fbpx

QUADRO4: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μοναδικό και ασφαλέστατο 4τροχο scooter

Το πολυαναμενόμενο, καινοτόμο 4ροδο σκούτερ της Quadro, το πρώτο παγκοσμίως scooter με 4 τροχούς, βρίσκεται πλέον στην παραγωγή. Το νέο όχημα έρχεται και φέρνει την επανάσταση στην καθημερινή μετακίνηση. Παράλληλα ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι ότι μπορεί να οδηγηθεί με παλαιότερο δίπλωμα αυτοκινήτου, εκδοθέν μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.

Όχημα; Scooter; Τετροχό; Μπορείτε να το αποκαλέσετε όπως επιθυμείτε. Είναι το QUADRO4. Το πρώτο και μόνο scooter στον κόσμο με 4 τροχούς ήρθε να προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα σταθερότητας και ασφάλειας. Το αποκαλούμε scooter. Όμως το QUADRO4 είναι πραγματικά κάτι πολύ περισσότερο από αυτό!

Ο κόσμος εξελίσσεται γρήγορα. Τα πάντα κινούνται με ταχείς ρυθμούς. Είτε πρόκειται για μετακινήσεις αναψυχής είτε για επαγγελματικές, με αυτοκίνητο, scooter, μοτοσυκλέτα ή ακόμα και μέσα μαζικής μεταφοράς, επιδίωξη όλων είναι η ευέλικτη και ασφαλής μετακίνηση με το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό άνεσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Και γιατί να μην προσθέσουμε και λίγη διασκέδαση οδηγώντας ένα σκούτερ με κομψότητα και στυλ; Αυτά φιλοδοξεί να καλύψει το νέο, επαναστατικό QUADRO4. Οι 4 τροχοί είναι εγγύηση ασφάλειας, προσφέροντας παράλληλα διασκέδαση και αίσθηση ελευθερίας.

Το QUADRO4 εισάγει μία νέα έννοια μετακίνησης. Απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, από έμπειρους αναβάτες μέχρι «πρωτάρηδες», που μέχρι σήμερα δεν είχαν σκεφτεί ποτέ να ανέβουν πάνω σε «2τροχο» όχημα. To QUADRO4 είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο εξέλιξης, βγαλμένο από τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μιας ομάδας σχεδιαστών, που είχαν την ικανότητα να προβλέψουν μία πραγματικά σημαντική εξέλιξη στο χώρο της μετακίνησης.

ORZX1296

Quadro4_2015_2ORZX14081

Βελτιωμένος κινητήρας

Το επαναστατικό QUADRO4 είναι εξοπλισμένο με ένα νέο 4-βάλβιδο, υγρόψυκτο κινητήρα 346cc, με ενσωματωμένο διαφορικό και διπλό αντικραδασμικό αντίβαρο στροφάλου για ελαχιστοποίηση των κραδασμών, καθώς και σύστημα τροφοδοσίας με ψεκασμό. Κεντρικά τοποθετημένος στο πλαίσιο του scooter, προσφέρει άριστη κατανομή βάρους και μέγιστη δυνατή πρόσφυση των δύο πίσω τροχών χάρη στο ενσωματωμένο διαφορικό. Με χωρητικότητα ρεζερβουάρ καυσίμου στα 15 λίτρα, το QUADRO4 έχει αυτοδυναμία περίπου 300 χιλιόμετρα.

Μοναδικό σύστημα ανάρτησης

Το QUADRO4 είναι εφοδιασμένο με ένα διπλό υδροπνευματικό σύστημα ανάρτησης HTS (Hydraulic Tilting System), μία παγκόσμια καινοτομία που προσδίδει στο scooter σταθερότητα, ικανότητα ελιγμών, ασφάλεια και οδηγική απόλαυση. Το καινοτόμο υδραυλικό σύστημα αναρτήσεων επιτρέπει και στους 4 τροχούς να προσαρμόζονται και να διατηρούν διαρκώς την επαφή τους με την επιφάνεια του δρόμου, εξασφαλίζοντας έτσι εξαιρετική σταθερότητα ακόμα και σε καταστάσεις που θα έθεταν ένα όχημα εκτός ισορροπίας (π.χ. σαμαράκια δρόμου και λακκούβες, ράγες τραμ, κτλ.). O καινοτόμος μηχανισμός κλίσης επιτρέπει στο όχημα να αποδίδει τα μέγιστα σε απόδοση και άνεση, να παρέχει τη βέλτιστη κατανομή βάρους κάτω από όλες τις συνθήκες και να προσφέρει ευχαρίστηση και ασφάλεια.

Συνδυαζόμενα φρένα

Το QUADRO4 διαθέτει τέσσερα συνδυασμένης λειτουργίας δισκόφρενα CBS (COMBINED BRAKING SYSTEM), διαμέτρου 240mm, εξασφαλίζοντας σταδιακό και ασφαλές φρενάρισμα. Το QUADRO4 μπορεί να ξεπεράσει υπό γωνία ακόμα και ανισόπεδες επιφάνειες χωρίς να διαταράσσεται η ισορροπία του σκούτερ. Χρησιμοποιώντας το μοχλό κλειδώματος που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι, το QUADRO4 μπορεί να σταθμεύει σε κάθε τύπο επιφάνειας. Ο μοχλός κλειδώνει τα HTS, αφήνοντας τα φρένα του σκούτερ ελεύθερα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατή η μετακίνηση μέσα σε μικρούς χώρους στάθμευσης, π.χ. ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα σε ένα μικρό γκαράζ. Ένα χειρόφρενο, στη δεξιά πλευρά του QUADRO4, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν το σκούτερ έχει σταθμεύσει και να παραμείνει ασφαλώς παρκαρισμένο ακόμη και σε ανώμαλους δρόμους ή άλλες επιφάνειες.

ORZX06861

ORZX98532

Άνεση επιβαινόντων

Πέραν των μοναδικών τεχνικών χαρακτηριστικών και των κορυφαίων επιπέδων ασφάλειας, το QUADRO4 προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης σε αναβάτη και συνεπιβάτη. Η διπλή σέλα έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σε αναβάτη και συνεπιβάτη μία άνετη αναπαυτική θέση. Χάρη στον χώρο μεταξύ πλαισίου και σέλας, οι αναβάτες όλων των αναστημάτων θα είναι σε θέση να βρουν τη δική τους θέση οδήγησης. Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα full-face κράνος, ενώ υπάρχει και μια παροχή ρεύματος 12-volt , χρήσιμη για τη σύνδεση ηλεκτρονικών συσκευών. Μια ακόμη 12-volt παροχή βρίσκεται στο εσωτερικό του μπροστινού αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση συσκευών όπως GPS. Ένας επιπλέον χώρος αποθήκευσης στο μπροστινό τμήμα του, μπορεί να δεχθεί μικρά αντικείμενα και έγγραφα. Τα όργανα του QUADRO4 σχεδιάστηκαν για να παρέχουν στον αναβάτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Διαθέτει μοντέρνα σχεδίαση και ευδιάκριτες ενδείξεις.

Χρωματικοί συνδυασμοί

Πέραν της επιθετικής και παράλληλα κομψής σχεδίασης, αλλά και την άμεσα διακριτή καινοτομία των 4 τροχών το QUADRO4 συνδυάζει την υψηλή αισθητική με σπορ χαρακτηριστικά. Διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: Swiss Red (κόκκινο), Titanium Grey (γκρι-ασημί), Snow White (άσπρο), and Raw Black (μαύρο). Το QUADRO4 ανήκει στην κλάση οχημάτων L5e και μπορεί στη χώρα μας να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου εκδοθέν έως 18/01/2013. H τιμή του Quadro4 ανακοινώθηκε στα 9.990 ευρώ.

QUADRO4, ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το πρώτο παγκοσμίως 4ροδο scooter

• Νέος 4χρονος κινητήρας 346cc με ενσωματωμένο διαφορικό για τους πίσω τροχούς

• Κίνηση και στους 2 οπίσθιους τροχούς

• Κινητήρας κεντρικά τοποθετημένος στο πλαίσιο του scooter, που κατεβάζει το κέντρο βάρους

• Μοναδικής τεχνολογίας ανάρτηση HTS (Hydraulic Tilting System) διεθνώς πατενταρισμένη

• Μπροστά – πίσω ανεξάρτητο σύστημα ανάρτησης

• Σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS) – 4 δισκόφρενα Ø 240 mm

• Τέσσερις τροχοί με ζάντες 14”

• Μέγιστη γωνία κλίσης 45°

• Μοντέρνα σχεδίαση με σπορ χαρακτηριστικά

• Αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα για ένα full-face κράνος

• Δύο εμπρόσθιοι αποθηκευτικοί χώροι

• Δύο παροχές ρεύματος 12-volt

• Επιλογή μεταξύ τεσσάρων χρωμάτων

• Μπορεί να οδηγηθεί με άδεια B’ κατηγορίας (για άδεια εκδοθείσα έως 18/01/2013)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ