fbpx

NEΑ: ΣΥΝΤΟΜΑ ΗONDA VISION 50;

Το σκούτερ – “Λύση στην κρίση”

Πληροφορίες που έχουν λάβει δύο περιοδικά της Ευρώπης, ένα στη Γαλλία και ένα στη Γερμανία μιλούν για ασφαλείς φήμες, που προέρχονται μέσα από το εργοστάσιο. Η Honda προτίθεται να παρουσιάσει μια μικρότερη έκδοση του Vision, αυτή τη φορά με κινητήρα 50 κ.εκ., κάτι που πιθανολογείται να γίνει μάλιστα μέχρι το τέλος του χρόνουΤο πετυχημένο, συμφέρουσας τιμής Ηοnda Vision 110 κυκλοφορεί και στη χώρα μας – με τιμή στα 1.960 ευρώ – με τετράχρονο, οικονομικό στα καύσιμα κινητήρα, με ψεκασμό και σύστημα συνδυαζόμενων φρένων.

Honda Vision 110

Όπως πιθανά είχατε διαβάσει στο νέο που αναρτήσαμε στις 28 Σεπτεμβρίου η Honda είχε σπεύσει να πατεντάρει πρόσφατα το σχήμα ενός σκούτερ με κλασικές γραμμές (πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε) γεγονός που ίσως να λειτούργησε παραπλανητικά. Είναι σαφώς πιο λογικό να παρουσιαστεί ένα “παγκόσμιο σκούτερ”, όπως έχει ονομάσει η Honda το Vision 110, και στα 50 κυβικά, το οποίο αν θελήσει να κρατήσει την τιμή του σε οικονομικά επίπεδα δεν θα πρέπει να διαθέτει σύστημα “Stop & Go” για παράδειγμα που θα ανεβάζει την τιμή, ούτε άλλες εξεζητημένες λύσεις.

Πιστεύουμε πως αν στο μέλλον παρουσιαστεί Honda Vision 50 με κατανάλωση κοντά στο 1,5 λίτρο καύσιμου για 100 χιλιόμετρα, τελική κοντά στα 65-70 χ.α.ω και τιμή αγοράς ανάμεσα στα 1.400 με 1.600 ευρώ, θα υπάρξει αντίστοιχα και κοινό που θα ενδιαφερθεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι η κατηγορία των 50 κ.εκ. είναι οικονομικότερη των υπολοίπων σε πολλούς τομείς, όχι μόνο λόγω μικρότερου κόστους απόκτησης του σκούτερ, αλλά και λόγω χαμηλότερου κόστους απόκτησης διπλώματος, ετήσιων τελών κυκλοφορίας, ασφαλίστρων, σέρβις,, κ.λπ.