fbpx

HARLEY-DAVIDSON: Πιο κοντά στην παραγωγή το ηλεκτρικό σκούτερ

Αmerican Electric Scooter

Εικόνες που διέρρευσαν από το ηλεκτρικό σκούτερ της Harley-Davidson αποκαλύπτουν ότι βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά σε μια τελική έκδοση παραγωγής.

Η αμερικάνικη εταιρία – γνωστή για τις “μεγάλες” και συνήθως cruiser μοτοσυκλέτες της – “συζητάει” εδώ και αρκετούς μήνες για ένα σκούτερ και μάλιστα με ηλεκτρικό κινητήρα.

To πρωτότυπο σκούτερ της Harley-Davidson

Παρότι πολύ λίγες πληροφορίες είχαν ανακοινωθεί από την εταιρία του Milwaukee, συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας Electrek κατάφεραν να βρουν κάποιες λεπτομέρειες, κοσκινίζοντας το υλικό που προοριζόταν για τους μετόχους και τους επενδυτές.

Επίσης ανακάλυψαν διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν κατατεθεί σε ευρωπαϊκά γραφεία, κι έτσι, απ’ ό,τι αντιλαμβανόμαστε, ερχόμαστε ολοένα και πιο κοντά στο τελικό προϊόν που θα μπει σε παραγωγή.

Με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, την LiveWire, να έχει ήδη βγει στην παραγωγή, το επίσης ηλεκτρικό σκούτερ επενδύει αισθητικά στη λιτότητα και την απλότητα, σε βαθμό που θυμίζει παιδικό πατίνι, διαθέτοντας πολύ καθαρές γραμμές.

Το πιρούνι έχει μεγαλώσει σε σχέση με αυτό που είχε το πρωτότυπο σκούτερ, ο κινητήρας φαίνεται να καλύπτεται από μεταλλικό περίβλημα, όπως και η μπαταρία, κατασκευασμένο – το πιθανότερο – από χυτό αλουμίνιο.

Η μπαταρία διαθέτει μια λαβή στην κορυφή και δείχνει να είναι αφαιρούμενη – ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για κατοίκους πόλης που δεν έχουν πρόσβαση σε γκαράζ και χρειάζεται να φορτίσουν τη μπαταρία σε διαμέρισμα παραδείγματος χάρη.

Επίσης το δάπεδο είναι μεγαλύτερο τώρα σε σύγκριση με τα skateboard που είχαν χρησιμοποιηθεί στο πρωτότυπο.

Άλλα χαρακτηριστικά τμήματα του σκούτερ της Harley Davidson είναι τα μεταλλικά φτερά, το φωτιστικό σώμα με περιφερειακό “φωτοστέφανο”, η σέλα τύπου ποδηλάτου και ο ιμάντας της τελικής μετάδοσης.

Βεβαίως, αυτά που λείπουν από τα σχέδια δεν είναι αμελητέα: τα φρένα, το γκάζι και οι καθρέφτες για παράδειγμα.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η Harley Davidson έχει μειώσει τη χρήση πλαστικού στο ηλεκτρικό της σκούτερ και το εφοδιάζει με ποιοτικότερα εξαρτήματα, θέλοντας να το πλασάρει ως premium προϊόν.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη κίνηση της αμερικάνικης εταιρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ