fbpx

MONTEΛΟ 2013: VESPA GTS 300 SUPER SPORT

Μια μαύρη Βέσπα… “Σπετσιάλε”

 Η Vespa GTS 300 Super Sport Special, εκτός του ότι είναι η Βέσπα που διαθέτει στον κωδικό της τρεις λέξεις που αρχίζουν με “S”, ανήκει στην οικογένεια των Sport Series, αφού προτείνει την σπορ κληρονομιά του διασημότερου σκούτερ στον κόσμο. Κουβαλάει στις πλάτες της ιστορίες από τις προγόνους της, όπως η Vespa GS 150 του 1955, η Vespa 180 SS του 1965, αλλά και η T5 “Pole Position” του 1985. 

Vespa GTS 300 Super Sport

Vespa GTS 300 Super Sport

Από την πρώτη παρουσίαση της, πριν από παραπάνω από έξι δεκαετίες, η Vespa πάντοτε εμφάνιζε παράλληλα με τα συνηθισμένα μοντέλα παραγωγής και κάποιες σπορ εκδόσεις, που προορίζονταν για αγώνες δρόμου, αλλά και για αγώνες στο χώμα.

Η Vespa GTS Super Sport συνδυάζει εκτός από την πρακτικότητα και την ευελιξία μέσα στην πόλη και κάποια στοιχεία που την κάνουν πιο “αθλητική”, πάντοτε γύρω από το κεφάλαιο “sporting classic”.

Το μεταλλικό σώμα της Vespa GTS SuperSport έχει βαφτεί μαύρο ματ, ένα χρώμα που υποβιβάζει μεν τις καμπύλες της, αλλά τονίζει δε την πιο άγρια πλευρά της. Το περιφερειακό σιρίτι στην ποδιά, η χρωμιωμένη γρίλια στην “γραβάτα του μπούστου”, τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, μαζί με τον κινητήρα, την μπροστινή ανάρτηση, τους καθρέφτες, τη χειρολαβή πίσω και το διακοσμητικό του μπροστινού φτερού, είναι τα μόνα ασημένια στοιχεία πάνω της.

Τα πορτοκαλί αυτοκόλλητα φιγουράρουν στα πλάγια του μπροστινού φτερού και των πλαϊνών καπακιών στο οπίσθιο της τμήμα. Πορτοκαλί είναι και το σιρίτι της σέλας, που την πλαισιώνει.

Με μεγάλα γράμματα η λέξη “Super” γράφεται στα πλάγια της μαύρης ματ Vespa GTS 300 Super Sport, τονίζοντας έτσι την εμφάνιση της ειδικής έκδοσης.

Μια μικρή παρατήρηση έχουμε να κάνουμε πάντως – αν μας επιτρέπουν οι σχεδιαστές της Vespa και της Piaggio – είναι σίγουρο ότι το κόκκινο χρώμα στο ελατήριο του μονού αμορτισέρ της μπροστινής ανάρτησης ταιριάζει με το πορτοκαλί χρώμα των σιριτιών της ειδικής έκδοσης; Ή μήπως θα έπρεπε να είναι και το ελατήριο βαμμένο πορτοκαλί για να ταιριάζει περισσότερο;   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ