fbpx

QJMotor MTX 125: Με υψηλές βλέψεις

Προκαλώντας τον ανταγωνισμό

Με μεγάλες βλέψεις έρχεται στην ελληνική αγορά το νέο QJMotor MTX 125, ένα εντυπωσιακό σκούτερ που λόγω του κυβισμού και της ιπποδύναμής του μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα αυτοκινήτου και χωρίς εξετάσεις (υπό προϋποθέσεις), ενώ διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό και αρετές που προκαλούν τον ανταγωνισμό να συγκριθεί μαζί του

Το QJMotor ΜΤΧ 125 έχει έναν μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο, κινητήρα υβριδικής τεχνολογίας και σύστημα start/stop που καταργεί τη μίζα, το ρόλο της οποίας αναλαμβάνει η γεννήτρια.

Με το σύστημα start/stop η επανεκκίνηση του κινητήρα γίνεται άμεσα και αθόρυβα, επιτυγχάνοντας μείωση των κινούμενων μερών και του βάρους τους.

Ο κινητήρας έρχεται να υποβοηθηθεί από τη λειτουργία της ηλεκτρογεννήτριας για την ενίσχυση των επιδόσεων κατά τη διαδικασία της επιτάχυνσης, προσφέροντας μία υβριδική τεχνολογία στη λειτουργία του.

Η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 15 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής τα 12Nm, μεγέθη που κατατάσσουν το QJMotor ΜΤΧ 125 στο άνω άκρο της κατηγορίας. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι επίσης, πως αυτές τις επιδόσεις το ΜΤΧ 125 τις συνδυάζει με μια εξαιρετικά μικρή κατανάλωση, της τάξης των 2,2L/100km (WMTC3), χάρη και στο εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού από την Bosch.

Με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να φτάνει τα 8 λίτρα, η θεωρητική αυτονομία του ΜΤΧ 125, μεταφράζεται στα 360 χιλιόμετρα!

Η εικόνα του ΜΤΧ 125 είναι αντιστρόφως ανάλογη από αυτήν που προδιαθέτει ο κυβισμός του. Ο σχεδιασμός του έχει δώσει έμφαση στους χώρους, την άνεση και το στυλ, προσδίδοντας στο MTX την εμφάνιση ενός μεγαλύτερου σε κυβισμό scooter.

Οι μεγάλες “ρέουσες” επιφάνειες, η μακριά και ευρύχωρη σέλα και η αεροδυναμική κάλυψη, θα ικανοποιήσουν ένα μεγάλο εύρος αναστημάτων.

Τα αναδιπλούμενα μαρσπιέ και η σχάρα που παίζει και τον ρόλο των χειρολαβών, φροντίζουν εξίσου για την άνεση του συνεπιβάτη και τη σωστή στήριξή του. Το τιμόνι που εδράζεται σε καβαλέτα, σύμφωνα με τα μοτοσυκλετιστικά πρότυπα, προσφέρει έναν εξαιρετικό μοχλό για τον απόλυτο έλεγχο του ΜΤΧ 125, ενώ οι εργονομικά σχεδιασμένοι διακόπτες τονίζουν το υψηλό επίπεδο κατασκευής του σκούτερ της QJMotor.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στη χρηστική πλευρά του χαρακτήρα του MTX, με τον χώρο κάτω από τη σέλα να μπορεί να φιλοξενήσει ένα jet κράνος και μικροαντικείμενα του αναβάτη και μπροστά, κάτω από το τιμόνι, υπάρχουν δύο πρακτικά ντουλαπάκια, εκ των οποίων το ένα διαθέτει και έξυπνη θύρα φόρτισης USB.

Η keyless τεχνολογία που διαθέτει το QJMotor ΜΤΧ προσφέρει ευκολία και αυξημένο επίπεδο ασφάλειας, με τη σέλα και το κάλυμμα του ρεζερβουάρ να ανοίγουν με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ συνδυάζεται και με τον ενσωματωμένο συναγερμό. Ως δικλείδα ασφάλειας, το ΜΤΧ 125 διαθέτει και κανονικό κλειδί για την περίπτωση που πέσει το επίπεδο της μπαταρίας του πομπού.

Τα full LED φωτιστικά σώματα, πέρα από το στυλ που προσδίδουν, προσφέρουν και μία φυσική δέσμη φωτός, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά του ΜΤΧ που ξεχωρίζουν είναι η έγχρωμη TFT οθόνη υψηλής ευκρίνειας, η οποία προβάλλει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργική κατάσταση του scooter -όπως η θερμοκρασία και πίεση των ελαστικών, χάρη στους αισθητήρες που διαθέτει – με ευανάγνωστες ενδείξεις. Το ΜΤΧ 125 είναι επίσης εφοδιασμένο με ένα πρακτικό χειρόφρενο που βοηθά στη στάθμευση υπό κλίση, αλλά και ρυθμιζόμενες μανέτες.

To QJMotor ΜΤΧ 125 είναι ένα από τα λίγα σκούτερ της κατηγορίας του που διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο ασφάλειας και ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνονται το σύστημα traction control και το δικάναλο ABS που συνδυάζεται με δύο δισκόφρενα 240mm και 225mm (εμπρός/πίσω αντίστοιχα). Τα δύο ρυθμιζόμενα πίσω αμορτισέρ συμβάλλουν τα μέγιστα στη σωστή οδική συμπεριφορά και την άνεση που προσφέρει το ΜΤΧ.

Η τοποθέτηση τόσο του ψυγείου πάνω στον κινητήρα όσο και του ρεζερβουάρ χαμηλά και μπροστά από τα πόδια του αναβάτη, βοηθούν στη συγκέντρωση των μαζών και του κέντρου βάρους χαμηλά, μεταφέροντας μια αίσθηση σταθερότητας κατά την οδήγησή του.

Η τιμή του QJMotor ΜΤΧ 125 έχει καθοριστεί στα 2.795€ και διατίθεται μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών QJMotor της Γκοργκόλης Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες: qjmotor.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ