fbpx

SCROOSER: ΣΤΙΛ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Υπερμοντέρνα πατίνια στην πόλη

 Μετακινήσεις και περιπλανήσεις στην πόλη, με στιλ και άποψη υπόσχεται το ηλεκτρικό πατίνι που φοράει φαρδιά λάστιχα που θυμίζουν παιχνίδι και custom αμερικάνικη μοτοσυκλέτα με την πρώτη ματιά.

 Το “παιχνιδιάρικο” ύφος του “σκούτερ” πόλης και πεζοδρομίων – αφού είναι αθόρυβο και ηλεκτρικό είναι πασιφανές στην περίπτωση του Scrooser. Οι μισοί αναρωτιούνται γιατί είναι τόσο άσχημο κι άλλοι μισοί το λατρεύουν, αφού θυμίζει πάρα πολλά πράγματα. Σημασία βέβαια έχει ότι το κατασκεύασμα αυτό τραβάει την προσοχή, δεν περνάει απαρατήρητο και ότι αποτελεί μια ακόμα ευφάνταστη ιδέα στον βωμό της μοντέρνας μετακίνησης του ανθρώπου της πόλης.

Μοναδικό σαν εφαρμογή χρησιμοποιεί ηλεκτρικό κινητήρα και ζυγίζει 118 kg, όχι ιδιαίτερα ελαφρύ, αφού η κατασκευή δείχνει να είναι “βαρέως τύπου” για σκουτερο-πατίνι. Λόγω της σχεδίασής του το Scrooser – περίεργο όνομα παρ’ όλα αυτά… – μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τρεις τρόπους: είτε σαν ηλεκτρικό σκούτερ, είτε σαν πατίνι, αφού εκτός από καθιστός μπορείς να οδηγείς και όρθιος.

Είναι σίγουρο ότι τα fashion victims του δυτικού κόσμου θα ενδιαφερθούν για το τι έχει να προσφέρει περισσότερο σαν εμφάνιση, ενώ οι υπόλοιποι θα το δούν σαν συμπαθητική αισθητικά λύση στη μετακίνηση, με την φόρτισή του να διαρκεί μια ώρα, την αυτονομία του να φτάνει τα 35 χιλιόμετρα και την τελική του τα 40 χιλιόμετρα την ώρα.

Το μήκος του φτάνει τα 1,7 μέτρα, το πλαίσιο είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο και οι μεγάλοι (σαν μπαλόνια) τροχοί προσφέρουν και μια υποτυπώδη ανάρτηση, αλλά καιμια περίεργη συμπεριφορά όταν πάει να στρίψει, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, αφού ο αναβάτης στρίβει πάνω στη “γωνία” του ελαστικού.

Το Scrooser είναι προϊόν της εργασίας μιας ομάδας σχεδιαστών που έχουν έδρα την Δρέσδη της Γερμανίας και έχει κερδίσει το βραβείο Green Tech Awards του 2013 στην κατηγορία των μέσων μετακίνησης, σαν πρακτική και φιλική στο περιβάλλον λύση. Η τιμή του ξεπερνάει τα 3,0 χιλιάδες ευρώ, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι η καινοτομία και η διαφορετικότητα κοστίζει…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X