fbpx

VESPA 75th: Επετειακές εκδόσεις για τα 75 χρόνια

Κυρία… ετών 75

Το πιο αναγνωρίσιμο και δημοφιλές σκούτερ όλων των εποχών, η θρυλική Vespa, συμπληρώνει τα 75 της χρόνια και η Piaggio το γιορτάζει με ειδικές επετειακές εκδόσεις των μοντέλων GTS και Primavera, οι οποίες θα διατίθενται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια του έτους.

Ήταν τον Απρίλιο του 1946 όταν κατατέθηκε προς κατοχύρωση η πρώτη πατέντα του σχεδιαστή Corradino DAscanio που περιέγραφε την αρχετυπική Vespa.

Vespa 75th Anniversary GTS 125/300

Το σκούτερ, το οποίο αποτέλεσε το προσωπικό μεταφορικό μέσο εκατοντάδων χιλιάδων Ιταλών κατά την ανοικοδόμηση της πληγωμένης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο χώρας, επιτέλεσε επίσης τον ρόλο του βιοποριστικού μέσου στη χώρα που γεννήθηκε, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, θέτοντας τις βάσεις για την επική συνέχεια.

Vespa 75th Anniversary GTS 125/300

Σταδιακά, με τη βοήθεια ταινιών όπως το Roman Holiday (Διακοπές στη Ρώμη), όπου ο Gregory Peck και η Audrey Hepburn οδηγούν κάπως ανορθόδοξα μια V30T μέσα στη Ρώμη, σε μια κινηματογραφική σκηνή, η Vespa άρχισε να διαμορφώνει μια διαφορετική υπόσταση στη συνείδηση του κόσμου, για να φτάσουμε στα 60s, όπου το ήδη πετυχημένο δίτροχο έγινε συνώνυμο της Dolce Vita και της σύγχρονης ιταλικής κουλτούρας.

Vespa 75th GTS 125/300

Στις μέρες μας το θρυλικό σκούτερ, που έγραψε ιστορία και στην Ελλάδα (ποιος δεν γνωρίζει το «ξέρεις από Vespa;» του αείμνηστου Θανάση Βέγγου;) δεν χρειάζεται συστάσεις, το όνομά της αποτελεί ίσως το ισχυρότερο χαρτί της αγοράς, τόσο μάλιστα, που η Piaggio έχει εδώ και καιρό διαχωρίσει τη γκάμα της, χρησιμοποιώντας το όνομα Vespa ως αποκλειστικό εμπορικό σήμα.

Οι Vespa εξακολουθούν επίσης να αποτελούν τον ισχυρότερο πόλο έλξης και προσέλκυσης νέων αναβατών στον κόσμο των δύο τροχών, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία.

Vespa 75th Primavera 50/125/150

Aγοράζοντας μια Vespa, δεν αποκτάς απλά ένα δίτροχο, αλλά γίνεσαι συμμέτοχος σε ένα μοναδικό και χαρακτηριστικό lifestyle, με διαχρονική μάλιστα αξία, αφού το κλασικό δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί ξεπερασμένο και εκτός μόδας.

Vespa 75th Primavera 50/125/150

Για τα 75 χρόνια της Vespa, λοιπόν, οι GTS των 125 και 300 κ.εκ., καθώς και οι Primavera 50, 125 και 150 κ.εκ. θα διατίθενται και σε επετειακές εκδόσεις, σε ξεχωριστή ιδιαίτερη, μοναδική κιτρινο-χρυσαφί απόχρωση και με το νούμερο “75” σε περίοπτες θέσεις στα πλαϊνά και στο μπροστινό φτερό.

Δερμάτινη σέλα σε απόχρωση του γκρι και νίκελ λεπτομέρειες διάσπαρτες στο σώμα των Vespa 75th Anniversary, υπογραμμίζουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα των εκδόσεων αυτών, οι οποίες θα διατίθενται με δερμάτινη και ασορτί με τη σέλα τσάντα, στο σχήμα του ελαστικού – ρεζέρβας, με δυνατότητα ασφάλισής της στην πίσω σχάρα.

Vespa 75th Anniversary GTS 125/300

Πέραν αυτών, οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα παραλαμβάνουν επίσης μια ειδική συλλογή μοναδικών αξεσουάρ, διαμορφωμένων και σχεδιασμένων ειδικά για την περίσταση, όπως ένα μεταξωτό κασκόλ με χειροποίητη ραφή, μια μεταλλική διακοσμητική πλακέτα και οκτώ συλλεκτικές κάρτες, ενώ διαφορετικό θα είναι και το βιβλιαράκι οδηγιών και συντήρησης που θα συνοδεύει τα μοντέλα.

Οι επετειακές αυτές εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες σύντομα, μέσα στον Μάρτιο του 2021, μέχρι και το τέλος της χρονιάς, με τις τιμές τους να ανακοινώνονται σύντομα από την ελληνική αντιπροσωπεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ