fbpx

Yamaha XMAX 300 Tech MAX: To κορυφαίο των ΧΜΑΧ!

Premium Maxi Scooter με τιμή Με 7.390

Πάντα σε κίνηση η οικογένεια των ΧMAX, καταφέρνει να βρίσκεται ψηλά στις πωλήσεις και την αναγνωρισιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές τα τελευταία 15 χρόνια. Η εξέλιξη τόσο τεχνολογικά όσο και σχεδιαστικά είναι συνεχής

Οι σχεδιαστές της Yamaha με την τελευταία γενιά των Yamaha ΧΜΑΧ 300, τα οποία ανανεώθηκαν μόλις πέρσι, επικεντρώθηκαν στη δημιουργία μιας εντελώς νέας εμφάνισης, με πιο ρέουσες γραμμές που τονίζουν τον εκπληκτικό σπορ χαρακτήρα και την ευελιξία αυτού του σκούτερ.

Σχεδόν κάθε στοιχείο της κομψής, σπορ εξωτερικής σχεδίασης του νέου Yamaha XMAX 300 Tech MAX έχει ανασχεδιαστεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο εντυπωσιακό όχημα που θα προσφέρει την ιδανική ισορροπία μεταξύ επιδόσεων, στυλ, άνεσης και λειτουργικότητας.

Οι αλλαγές όμως δεν περιορίστηκαν στην εξωτερική σχεδίαση. Οι αναβάτες του XMAX 300 Tech MAX μπορούν πλέον να επωφελούνται από συνδεσιμότητα smartphone και πλοήγηση Garmin μέσω της νέας, πολλαπλών θεμάτων οθόνης TFT 4,2 ιντσών.

Δυναμικό και φουτουριστικό design

Το μπροστινό μέρος του φέρινγκ του XMAX 300 Tech MAX ανασχεδιάστηκε, αποκτώντας μια φουτουριστική, “δεμένη” όψη που προσφέρει απαράμιλλη παρουσία στο δρόμο. Τα πιο αιχμηρά, γωνιώδη άνω τμήματα του φέρινγκ προσδίδουν αίσθηση δύναμης, ενώ το νέο μπροστινό τμήμα του σκούτερ συμπληρώνεται ιδανικά, από τα νέου στυλ καλύμματα του πιρουνιού.

Η τολμηρή, σπορ εμφάνιση ενισχύεται από τα φλας που έχουν τοποθετηθεί πιο ψηλά στις δύο πλευρές του ανεμοθώρακα και είναι ιδιαίτερα ευκρινή στους υπόλοιπους οδηγούς, όταν το σκούτερ κινείται στην πυκνή κυκλοφορία της πόλης.

Στενό προφίλ και μεταφορά των μαζών εμπρός

Το ολοκαίνουριο φέρινγκ συνδυάζεται με ένα στενότερο πλευρικό προφίλ, το οποίο τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του νέου XMAX 300 Tech MAX. Τα χαρακτηριστικά, εμβληματικά “μπούμερανγκ” στο μέσον του σκούτερ της σειράς MAX έχουν ανασχεδιαστεί ώστε οι μάζες να συγκεντρώνονται πιο μπροστά. Αυτή η σχεδίαση δίνει την εντύπωση της κίνησης προς τα εμπρός και φέρνει τις επιδόσεις σε πρώτο πλάνο, ακόμα και όταν το σκούτερ είναι σταματημένο.

Στην αριστερή πλευρά του 300, το νέας εμφάνισης, τρισδιάστατο πλαστικό τμήμα σχήματος μπούμερανγκ, στην περιοχή του τούνελ, χαρίζει μια αρμονική εμφάνιση , από το ψαλίδι μέχρι το εμπρός μέρος της σέλας και τον άξονα του μπροστινού τροχού.

Το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης πάνελ δίπλα στα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, τα οποία είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές. Στα νέα μπούμερανγκ αριστερά και δεξιά, έχουν ενσωματωθεί αεραγωγοί που απομακρύνουν τη θερμότητα από τον κινητήρα.

Ολοκαίνουρια, έγχρωμη οθόνη TFT 4,2″: Συνδεσιμότητα και πλοήγηση μέσω smartphone

Το XMAX 300 Tech MAX είναι εξοπλισμένο με έναν από τους πιο εντυπωσιακούς πίνακες οργάνων που μπορεί να βρει κανείς σε οποιοδήποτε Sport Scooter. Αυτά τα ολοκληρωμένα όργανα περιλαμβάνουν μια νέα, προηγμένη έγχρωμη οθόνη infotainment TFT 4,2 ιντσών, η οποία συνδέεται με smartphone και μπορεί να λειτουργήσει ως ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης.

Η ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου επικοινωνίας (CCU) επιτρέπει τη σύνδεση του σκούτερ με smartphone μέσω Bluetooth. Μετά τη λήψη της δωρεάν εφαρμογής MyRide της Yamaha και τη ζεύξη της συσκευής με το όχημα, ο αναβάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε μια σειρά λειτουργιών.

Η έγχρωμη οθόνη TFT 4,2″ είναι σε θέση να λαμβάνει μηνύματα, email και ειδοποιήσεις, εμφανίζοντας τις σχετικές πληροφορίες στην οθόνη. Η αναπαραγωγή μουσικής και άλλες λειτουργίες του smartphone μπορούν να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν μοναδική και πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης. Ο αναβάτης έχει πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα πληροφοριών και υπηρεσιών, όπως είναι η ένταση του ήχου, ο καιρός και η γλώσσα, καθώς και οι πληροφορίες που σχετίζονται με το όχημα, την οδήγηση και άλλους παράγοντες.

Σύστημα πλοήγησης Garmin*

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής Garmin StreetCross στο smartphone και τη σύνδεση με τη CCU του XMAX 300 Tech MAX, οι αναβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την πλοήγηση Garmin, στην έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών του συστήματος infotainment. Αυτό το εξελιγμένο σύστημα επιτρέπει την αναζήτηση με βάση την τοποθεσία, το όνομα και διάφορες άλλες μεθόδους, μέσω του smartphone.
Μόλις ρυθμιστεί η διαδρομή, ο αναβάτης μπορεί να κάνει μεγέθυνση και σμίκρυνση, χρησιμοποιώντας τους διακόπτες του τιμονιού.

Η εφαρμογή Garmin StreetCross παρέχει πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο, καθώς και για τα όρια ταχύτητας, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, την απόσταση και τον εκτιμώμενο χρόνο άφιξης στον προορισμό. Παρέχει επίσης, πληροφορίες για πιθανούς κινδύνους, όπως είναι η ύπαρξη κλειστών στροφών στη συνέχεια της διαδρομής.

* Η εφαρμογή πλοήγησης δεν θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένες χώρες. Σε ορισμένες χώρες δεν παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τα όρια ταχύτητας, την κίνηση κ.λπ. Τα όρια ταχύτητας ενδέχεται να μην ενημερώνονται εγκαίρως και είναι πιθανό να αλλάζουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση σχολείων ή εργοταξίων.

Ξεχωριστό ταχύμετρο LCD 3,2″

Το ταχύμετρο εμφανίζεται σε μια ξεχωριστή οθόνη LCD 3,2″, η οποία βρίσκεται επάνω από τη νέα οθόνη TFT 4,2″. Η δευτερεύουσα οθόνη είναι εξαιρετικά ευανάγνωστη, ενώ η απομάκρυνση των πληροφοριών από την οθόνη του συστήματος infotainment επιτρέπει ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια. Η απομάκρυνση του ταχύμετρου από την κεντρική οθόνη, επιτρέπει στον αναβάτη να αλλάζει λειτουργίες στην πολλαπλών θεμάτων οθόνη TFT. Παράλληλα, μπορεί να βλέπει την ταχύτητα και άλλες σημαντικές πληροφορίες, ανεξάρτητα από το μενού που θα επιλέξει στη νέα οθόνη TFT.

Νέος προβολέας και πίσω φως σε σχήμα X

Το XMAX 300 Tech MAX διαθέτει μια ριζοσπαστική, νέα όψη, η οποία οφείλεται στη χαρακτηριστική διάταξη των προβολέων και των φώτων θέσης. Το σχήμα Χ, είναι μοναδικό σε αυτό το μοντέλο. Η εξαιρετικά μοντέρνα εμφάνιση ταιριάζει απόλυτα με την ολοκαίνουρια εξωτερική σχεδίαση και χαρίζει στο μοντέλο του 2023, άμεσα αναγνωρίσιμη, φουτουριστική εμφάνιση που ξεχωρίζει από κάθε άλλο μοντέλο.

Το ανασχεδιασμένο πίσω φως LED περιλαμβάνει φώτα πέδησης που σχηματίζουν και εδώ το γράμμα X όταν ανάβουν. Περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένα πίσω φλας που προσδίδουν ομοιογένεια και κομψή εμφάνιση.

Τα νέα υψηλής ευκρίνειας μπροστινά φλας σχεδιάστηκαν ειδικά, για εύκολη θέαση από τους διερχόμενους οδηγούς σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Νέα σέλα με βελτιωμένη πρόσβαση στο έδαφος

Η σέλα του νέου XMAX 300 Tech MAX ανασχεδιάστηκε, για πιο άνετη οδήγηση και εύκολη πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος. Το σχήμα του μπροστινού μέρους της σέλας έχει αναθεωρηθεί, για να γίνει πιο ευχάριστη η οδήγηση στην κίνηση, όπου απαιτούνται συχνές στάσεις και εκκινήσεις.

Οι αναβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τον μεγάλο χώρο αποθήκευσης κάτω από τη σέλα για να μεταφέρουν τα πάντα, από προμήθειες έως εξοπλισμό γυμναστηρίου. Όταν το σκούτερ είναι σταθμευμένο, στον χώρο αποθήκευσης μπορούν να τοποθετηθούν 2 κράνη φουλφέις συγκεκριμένων διαστάσεων.

Λεπτότερη και κοντύτερη, η νέου σχήματος σέλα συνέβαλε στη διατήρηση μικρών διαστάσεων σε αυτό το νέο μοντέλο.

Σέλα και καλύμματα καπακιού από δερματίνη / Νέου στυλ μαρσπιέ αλουμινίου

Για ακόμα περισσότερη πολυτέλεια, το XMAX 300 Tech MAX διαθέτει αποκλειστική επένδυση σέλας από δερματίνη, καθώς και χρυσαφί ραφές. Το ίδιο υψηλής ποιότητας υλικό έχει χρησιμοποιηθεί και στα καλύμματα του καπακιού του χώρου αποθήκευσης, για αρμονία και ακόμα πιο έντονη αίσθηση πολυτέλειας.

Επίσης, τα αλουμινένια μαρσπιέ σε συνδυασμό με την επένδυση της σέλας από δερματίνη, προσδίδουν αποκλειστικό χαρακτήρα στο Tech MAX.

Νέος μηχανισμός ζελατίνας και καθρέπτες

Το 300 Tech Max διατηρεί τον ίδιο ρυθμιζόμενο ανεμοθώρακα, ενώ για βελτιωμένη λειτουργία και μεγαλύτερη άνεση, οι μηχανισμοί που επιτρέπουν τη ρύθμιση σε χαμηλή και ψηλή θέση έχουν ανασχεδιαστεί. Επίσης, για ελαφρώς μειωμένο βάρος και βελτιωμένη ποιότητα, οι βραχίονες των καθρεπτών έχουν κατασκευαστεί από αλουμίνιο.

Αποκλειστικά χρώματα Tech MAX

Για κορυφαία εμφάνιση, ορισμένα πλαστικά εξαρτήματα του XMAX 300 Tech MAX διαθέτουν ειδικό ημι-μεταλλικό γυαλιστερό φινίρισμα που ενισχύει το συνολικό στυλ και συμπληρώνει τα αποκλειστικά χρώματα.

Κύρια χαρακτηριστικά του XMAX 300 Tech MAX

Νέα χαρακτηριστικά:

 • Ολοκαίνουριο στυλ: δυναμική εμφάνιση και υψηλή ποιότητα MAX
 • Έγχρωμη, πολλαπλών θεμάτων οθόνη infotainment TFT 4,2 ιντσών
 • Συνδεσιμότητα με smartphone
 • Σύστημα πλοήγησης Garmin*
 • Tαχύμετρο LCD 3,2 ιντσών
 • Αποκλειστικοί νέοι προβολείς LED σχήματος X και πίσω φως LED σχήματος X
 • Ανασχεδιασμένη σέλα με καλή εφαρμογή και εξαιρετική πρόσβαση των ποδιών στο έδαφος.
 • Επένδυση σέλας και καλύμματα καπακιού από δερματίνη
 • Μαρσπιέ αλουμινίου με νέο στυλ
 • Αποκλειστικό χρώμα Tech MAX
 • Ειδικό ημι-μεταλλικό γυαλιστερό φινίρισμα σε πλαστικά μέρη του σκούτερ.

 • Ψηλά τοποθετημένα μπροστινά φλας
 • Συνέχεια χαρακτηριστικών:
 • Ισχυρός και οικονομικός κινητήρας Blue Core 300 κ.εκ. προδιαγραφών EURO5
 • Πιρούνι τύπου μοτοσυκλέτας με δύο πλάκες στήριξης
 • Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
 • Σύστημα ανάφλεξης χωρίς κλειδί (Smart Key)
 • Χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα για 2 κράνη φουλφέις συγκεκριμένων διαστάσεων
 • Φώτα θέσης και φλας LED
 • Ρυθμιζόμενη ζελατίνα

 • Ρυθμιζόμενο τιμόνι
 • Πρίζα 12V
 • Μπροστινός τροχός 15 ιντσών, πίσω τροχός 14 ιντσών
 • Δισκόφρενα εμπρός και πίσω

Χρώματα

Dark Petrol (Πράσινο σκούρο)
Tech Black (Μαύρο)

Περισσότερες πληροφορίες: www.yamaha-motor.eu

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ