fbpx

SYM HD300: Νέο χρώμα, ίδια χαμηλή τιμή

 Ματ καφέ και οικονομικό

Μια από τις εκπλήξεις της χρονιάς και ήδη ένα από τα best seller 300άρια σκούτερ της ελληνικής αγοράς προσφέρεται σε έναν ακόμα χρωματικό συνδυασμό, ενώ παράλληλα παραμένει σε τιμή προσφοράς κάτω από τις 3.700 ευρώ.

Το SYM HD 300 έκανε δυναμική είσοδο στην αγορά προσφέροντας για πρώτη φορά ένα σκούτερ compact διαστάσεων, “ευρωπαϊκής” σχεδίασης, με τροχούς μεγάλης διαμέτρου. Παράλληλα η αντιπροσωπεία φρόντισε την τιμή έτσι ώστε να κατέβει κάτω από τις αντίστοιχες του ανταγωνισμού, καθιστώντας την από τις χαμηλότερες της κατηγορίας.

Ήδη μετά από τον Απρίλιο που έφτασε στην Ελλάδα και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, το SYM HD 300 έχει πουλήσει πάνω από 460 μονάδες και έτσι κατατάσσεται στη 10η θέση της γενικής κατάταξης πωλήσεων όλων των σκούτερ. Παράλληλα είναι το 5ο σε πωλήσεις 300άρι σκούτερ της αγοράς – στο 8μηνο – θέση που αναμένεται να αλλάξει σύντομα προς τα πάνω, μιας και σε αυτό συνηγορούν οι πωλήσεις του κάθε μήνα.

Τώρα ένα νέο χρώμα έρχεται να προστεθεί στη γκάμα του SYM HD300. Πρόκειται για την έκδοση Mat Brown, ένα ματ καφέ χρώμα το οποίο είναι της μόδας πρόσφατα, με το κάλυμμα της σέλας να είναι μαύρου χρώματος (με εμφανείς κόκκινες ραφές), δημιουργώντας έτσι ένα ταιριαστό και “βαρύ”, σοβαρό σύνολο.

Η premium εμφάνιση του scooter αναδεικνύεται από σχεδιαστικές λεπτομέρειες,  όπως  τα “φιλέτα” χρωμίου στην ποδιά και τη μάσκα του φαναριού και το ανάγλυφο σήμα της SYM στο πίσω τμήμα της σέλας. Το πίσω τμήμα ξεχωρίζει από τα διπλά φωτιστικά σώματα, με 12 LED το καθένα. Στο μπροστινό τμήμα υπάρχει τοποθετημένος στο τιμόνι LED προβολέας, ενώ τα φώτα θέσεως αποτελούνται και αυτά από 2 LED DRL μπάρες.

Μαζεμένο σε διαστάσεις είναι το SYM HD300, χαρίζοντας ταυτόχρονα άνεση και σταθερότητα με τροχούς 16”, κατάλληλο για ασφαλείς μετακινήσεις μέσα και έξω από τα αστικά όρια.
Οι χώροι του HD είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία του. Διαθέτει 38 λίτρα αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα. Πρακτικά, θα φιλοξενήσει ένα full-face κράνος και καθημερινά αντικείμενα. Ο αποθηκευτικός χώρος γίνεται ακόμη μεγαλύτερος στην έκδοση Top Box, χάρη στην ιδίου χρώματος βαλίτσα 40 λίτρων.


Στο εσωτερικό της ποδιάς έχουμε ένα εύχρηστο ντουλαπάκι με εύκολο άνοιγμα, εκεί υπάρχει θύρα USB QC 2.0 και χώρος για φύλαξη μικροαντικειμένων. Ένας έξυπνος κρυφός, αναδιπλούμενος γάντζος βρίσκεται στη διάθεση του αναβάτη για τη μεταφορά ενός χαρτοφύλακα ή για τσάντες με τα καθημερινά ψώνια.

Το SYM HD300 κινείται με τον γνωστό για τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του κινητήρα F4s της SYM. O υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, SOHC κινητήρας της SYM αποδίδει 27,5 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 26,12 Nm στις 6.250 σ.α.λ. Η τροφοδοσία πραγματοποιείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό με τη μονάδα ελέγχου ECU της Keihin.


Το HD, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις EURO4, καταναλώνει 3,46 λίτρα στα 100 χλμ. Η χωρητικότητα του ντεπόζιτου είναι στα 10 λίτρα, με την αυτονομία να πλησιάζει τα 290 χιλιόμετρα.

Με μεταξόνιο 1.505mm το HD δίνει την επιθυμητή σταθερότητα και παράλληλα την ευελιξία για τους ελιγμούς μέσα στην πόλη. Οι αλουμινένιες ζάντες 16”, με 5 διπλά μπράτσα, προσφέρουν αυξημένη σταθερότητα σε δρόμους με ανωμαλίες. Στο σύστημα φρένων, το HD χρησιμοποιεί ένα δισκόφρενο 288mm τύπου μαργαρίτα μπροστά και ένα 260mm πίσω, με 2πίστονες δαγκάνες και σωληνάκια υψηλής πίεσης. To σύστημα ABS που χρησιμοποιείται, είναι το δικάναλο σύστημα της Bosch 9.1.


Στον τομέα των αναρτήσεων, διαθέτει οπίσθια ανάρτηση με δύο αμορτισέρ, διαδρομής 100mm, με 4 θέσεις προφόρτισης ελατηρίου και μπροστά τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 115mm, με καλάμια διαμέτρου 35mm.

Όσον αφορά στην τιμή, αυτή παραμένει στις 3.695€ για τη βασική έκδοση του SYM HD300, ενώ με μόλις 45€ επιπλέον (3.740€) προσφέρεται η έκδοση TOP BOX με την εργοστασιακή βαλίτσα 40 λίτρων, που είναι στο ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο σκούτερ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X