fbpx

DAYTONA RAP BANGE: Επανάσταση στις μικρομεταφορές!

Καινοτόμο, οικονομικό και αποτελεσματικό

Έναν ολοκαίνουργιο και έξυπνο τρόπο μεταφορών προτείνει η Γκοργκόλης ΑΕ στην ελληνική αγορά:  το τρίτροχο με καρότσα Rap Bange που είναι ηλεκτρικό, οδηγείται με άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου και μπορεί να μεταφέρει περισσότερα κιλά και μεγαλύτερους όγκους απ’ οποιοδήποτε άλλο “επαγγελματικό” σκούτερ έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Daytona Rap Bange Van Box

Το Daytona Rap Bange είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό τρίτροχο σκούτερ που είναι ειδικά σχεδιασμένο για μικρομεταφορές και διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Van Box με κλειστό αποθηκευτικό χώρο και Pick Up με ανοιχτό χώρο φόρτωσης-καρότσα.

Eίναι ιδανικό για τη διανομή προϊόντων σε αστικά κέντρα με πυκνή κυκλοφορία, σε νησιά με στενά σοκάκια ή όπου απαγορεύεται η κίνηση συμβατικών κινητήρων, εξασφαλίζει εύκολη στάθμευση λόγω μικρού πλάτους και όγκου και μικρή ακτίνα περιστροφής, ενώ μπορεί να μετακινεί αθόρυβα φορτία, σε εσωτερικούς μεγάλους βιομηχανικούς χώρους, ξενοδοχεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.α.

Daytona Rap Bange Pickup

Η “καμπίνα” του Daytona Rap Bange μπορεί να πάρει κλίση μέχρι και 18º, κι έτσι να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της ευέλικτης μετακίνησης ενός σκούτερ, ενώ παράλληλα να διατηρεί μεγάλη δυνατότητα φόρτωσης μέχρι και 254kg βάσει έγκρισης τύπου.

Πιο συγκεκριμένα η έκδοση Van Box, αυτή με τον κλειστό αποθηκευτικό χώρο των 1.200 λίτρων, που φωτίζεται και κλειδώνει, διαθέτει ρυθμιζόμενες καθ ’ύψος μεταλλικές γωνίες για τη δυνατότητα προσθήκης ραφιών.

Αντίστοιχα η έκδοση Pick Up με τον ανοιχτό χώρο φόρτωσης έχει πίσω και στα πλάγια ανοιγόμενες πόρτες, κρίκους για πρόσδεση φορτίων στις 4 γωνίες της καρότσας και κλειστό αποθηκευτικό χώρο για τη φύλαξη εργαλείων και εξοπλισμού, στο μπροστινό τμήμα της καρότσας, ο οποίος μπορεί να αφαιρεθεί για αύξηση της επιφάνειας φόρτωσης.

Το Daytona Rap Bange έχει τελική 45 km/h όπως ορίζει ο νόμος (για να οδηγείται σαν μοτοποδήλατο), προσφέροντας πρακτικότητα και ευκολία στον επαγγελματία που πραγματοποιεί συχνές στάσεις παράδοσης-παραλαβής εμπορευμάτων. Επίσης μπορεί να παρκάρει σε δύσκολα σημεία αφού έχει πλάτος μόλις ένα μέτρο, κάμερα οπισθοπορείας με φωτισμό και αισθητήρες παρκαρίσματος!

Daytona Rap Bange Van Box

Παράλληλα-, ο οδηγός του έχει στη διάθεσή του οθόνη TFT 7 ιντσών, πολλαπλών ενδείξεων, Bluetooth συνδεσιμότητα συσκευών και θύρα USB για την αναπαραγωγή μουσικής & video, άνετη ευρύχωρη σέλα με πλάτη, που έχει εύκολη ρύθμιση καθ’ύψος, οροφή για προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, υαλοκαθαριστήρα με ψεκαστήρα νερού, παροχή ρεύματος 12V για τη φόρτιση συσκευών.

Επίσης τα Rap Bange διαθέτουν:

  • Δυο ανοιχτούς αποθηκευτικούς χώρους αριστερά και δεξιά της κονσόλας.
  • Ελαστικά δίχτυα οργάνωσης στην εσωτερική πλευρά της ποδιάς.
  • Κλειστό αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα του οδηγού.
  • Πυροσβεστήρα, γιλέκο ασφαλείας, βασικά εργαλεία.
  • Πτυσσόμενο καρότσι αλουμινίου, που διευκολύνει την παράδοση στον τελικό προορισμό.

Όσον αφορά την ασφάλεια του οχήματος και τον εντοπισμό του, ο ιδιοκτήτης του Daytona Rap Bange, πέρα από την ασφαλή μεταφορά των εμπορευμάτων επενδύει επίσης στην ασφάλεια του οδηγού και στον εντοπισμό του στόλου του μέσω online παρακολούθησης του οχήματος.

Μέσω GPS μπορεί να βλέπει τη θέση, την ταχύτητα, τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, την κατάσταση της μπαταρίας, τη θερμοκρασία του ηλεκτροκινητήρα και του περιβάλλοντος, αλλά και να έχει στη διάθεσή του το ιστορικό ταχύτητας και διαδρομών του οχήματος!

Και οι δυο εκδόσεις διαθέτουν σύστημα πέδησης με 4 δισκόφρενα (δύο εμπρός και δύο πίσω διαμέτρου 220mm), αλλά και σύστημα συναγερμού που ενεργοποιείται από το controller του χρήστη, αισθητήρα στο κάθισμα με σύστημα ηχητικής ειδοποίησης, εάν ο οδηγός εγκαταλείψει το όχημα εν λειτουργία με σχέση ταχύτητας (D ή R).

Οι τροχοί είναι χυτές αλουμινένιες ζάντες διαμέτρου 12 ιντσών και τα βάρη των δυο τρίκυκλων είναι 256 Kg για το Pickup και 266Kg για το Van Box (χωρίς τις μπαταρίες τους).

Για λόγους ασφαλείας τα τρίτροχα μπορούν να παράξουν ηχητική προειδοποίηση με 3 διαφορετικούς ήχους “εξάτμισης μοτοσυκλέτας” (!), για την ασφάλεια των διερχόμενων πεζών. Είναι εφοδιασμένα με Full LED φώτα χαμηλής κατανάλωσης, οπίσθιο φως ομίχλης και κομψό μπροστινό φωτιστικό σώμα σε σχήμα κλεψύδρας με φώτα ημέρας (DRL), υψηλής απόδοσης.

Όσον αφορά τον ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου, αυτός έχει τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

• 73.6 Volt | 95 Ah για μεγάλη αυτονομία
• Έχει χρόνο πλήρους φόρτισης 6-8 ώρες
• Δείκτης στεγανότητας, IP67
8 συστήματα ασφαλούς λειτουργίας:
• Σύστημα ισοσταθμισμένης κατανάλωσης
• Προστασία: υπέρτασης, υπερφόρτισης, αποφόρτισης, υπερέντασης, βραχυκυκλώματος, θερμική και αναστροφής πολικότητας

Ο κινητήρας αποδίδει 5 ίππους (συνεχής ιπποδύναμη) και 6,7 ίππους στιγμιαία απόδοση, 7,8 Nm μέγιστη ροπή, έχει ανάβαση σε κλίση 20% από 0 km/h με πλήρες φορτίο, κατανάλωση ρεύματος (βάσει έγκρισης τύπου) στα 8,6 kWh / 100 km και 0,89 €/100km ή 1,39 €/100km στη νυχτερινή ή ημερήσια χρέωση ρεύματος αντίστοιχα (βάσει του τιμολογίου Δ.Ε.Η. 01/09/2019).

Η τιμή του Daytona Rap Bange Pickup είναι 6.895 € και του Daytona Rap Bange Van Box 6.975 €. Οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ, αφού αυτό εκπίπτει από τις επιχειρήσεις, με τα τρίτροχα να τιμολογούνται ως τρίκυκλα φορτηγά μοτοποδήλατα.

Περισσότερες πληροφορίες: daytona-electric.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ