fbpx

HONDA: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ

Μείωση τoυ διοξειδίου του άνθρακα

Πιστή στη δέσμευσή της η Honda, την οποία ανακοίνωσε από τα τέλη Ιουνίου αυτού του χρόνου, συνεχίζει να παρουσιάζει μοντέλα που μειώνουν τους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Σκούτερ όπως το Honda PCX 125, το Honda Vision 110, το Honda Vision 50, το πρωτοποριακό Honda Integra 700, αλλά και μοτοσυκλέτες όπως οι δύο NC 700 κάνουν ακριβώς αυτό, εκπέμπουν δηλαδή μειωμένους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Η Honda Motor Co., Ltd. χρησιμοποιεί το σλόγκαν “Blue Skies for Our Children” (δηλαδή “Γαλάζιοι-καθαροί ουρανοί για τα παιδιά μας”) και στόχος είναι μέχρι το 2020 να έχουν μειωθεί οι εκπομπές καυσαερίων CO2 κατά 30% σε σχέση με το έτος 2000. Δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια τέτοιου είδους από τη Honda και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο: το 2006 είχε τεθεί πρώτη φορά στόχος μείωσης των ρυπογόνων εκπομπών – κατά 10% – μέχρι το 2010, κάτι που επιτεύχθηκε.

Παράλληλα εκτός από τη νέα προσπάθεια της Honda, όσον αφορά στους κινητήρες των σκούτερ και των μοτοσυκλετών της, η εταιρία λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να μειώσει συνολικά τις εκπομπές CO2, σε όλες τις εταιρικές της δραστηριότητες.

X