fbpx

ΗΟNDA SH350i: Άφιξη στην ελληνική αγορά με τιμή 5.650 ευρώ

Ένα SH έτοιμο για όλα

Η μεγαλύτερη σε κυβισμό και ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό έκδοση των SH έφτασε στη χώρα μας! Το Honda SH350i ρίχνεται στη μάχη μιας πολύ απαιτητικής κατηγορίας, έχοντας ως βασικότερο εφόδιο το DNA μιας οικογένειας μοντέλων που έχει σημειώσει πρωτοφανή επιτυχία στην ευρωπαϊκή αγορά.

Για το 2021 και εν όψει της μετάβασης στις Euro 5, η Honda προετοιμάστηκε από νωρίς και δεν αρκέστηκε απλά στη συμμόρφωση του κινητήρα με τις νέες προδιαγραφές αλλά προχώρησε σε μια εκτεταμένη ανανέωση.

Ξεκινώντας από τη σχεδίαση, αυτή ακολούθησε τα πρότυπα του best seller σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, και το Honda SH125/ 150 ενσωματώνοντας δυναμικά και σύγχρονα στοιχεία,  παρά τον μεγάλο κυβισμό του, έχει μια μαζεμένη διαστασιακά σιλουέτα, στοιχείο αρκετά σημαντικό στο επιβαρυμένο κυκλοφοριακά, αστικό πεδίο.

Η βασική εργονομική φόρμα του μοντέλου δεν άλλαξε, με τη θέση οδήγησης να είναι ικανή να φιλοξενήσει αναβάτες διαφορετικών σωματότυπων χωρίς πρόβλημα, προσφέροντας υψηλά σε κάθε περίπτωση ποσοστά άνεσης.

Το επίπεδο πάτωμα με τα 435 mm πλάτος, αποτελεί μια μεγάλου μεγέθους ενιαία, άνετη πλατφόρμα για την στήριξη των ποδιών, εξυπηρετώντας παράλληλα και τη μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, όταν αυτό χρειαστεί.

Προχωρώντας στο πλαίσιο, σημειώνονται επίσης αλλαγές και βελτιώσεις. Η Honda, με τη χρήση σωλήνων διαφορετικής διατομής και πάχους τοιχωμάτων, αλλά και με την κατά τόπους επανασχεδίαση συγκεκριμένων τμημάτων, διατήρησε τα χαρακτηριστικά ευελιξίας της δομικής μονάδας, προσδίδοντάς της παράλληλα μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες και άνεση, ενώ επιτεύχθηκε και μείωση του βάρους κατά ένα κιλό.

To τμήμα του Honda SH350i που εξελίχθηκε και ανανεώθηκε στον μεγαλύτερο βαθμό, είναι φυσικά ο eSP+ κινητήρας, αρχής γενομένης από την αύξηση της χωρητικότητάς του κατά 51 cc, φθάνοντας τα 330 cc, από τα 279 της προηγούμενης έκδοσης.

Οι μηχανικοί της Honda προχώρησαν σε επανασχεδίαση και αλλαγές πολλών τμημάτων και δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτήριζε κανείς το μοτέρ αυτό ως νέα μονάδα, με βελτιώσεις που αποσκοπούν επίσης στην αναβάθμιση των ποιοτικών χαρακτηριστικών της απόδοσης.

Αλλαγές σημειώνονται στον χρονισμό, στα κοκοράκια των βαλβίδων, στην τροφοδοσία, στη λίπανση, στην εξαγωγή και στην εξάτμιση, στον αντικραδασμικό άξονα, στον φυγοκεντρικό συμπλέκτη και σε πολλά άλλα σημεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλήρης παρουσίαση του Honda SH350i 2021

Ο κινητήρας πληροί επίσης τις προδιαγραφές Euro5, που από την 1η Ιανουαρίου 2020 εισήγαγαν πολύ αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων συγκριτικά με το EURO4. Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, αυτή ανακοινώνεται στα 30km/l, βάσει του προτύπου μετρήσεων WMTC, ενώ με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ στα 9,1 λίτρα, η θεωρητική αυτονομία υπερβαίνει τα 270km.

Ο νέος κινητήρας των 330 cc, αποδίδει 29,2 ίππους στις 7.500 rpm και 3,2 kg–m ροπής στις 5.250 rpm, τιμές σαφώς αυξημένες σε σχέση με τους 24,8 ίππους στις 7.500 rpm και τα 2,6 kg–m ροπής στις 5.000, που απέδιδε το SH300. Η ισχύς πλέον, βρίσκεται πιο κοντά στα 400άρια παρά στα 300άρια μοντέλα.

Όσον αφορά την τιμή του, σημειώθηκε αύξηση, κάτι αναμενόμενο για ένα μοντέλο με αυτό το εύρος των νέων στοιχείων και αλλαγών, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Το νέο Honda SH350i, με τιμή 5.650 ευρώ είναι κατά 460 ευρώ πιο ακριβό σε σχέση με το SH300 των 5.190 ευρώ, έχοντας 50 cc επιπλέον, μεγαλύτερη ισχύ και αναβάθμιση σε πάρα πολλούς τομείς. Υπολογίζοντας όλες αυτές τις αλλαγές/βελτιώσεις, η επιβάρυνση αυτή ακούγεται απόλυτα λογική.

Η ίδια χρηματική απόσταση χωρίζει την έκδοση Honda SH350i Smart Box, στα 6.050 ευρώ, από την αντίστοιχη προηγούμενη SH300 Smart Box, των 5.590 ευρώ.

Το νέο Honda SH350i έχει ένα ευρύ ανταγωνισμό όχι μόνο από μοντέλα παρόμοιου κυβισμού, αλλά και από σκούτερ στα 300 ή 400 (πραγματικά 400 όμως) κυβικών εκατοστών, που πολύ πιθανόν να εξεταστούν ως εναλλακτικές από τους υποψήφιους αγοραστές.

Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την πορεία του μοντέλου στην ελληνική αγορά και κατά πόσο αυτό θα καταφέρει να αναρριχηθεί σε υψηλές θέσεις, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές, με χαρακτηριστικότερη αυτή της Ιταλίας, όπου τα Honda SH300i επί σειρά ετών βρίσκονταν εντός του Top 3.

Περισσότερες πληροφορίες: www.honda-motorcycles.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ