fbpx

HARLEY “MEGA SCOOTER”, ME TPEIΣ ΡΟΔΕΣ!

Τρέμε MP3! (που λέει ο λόγος…)

Αν δεν ήταν ο φανατικός Χαρλεάς κύριος Jim Harrel και είχε συμβεί κι ένα ατυχές γεγονός στη ζωή του, αυτή η κατασκευή δεν θα υπήρχε. Δεν ξέρουμε αν αυτό είναι καλό ή κακό, αλλά δεν θα υπήρχε.

Mην είναι Χάρλεϊ, μην είναι ΜΡ3; Και τα δύο είναι...

Ο κύριος Τζίμ λοιπόν πάντοτε γούσταρε τα τρίκυκλα, αλλά ποτέ δεν απέκτησε, μέχρι τη μέρα που είχε ένα μικρό ατύχημα στο δρόμο. Ο περίσσιος χρόνος μέχρι την αποθεραπεία και η ξαφνική ανάγκη για περισσότερη ασφάλεια, τον ώθησαν να αρχίζει να ψάχνει, να φαντάζεται και να σχεδιάζει διάφορες κατασκευές. Παρότι στην Αμερική υπάρχουν αρκετά κιτ μετατροπής δίτροχων σε τρίτροχα, αυτά διαθέτουν δύο τροχούς πίσω, κάτι που δεν άρεσε στον κύριο Harrel, αφού δεν ήθελε να χάνει την αίσθηση της μοτοσυκλέτας που πλαγιάζει στις στροφές.

Ε, μιλάμε και για πλάτος αυτοκινήτου έτσι;

Συνεργαζόμενος με την ειδικευμένη στις custom μοτοσυκλέτες και κατασκευές εταιρία Too Kool Cycles δημιούργησε το τρίτροχο των ονείρων του. Ονομάζεται TRT (Tilting Reverse Trike) και στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κιτ μετατροπής, που μπορεί να ταιριάξει σε οποιαδήποτε μοντέρνα Harley-Davidson κάνοντας την “Piaggio MP3”. Βαρύ κάπως, αλλά “ΜΡ3” κατά τα άλλα. Το TRT ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αμερικάνικα τρίτροχα, γιατί κατ’ αρχή έχει τους δύο τροχούς μπροστά και η μοτοσυκλέτα που ακολουθεί, μπορεί να γέρνει “κανονικά σαν μοτοσυκλέτα” στις στροφές, μέχρι τις 25 μοίρες κλίσης.

Τα εντόσθια της κατασκευής που επιτρέπει κλίσεις μέχρι 25 μοίρες στις στροφές

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι το κιτ μπορεί να αφαιρεθεί από τη μοτοσυκλέτα μέσα σε μερικές ώρες, επιτρέποντας της έτσι να ξαναγίνει… μοτοσυκλέτα. Η θετική ανταπόκριση των ανθρώπων που πρωτοείδαν την “ιδιοκατασκευή” σε επίπεδο πρωτότυπου, έπεισαν τον κύριο Harrel και την Too Kool Cycles να αποφασίσουν να κατασκευάζουν το κιτ σε μικρό αριθμό κομματιών, πάντοτε με αυτό το ιδιαίτερο ρετρό “μούτρο” που θυμίζει αγωνιστικό μονοθέσιο του ’50. Η τιμή του ΤRT θα κυμαίνεται ανάμεσα σε 8 και 12 χιλιάδες δολάρια.