fbpx

WORLD VESPA: ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Την έφαγε ο Στέργιος την Αφρική, πάμ’ παρακάτω…

Ο Στέργιος Γκόγκος ο πιο θαρραλέος βεσπίστας-ταξιδιώτης της Ελλάδας, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχει τελειώσει με τη διάσχιση της Αφρικής και έχει καλύψει και τη μισή Νότια Αμερική. Όλα αυτά με σύμμαχο μια Vespa, πολύ κουράγιο, όρεξη για χιλιόμετρα και χιούμορ.

Πραγματικά παροτρύνουμε όλους όσους καβαλάνε δύο τροχούς να μπούν στον κόπο να ψάξουν λίγο το blog του Στέργιου το worldvespa.wordpress.com και να περιπλανηθούν σε άγνωστους τόπους, χαζεύοντας τις παγκόσμιες περιπλανήσεις του ανθρώπου αυτού που πραγματοποιεί ένα απίστευτο όνειρο: να κάνει το γύρο του κόσμου πάνω στους μικρούς τροχούς μιας κλασικής Vespa. Είναι οι τόποι, είναι οι φωτογραφίες, είναι οι ιστορίες που διηγείται κι ο τρόπος που γράφει, που πολύ σύντομα είναι σαν να κάθεσαι στη θέση του συνεπιβάτη, ο Στέργιος να οδηγάει και να διηγείται κι εσύ να ακούς και να μαθαίνεις.

panda-copy-3

lusaka-2-copy-63

makga-copy-17

makga-copy-2

tsumeb-copy-3

lusaka-2-copy-64

etosha-copy-11

Πέρα από το ταξιδιωτικό κομμάτι είναι και το πληροφοριακό, που ο Στέργιος δεν αφήνει ακάλυπτο, για παράδειγμα απαντάει στο καυτό για πολλούς ερώτημα: “Πόσο κοστίζει μια τέτοια περιπέτεια;” ναι, οι περισσότεροι ρωτούν από περιέργεια, άλλοι απο κακεντρέχεια (“άμα έχεις λεφτά όλα τα κάνεις”) κι άλλοι γιατί απλά θέλουν να ξέρουν αν μπορούν να το κάνουν και αυτοί, να πραγματοποιήσουν το δικό τους, έστω και μικρότερο όνειρο και να βγούν στον ανοικτό δρόμο που τους καλεί.

Λέει λοιπόν ο Στέργιος: “Πολλοί πιστεύουν πως για να κάνεις ένα τόσο μεγάλο ταξίδι θα πρέπει να είσαι εκατομμυριούχος. Μεγάλο λάθος! Όχι απλά δεν είμαι εκατομμυριούχος, αλλά τη στιγμή που πήρα την απόφαση να ξεκινήσω αυτήν εδώ την περιπέτεια, ήμουν άνεργος και στην κυριολεξία με άδειες τσέπες.” και αρχίζει την ιστορία του αναλύοντας και καταγράφοντας όλα του τα έξοδα που καταλήγουν στο εξής συγκλονιστικό ποσό: 438 μέρες στο δρόμο, συνολικό κόστος 5,491 ευρώ, ή αν θέλετε 12.53 ευρώ την μέρα!

Υποστηρικτές του Στέργιου Γκόγκου σε αυτό το επικό ταξίδι είναι οι: scootershop.gr, Drift, ΕΛΠΑ, Reevu, Planetsim και Σ.Βι.Α. Σταματίου Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί, αλλά και από κόσμο, φίλους και αναγνώστες του blog, που τον βοηθούν εθελοντικά, στέλνοντας χρήματα μέσω Pay Pal εκτός των άλλων.

livingstone-1-copy-33

livingstone-1-copy-34

lusaka-1-copy-10

lusaka-2-copy-55

pretoria-copy-02-5

SAMSUNG CSC

sossusvlei-copy-9

Οι χώρες της Αφρικής από τις οποίες πέρασε είναι 18 (Μαρόκο, Δυτική Σαχάρα, Μαυριτανία, Σενεγάλη, Μάλι, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάνα, Τόγκο, Μπενίν, Νιγηρία, Καμερούν, Δημοκρατία του Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ζάμπια, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Λεσότο) και αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεται στην Λατινική Αμερική, συγκεκριμένα στην Παραγουάη. Όμως δεν θέλουμε να σας στερήσουμε τη χαρά της ανακάλυψης αυτού του πολύτιμου blog και την εξερεύνησή του. Διαβάστε ιστορίες και κείμενα και ταξιδέψτε με τις πάμπολλες φωτογραφίες ευθύς αμέσως στο…. worldvespa.wordpress.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X