fbpx

Kymco DT X360 ABS/TCS E5, Eπίσημη Παρουσίαση

Crossover Scooter Now!

Την πεποίθηση πως η καθημερινή μετακίνηση μπορεί να ξεφύγει από τη ρουτίνα έρχεται να ενισχύσει το νέο Kymco DT X360, το πρώτο παγκοσμίως Crossover scooter στη μεσαία κατηγορία κυβισμού.

Το Kymco DT X360 φέρνει μια νέα τάξη πραγμάτων, αφού είναι ένα maxi scooter που υιοθετεί τη λογική adventure crossover, έτσι ώστε ο αναβάτης του να μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντές του πέρα από το φόντο της ασφάλτου και των πόλεων.

Ο αριθμός 360 δεν υπονοεί τον κυβισμό του, αλλά τη δυνατότητά του να κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση (360°) αδιαφορώντας για τον τύπο του οδοστρώματος που θα κληθεί να διασχίσει.

Η συνολική εμφάνιση, τα ελαστικά μικτής χρήσης και το ρύγχος μπροστά παραπέμπουν σε dual sport (διπλής χρήσης ασφάλτου-χώματος) μοτοσυκλέτα, ενώ το φαρδύτερο τιμόνι και η ψηλή θέση οδήγησης δίνουν το πλεονέκτημα στις εκτός ασφάλτου διαδρομές.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που όταν η άσφαλτος τελειώσει, δεν θα πει όχι στην περιπέτεια και τις αναζητήσεις, δίνοντας στον αναβάτη τη δυνατότητα να φτάσει εκεί που θέλει, όσο απομακρυσμένο κι αν είναι το μέρος που έχει διαλέξει.

Και όλοι γνωρίζουμε πόσα τέτοια πανέμορφα μέρη υπάρχουν στη χώρα μας, στα οποία αδυνατούμε να φτάσουμε με όχημα αποκλειστικά ασφάλτινης χρήσης.

Το Kymco DT X360 διαθέτει ρεζερβουάρ χωρητικότητας 12,5 λίτρων, προσφέροντας αυτονομία που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα, κάνοντας σπανιότερη την ανάγκη εύρεσης σημείων ανεφοδιασμού και ενισχύοντας την επιθυμία της διαρκούς αναζήτησης στον αναβάτη του!

Σχεδιαστικά, το Kymco DT X360 διαφοροποιείται σε σχέση με το ιδιαίτερα επιτυχημένο “αδελφό” Downtown 350, έχοντας αποκτήσει πλαστικά με μεγαλύτερη επιφάνεια και περισσότερες γωνίες, τελείως νέα σχεδίαση στα full Led φωτιστικά σώματα (διπλός προβολέας τεχνολογίας DRL), στη ζελατίνα, στην καρίνα, στο τελικό της εξάτμισης και στη σέλα.

Το προτεταμένο ρύγχος κάτω από τη μάσκα, το μινιμαλιστικό φτεράκι, τα αλουμινένια προστατευτικά στην εξάτμιση, τα “χωμάτινα” number plate στα πλαϊνά καπάκια και η τύπου Adventure ζελατίνα του φέρινγκ, δίνουν “αέρα περιπέτειας” στο σύνολο, καθιστώντας το νέο DT X360 μοναδικό στο είδος του.

Και επειδή ο διττός χαρακτήρας απαιτεί σκληροτράχηλη κατασκευή, το πλαίσιο είναι ενισχυμένο στα σημεία καταπόνησης αλλά και με γεωμετρικά χαρακτηριστικά που βελτιώνουν την οδική συμπεριφορά σε κάθε έδαφος.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός G5-SC της Kymco, υγρόψυκτος 321cc προδιαγραφών Euro5, με τετραβάλβιδη κεφαλή και 1ΕΕΚ, ο οποίος αποδίδει 28,6Hp στις 7.500rpm και 29,3Nm ροπής στις 5.750rpm.

Έχει υποστεί αλλαγές στη χαρτογράφηση της κεντρικής μονάδας και στον ψεκασμό της Bosch, και είναι ρυθμισμένος έτσι ώστε να αποδίδει την ισχύ του απόλυτα γραμμικά και με τη ροπή να αποδεικνύεται πλούσια από τις πολύ χαμηλές στροφές λειτουργίας.

Πρόκειται για έναν κινητήρα με αξιοπιστία και μεγάλη οικονομία τόσο στην κατανάλωση καυσίμου όσο και στη συντήρησή του (service).

Τα φρένα απαρτίζονται από δύο κυματιστούς δίσκους με τριπίστονη δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο με διπίστονη πίσω, σωληνάκια υψηλής πιέσεως, με τον έλεγχο της ασφαλούς απόδοσής τους να έχει αναλάβει η πλέον σύγχρονη μονάδα ABS της Bosch.

Η σχεδίαση της ανάρτησης έχει γίνει με μέλημα τη λειτουργία εντός και εκτός ασφάλτου, διαθέτοντας μεγαλύτερες διαδρομές, πιο σκληρά ελατήρια και νέες αποσβέσεις σε επαναφορά και συμπίεση.

Οι τροχοί είναι 14 και 13 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα, οι ενισχυμένες αλουμινένιες ζάντες είναι νέας σχεδίασης και τα ελαστικά διπλής χρήσης είναι διαστάσεων 120/80-14 και 150/70-13.

Ο πίνακας των οργάνων αποτελείται από μία ευμεγέθη έγχρωμη ψηφιακή οθόνη με πλήρη πληροφόρηση, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες ενδείξεις.

Νέο είναι και το σύστημα Keyless, όπου όλα πλέον ελέγχονται μέσω ενός κεντρικού διακόπτη πολλαπλών λειτουργιών (εκκίνηση, κλείδωμα τιμονιού, άνοιγμα σέλας και τάπας ρεζερβουάρ), καταργώντας στην ουσία τη χρήση κλειδιού.

Με γνώμονα την ασφάλεια, το DT X είναι εξοπλισμένο με δικάναλο ABS και απενεργοποιούμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS), και τα δύο με την υπογραφή της Bosch.

Με μέλημα την ευχρηστία, το μοντέλο διαθέτει αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη τύπου φουλφέις, ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι, δύο θύρες USB (μία στο ντουλαπάκι και μία στο κέντρο του τιμονιού), αλλά και αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη με ελαστικά παρεμβύσματα.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης του νέου Kymco DT X360 ABS/TCS έχει καθοριστεί στα 5.690€ και τα διαθέσιμα χρώματα του μοντέλου είναι τρία: – Diesel Black/Orange, Forest Green και Diesel Black/Tan.

Τo νέο DT X καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και η απόκτησή του μπορεί να γίνει με άτοκη εξόφληση με χρήση κάρτας ή μέσω των ευνοϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της αντιπροσωπείας.

Περισσότερες πληροφορίες: 210-2585991 και στην ιστοσελίδα www.kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X