fbpx

QJMotor Fort 350: Μπαίνει με ορμή στα 350άρια!

Maxi GT σκούτερ με αξίες

Στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον της κατηγορίας των maxi scooter 350-400 κυβικών, έρχεται το QJMotor Fort 350 να παλέψει “για μια θέση στον ήλιο”, έχοντας στη διάθεσή του ένα πλήρες “οπλοστάσιο” χαρακτηριστικών, επιδόσεων και εξοπλισμού.

Οι γραμμές του QJMotor Fort 350 φέρουν την υπογραφή ενός από τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς σχεδιαστικούς οίκους της Ευρώπης, της Ricardo Motorcycles, που έχει βάλει τη σφραγίδα της σε πολλά δημοφιλή μοντέλα της αγοράς.

Η συσσωρευμένη εμπειρία της, σε συνδυασμό με τη μεγάλη τεχνογνωσία του εργοστασίου της QJMotor, έχουν ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικά σκούτερ, με σύγχρονες και μοντέρνες γραμμές, που επιστρατεύουν το στυλ στην υπηρεσία της χρηστικότητας.

Το εργονομικό τρίγωνο σέλα – ποδιά – τιμόνι, δημιουργεί μια άνετη και ξεκούραστη θέση οδήγησης, με φυσικές γωνίες για τα άκρα και μεγάλους χώρους που συμβάλλουν στην άνεση, ακόμη και μετά από πολύωρη παραμονή στη σέλα του σκούτερ, καθώς προσφέρει και τη δυνατότητα να τοποθετήσει ο αναβάτης τα πόδια του σε δύο θέσεις (κάθετα και οριζόντια).

Η ενιαία σέλα δύο επιπέδων, που τοποθετεί τον συνεπιβάτη ψηλότερα σε σχέση με τον αναβάτη, διαθέτει μεγάλες επιφάνειες και για τους δύο επιβαίνοντες, ενώ οι ευμεγέθεις χειρολαβές που προσφέρουν πολύ καλή στήριξη στο συνεπιβάτη αποτελούν τμήμα της στάνταρ σχάρας που διαθέτει το Fort 350.

Οι αιχμηρές γραμμές του QJMotor Fort 350 τονίζουν την επιθετική του εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν πολυεπίπεδες επιφάνειες που, σε συνδυασμό με τη μεγάλη και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, προσφέρουν ολοκληρωμένη κάλυψη από τον αέρα και τα στοιχεία της φύσης.

Με την απενεργοποίηση του Fort 350 η ζελατίνα κατεβαίνει στο χαμηλότερο σημείο της και επανέρχεται στη τελευταία θέση ρύθμισης κάθε φορά που παίρνει μπροστά το σκούτερ!

Οι δίδυμοι LED προβολείς προσδίδουν μια ξεχωριστή και διακριτή όψη στο Fort, ενώ τεχνολογίας LED είναι και το ιδιαίτερης σχεδίασης πίσω φωτιστικό σώμα, που ακολουθεί την αισθητική του εμπρός μέρους δημιουργώντας μία μοναδική ταυτότητα για το σκούτερ GT της QJMotor.

Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος κινητήρας του Fort 350 αποτελεί ορόσημο για το εργοστάσιο, καθώς είναι ο μεγαλύτερος κινητήρας της QJMotor στη γκάμα των σκούτερ.

Η είσοδος της εταιρίας σε μια άκρως ανταγωνιστική κατηγορία γίνεται με ένα δυνατό τεχνολογικό υπόβαθρο και έναν μηχανολογικό σχεδιασμό που στοχεύει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η απόδοση του κινητήρα φτάνει τους 33,2 ίππους και τα 33,5 Nm ροπής, με τον εξελιγμένο ψεκασμό της Bosch να αναλαμβάνει τη διαχείριση καυσίμου, διατηρώντας την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα, της τάξης των 3,6 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα. Σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ χωρητικότητας 14 λίτρων, η αυτονομία του μπορεί να πετύχει εντυπωσιακές επιδόσεις.

Ο τρόπος που αποδίδεται η δύναμη χαρακτηρίζεται από γραμμικότητα και προοδευτική παροχή ισχύος, με τη ρύθμιση του αυτόματου φυγοκεντρικού συμπλέκτη να συμβάλλει στο να υπάρχει διαρκώς η ισορροπία ανάμεσα στη φιλικότητα και την αμεσότητα στις επιδόσεις, με παντελή απουσία κραδασμών.

Η εμφανής στόχευση της κορυφής από τους δημιουργούς του Fort 350, αντανακλάται και στο επίπεδο του εξοπλισμού που διαθέτει η ναυαρχίδα των σκούτερ της QJMotor, αλλά και από τα επώνυμα περιφερειακά που το συνοδεύουν.

Οι αναρτήσεις, το τηλεσκοπικό πιρούνι των 35mm και τα δύο ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση αμορτισέρ πίσω (5 θέσεις) που προέρχονται από την KYB, προσδίδουν υψηλή ποιότητα κύλισης και άνεσης, σε συνδυασμό και με τις διαστάσεις των τροχών (15″ μπροστά – 14″ πίσω) στους οποίους έχουν τοποθετηθεί τα ελαστικά της Pirelli Angel Scooter.

Οι ακτινικές δαγκάνες μπροστά και τα δύο δισκόφρενα των 265mm μαζί με ένα δίσκο αντίστοιχης διαμέτρου που συνεργάζεται με μία δαγκάνα δύο εμβόλων πίσω, αναλαμβάνουν τον τομέα της πέδησης.

Το πακέτο των φρένων συμπληρώνεται από ένα δικάναλο σύστημα ABS.

Οι διακόπτες διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό, ο οποίος πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, τους καθιστά και ιδιαίτερα εύχρηστους στο σκοτάδι.

Οι αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας των ελαστικών κρατούν διαρκώς ενήμερο τον αναβάτη για την κατάσταση λειτουργίας τους και η θύρα φόρτισης USB στο δεξί ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι (που κλειδώνει από τον κεντρικό διακόπτη μαζί με το αντίστοιχο αριστερό ντουλαπάκι) φροντίζει να είναι πάντα γεμάτη η μπαταρία του κινητού του αναβάτη.

Ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, μπορεί να φιλοξενήσει ένα φουλφέις και ένα ανοικτό κράνος, ενώ διαθέτει και φωτισμό.

Η TFT οθόνη 7″ προβάλλει πλήθος χρήσιμων πληροφοριών και διαθέτει δυνατότητα διασύνδεσης μέσω πρωτοκόλλου Bluetooth με το κινητό του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων (με συγχρονισμό επαφών) και μουσικής.

Επιπλέον, προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης της φωτεινότητας πέντε επιπέδων, αυτόματη εναλλαγή σε λειτουργία ημέρας/νύχτας, δύο διαφορετικά interfaces (Leisure και Racing), αλλά και onboard ενημέρωση για βλάβες που θα διαγνώσει η ECU.

Μια τεχνολογική καινοτομία του QJMotor Fort 350 είναι η εναλλακτική για κλείδωμα/ξεκλείδωμα με συμβατικό κλειδί, ή με ασύρματη κάρτα επικοινωνίας κοντινού επιπέδου, τεχνολογίας NFC. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει πλήθος πρακτικών επιλογών και σε αντίθεση με τα keyless συστήματα, εκμηδενίζει την πιθανότητα να μείνει από μπαταρία το κλειδί/πομπός, καθώς λειτουργεί ως πιστωτική κάρτα.

Μέσω της ασύρματης κάρτας ελέγχεται το κεντρικό κλείδωμα, το κλείδωμα/ξεκλείδωμα της τάπας του ρεζερβουάρ (με περιθώριο 10sec από τη στιγμή που θα κλείσει ο κεντρικός διακόπτης) και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα της σέλας.

Η τιμή του QJMotor Fort 350 έχει καθοριστεί στα 5.795€ και διατίθεται μέσω του δικτύου QJMotor της Γκοργκόλης Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες: qjmotor.gr

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
350cc
ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ 1 / 4
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ EFI (BOSCH)
ΙΣΧΥΣ 33,2 PS /7.500rpm
ΡΟΠΗ 33,5Nm /6.000rpm
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ 3,6L /100km (WMTC3)
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ 14 L
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ) 2220 x 780 x 1390
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ 1565mm
ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ 145mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ 780mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ) 213 kg
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ Δύο δίσκοι 265mm + ABS
Με τετραπίστονες δαγκάνες εμβόλων Ø28mm
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ Δίσκος 265mm + ABS
Διπίστονη (Ø32mm)
ΕΜΠΡΟΣΘΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
(ΔΙΑΔΡΟΜΗ/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ)
Τηλεσκοπικό Πιρούνι
(110mm / 35mm)
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 120/70-15
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ. 150/70-14

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X