fbpx

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ: Η ΣΚΟΥΤΕΡΟ-ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ

Με τιμή μόλις… 18 χιλιάδες ευρώ

 Είναι σίγουρο ότι αυτό το σκούτερ είναι το ακριβότερο που έχει βγει (και θα βγει στο μέλλον) από κινέζικο εργοστάσιο, αφού η τιμή του προσδιορίστηκε στα 150 χιλιάδες γιουάν, δηλαδή κοντά στα 18.000 ευρώ! Κι αυτό γιατί το σκούτερ είναι μακρύ, πολύ μακρύ και απ’ ότι φαίνεται το “μήκος” κοστίζει… 

Οι λιμουζίνες, αυτά τα πολύ μακριά αυτοκίνητα, προορίζονταν πάντα για τους πλούσιους.

Πρόσφατα η κινεζική εταιρία σκούτερ Lanbei είχε διαφορετική άποψη και θέλησε να παρουσιάσει ένα λιμουζινάτο όχημα για τους φτωχότερους-πλούσιους, προσέξτε όχι τους φτωχούς, αφού με με 18 χιλιάρικα το Lanbei, πάλι στους πλούσιους θα πάει. Εκκεντρικούς αυτή τη φορά, αλλά πλούσιους σίγουρα. 

Η σκουτερο-λιμουζίνα μπορεί να μεταφέρει 12 άτομα ταυτόχρονα, αφού το μήκος της είναι 4,7 μέτρα (στην Αγγλία βέβαια κάποιος έχει φτιάξει σκούτερ 22 μέτρων!) , το βάρος φτάνει τα 1.000 παρακαλώ κιλά και μπορεί να πετύχει αυτονομία κοντά στα 400 χιλιόμετρα, όταν φορτιστεί πλήρως.

Ναι, είναι ηλεκτρικό το εργαλείο, ξεχάσαμε να το πούμε. 

Η καταπληκτική αυτή εφεύρεση δεν προτείνεται για μεγάλα μποτιλιαρίσματα, για σφήνες, ανηφόρες (πλάκα θα είχε να δούμε τι θα πάθαινε σε απότομη ανηφόρα).

Θα θέλαμε κάποια στιγμή να τη δούμε να χρησιμοποιείται στην πράξη, πέρα από τον εντυπωσιασμό, που εξαντλείται βεβαίως… ακριβώς μόλις τελειώσει κάποιος την ανάγνωση αυτής της είδησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ