fbpx

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 24 ΩΡΩΝ: ΝΑΙ, ΜΕ ΒΕΣΠΕΣ…

Αγωνιστικά, δίχρονα και μάλιστα αντοχής

 Ισπανική η τιμή, ιταλικά τα σκούτερ. Ο 24ωρος αγώνας αντοχής στη Zuera της Zaragoza στην Ισπανία είναι αφιερωμένος στα κλασικά σκούτερ, στους αγώνες και μάλιστα στους αγώνες αντοχής. 

Φέτος έγινε ο πιο δημοφιλής και πετυχημένος όλων με τη συμμετοχή 62 ομάδων, από 7 διαφορετικές χώρες. Ο αγώνας ξεκινάει Σάββατο μεσημέρι και τελειώνει την Κυριακή την ίδια ώρα.

Η κατηγορία των μεγάλων πλαισίων (“Largeframe”, δηλαδή οι PX και οι T5) και των αντίστοιχων Lambretta είναι η πιο δημοφιλής στην πίστα αυτή που βρίσκεται στο μέσον μιας ερημικής και άνυδρης, χωρίς βλάστηση περιοχής της Ισπανίας.

Τα χιλιόμετρα που διανύονται στον 24ωρο αγώνα χωρίς στάση είναι κοντά στα 1.500 και φυσικά σε μια τόσο μεγάλη δοκιμασία όλα είναι πιθανά, όπως για παράδειγμα να “σπάσει” ο κινητήρας.

Αλλαγή κινητήρα επιτρέπεται μια φορά, αλλά υπάρχει ποινή… 50 γύρων. Άρα όλοι – μπορεί να προσπαθούν να πάνε γρήγορα – αλλά ταυτόχρονα προσέχουν και τους δίχρονους κινητήρες τους.

Στην πίστα της Zuera η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική, αυτοί που έχουν παρακολουθήσει μιλούν για παρόμοια με τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans (ίδιου τύπου είναι και η εκκίνηση), αλλά με πολύ χιούμορ, στοιχείο που συνοδεύει αυτή τη διοργάνωση από το 2008 που έγινε για πρώτη φορά.

Πηγή: www.facebook.com/teamvespabarcelona

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X