροσωπεύει την κορυφή της καινοτομίας, του ιταλικού σχεδιασμού και της μηχανικής.

Σχεδιασμένο στο Italjet Style Center στο Castel Guelfo στη Μπολόνια, το Dragster 700 Twin διαθέτει έναν υγρόψυκτο τετράχρονο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα με δύο εκκεντροφόρους και 8 βαλβίδες, ικανό να αποδίδει ισχύ 68 ίππων (51 kW) στις 8.500 σ.α.λ. και 70 Nm ροπής! Κορυφαία νούμερα στην κατηγορία των σκούτερ ή έστω των υβριδικών μοτο-σκούτερ.

Υπάρχει κιβώτιο 6 σχέσεων με υγρό πολύδισκο συμπλέκτη και τελική μετάδοση με αλυσίδα, πράγμα που υπαινίσεται ότι ο κινητήρας θα είναι μοτοσυκλέτας.

Μάλιστα αν δείτε, μέσα στα τεχνικά χαρακτηριστικά η Italjet αναφέρει πως ο κινητήρας είναι της Benelli, άρα μιλάμε για τον γνωστό 700άρη της εταιρίας, που συναντάμε στα SRK/SRT 700.

Εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό ψεκασμό και διπλή εξάτμιση κάτω από τη σέλα, το Dragster 700 Twin συνδυάζει την ψυχή ενός Superbike με την άνεση, την πρακτικότητα και την ευελιξία ενός hyperscooter… όπως ισχυρίζεται η Italjet.

«Για άλλη μια φορά βάλαμέ την καρδιά μας πάνω από τα εμπόδια, δημιουργώντας ένα μοντέλο που αποτίει φόρο τιμής στους κινητήρες εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Massimo Tartarini, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Italjet.

«Μοιάζοντας πολύ περισσότερο με μοτοσυκλέτα παρά με σκούτερ, το Dragster 700 Twin δημιουργεί μια εντελώς νέα κατηγορία, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στον τομέα των δύο τροχών».

Οι δύο δίσκοι μπροστά είναι 270 mm και ο πίσω 230 mm και υπάρχει δικάναλο ABS. Το πιρούνι  είναι ανάποδο της Marzocchi και το πίσω αμορτισέρ ένα, κι όλα αυτά με το γνωστό στυλ της Italjet όσον αφορά το πλαίσιο που είναι σωληνωτό/χωροδικτύωμα, όπως και όλα της τα μοντέλα Dragster.

Οι τροχοί είναι 15 ιντσών μπροστά και πίσω με διαστάσεις 120/70 μπροστά και 160/60 πίσω, ενώ το βάρος φτάνει τα “λογικά” 190 κιλά. Η εταιρία ανακοινώνει την τελική του στα 190 km/h.

Το ντεμπούτο στην αγορά του Italjet Dragster 700 Twin, διαθέσιμο τόσο στην έκδοση A2 όσο και με απεριόριστη άδεια A, αναμένεται την άνοιξη/καλοκαίρι του 2025.

Πέρα από τα μοντέλα παραγωγής που θα ακολουθήσουν, αρχικά θα υπάρχει προς πώληση μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής που θα λέγεται Limited Factory Edition, και που θα παραχθεί σε μόλις 700 μονάδες παγκοσμίως.

Italjet Dragster 500 Concept 2022

Italjet Dragster 500 Concept 2023

Με μαύρο/χρυσό χρώμα στο κουστούμι της, εξάτμιση Akrapovič, πίσω ανάρτηση και αμορτισέρ τιμονιού Öhlins, δαγκάνες Brembo και κάλυμμα διαφανούς καπακιού συμπλέκτη DucaBike, η Limited Factory Edition θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία από αύριο Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 στις 4 μ.μ. ώρα Ιταλίας, μέχρι να πουληθούν όλα τα κομμάτια  (έως τις 10 Νοεμβρίου 2024, τελευταία ημέρα της EICMA 2024) στον ιστότοπο της Italjet.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν για τα Dragster 700 Twin στην Ευρώπη είναι:

  • Dragster 700 Twin Limited Factory Edition: 14.900 €
  • Dragster 700 Twin – Standard: 12.900 €

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε πολύ σύντομα.

Φωτογραφίες: www.inmoto.it

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X