fbpx

Peugeot: Θα καταβάλει αποζημίωση 1.000.000 ευρώ;

Για παραβίαση πατέντας ευρεσιτεχνίας στην μπροστινή ανάρτηση/διεύθυνση του Peugeot Metropolis 400

Ο Όμιλος Piaggio συνεχίζει τον αγώνα για την προστασία των προϊόντων του από την παραχάραξη. Αυτή τη φορά, το θέμα είναι η παραβίαση πατέντας του σκούτερ Piaggio MP3 από την Peugeot Motocycles στο επίσης τρίτροχο Metropolis 400.

Ο Όμιλος Piaggio ενημέρωσε ότι το Corte di Cassazione, το ανώτατο εφετείο της Ιταλίας, απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση που υπέβαλαν οι Peugeot Motocycles SAS και Peugeot Motocycles Italia κατά της απόφασης του Εφετείου του Μιλάνου της 16ης Ιανουαρίου 2023.

Το Εφετείο επιβεβαίωσε την πρώτη απόφαση του Δικαστηρίου του Μιλάνου, σύμφωνα με την οποία το Peugeot Metropolis είχε παραβιάσει το ιταλικό μέρος ενός ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Piaggio.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Piaggio & C. S.p.A. αναφέρεται συγκεκριμένα στο σύστημα ελέγχου (μπροστινά ψαλίδια ανάρτησης/διεύθυνσης) που επιτρέπει σε ένα τρίτροχο όχημα να γέρνει στο πλάι όπως μια συμβατική μοτοσυκλέτα.

Το Corte di Cassazione δεν αποφάνθηκε επί της ουσίας της προσφυγής που άσκησε η Peugeot –η οποία προέβαλε έξι λόγους– αλλά την έκρινε απαράδεκτη.

Η απόφαση του τελευταίου Εφετείου επιβεβαιώνει την προηγούμενη απόφαση του Εφετείου του Μιλάνου και διαπιστώνει οριστικά την παραβίαση του ιταλικού μέρους του ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας της Piaggio & C. S.p.A. Καλεί, λοιπόν σε αναστολή, από την Peugeot Motocycles Italia, στην ιταλική επικράτεια, της εισαγωγής, εξαγωγής, μάρκετινγκ και διαφήμισης (και στο Διαδίκτυο επίσης) του τρίτροχου σκούτερ Peugeot Metropolis και αποφαίνεται ότι η Piaggio δικαιούται να λάβει αποζημίωση.

Με την ακόλουθη απόφαση (επί της οποίας εκκρεμεί ακόμη η έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο), το Εφετείο του Μιλάνου υπολόγισε σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ (!) την αποζημίωση που θα πρέπει να καταβάλει η Peugeot Motocycles Italia στην Piaggio ως αποτέλεσμα της επαληθευμένης παράβασης.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η παραπάνω υπόθεση αφορά μόνο την ιταλική αγορά, για την οποία απ’ ό,τι φαίνεται η Peugeot θα υποχρεωθεί τελικά να καταβάλει αυτό το υπέρογκο ποσό στην Piaggio.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X