fbpx

Zontes 368D: Νέο maxi scooter με μεγαλύτερο κινητήρα

Ένα ακόμα βήμα μπροστά

Σημαντικά νέα για την κατηγορία των μεσαίου κυβισμού maxi scooter. Έρχονται από την Κίνα και πιο συγκεκριμένα από την Zontes που ανεβάζει τον κυβισμό της στα 368 cc και παρουσιάζει μια νέα γενιά μοντέλων. Το πρώτο εξ αυτών είναι το Zontes 368D που χρησιμοποιεί τις γραμμές του γνωστού μας 350D αλλά με μεγαλύτερο κινητήρα.

Δεν χάνει χρόνο η Zontes στην κατηγορία των σκούτερ και παρουσιάζει ένα ακόμα μοντέλο, αυτή τη φορά για την κατηγορία μεσαίου κυβισμού 300-400 κυβικών.

Το νέο sport maxi scooter, με προέλευση από την Κίνα, έχει διατηρήσει την επιθετική, σπορ εμφάνιση του προκατόχου του που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

Διπλός προβολέα, μυτερό φέρινγκ και αγριεμένες διαθέσεις εμφανίζει το Ζontes 368D που ανεβαίνει ελαφρώς ένα ακόμα επίπεδο από τα 350άρια που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Το συνολικό μήκος του είναι 2.025 mm, το ύψος σέλας φτάνει τα 760 mm και το μεταξόνιο του στα 1405 mm.

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος μονοκύλινδρος υδρόψυκτος με τέσσερις βαλβίδες. Με κυβισμό 368 κυβικών (από διάμετρο επί διαδρομή 79x75 mm), είναι ο ισχυρότερος της κατηγορίας του και αποδίδει 38,1 ίππους στις 7,500 στροφές, με τη ροπή να φτάνει τα 40 newton στις 6.000 στροφές.

Η επίσημη κατανάλωση ανακοινώνεται στα 3,5 λίτρα ανά 100 km.

Με τροχούς διαμέτρου 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω, το 368 φοράει λάστιχα διαστάσεων 120/70 μπροστά και 140/70 πίσω, ενώ το βάρος ανακοινώνεται στα 168 κιλά με το σκούτερ γεμάτο.

Φυσικά ο εξοπλισμός, που είναι πάντοτε το δυνατό σημείο των Zontes, δεν λείπει oύτε εδώ.

  • O κινητήρας διαθέτει δύο προγράμματα απόδοσης Sport/ECO, αλλά και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης Traction Control
  • Τα φρένα της J.Juan έχουν ακτινική δαγκάνα μπροστά και δικάναλο ABS
  • Υπάρχουν ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές

  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη είναι η ζελατίνα
  • Αισθητήρες πίεσης/θερμοκρασίας ελαστικών συναντάμε στο όργανο

  • Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωράει φουλφέις κράνoς και υπάρχουν ντουλαπάκια στην ποδιά
  • USB διπλή θύρα ταχυφόρτισης
  • Full LED φώτα με DRL

  • TFT Οθόνη με 4 Interfaces: Τα όργανα του D350 αποτελούνται από μία έγχρωμη TFT οθόνη, η οποία διαθέτει τέσσερα θεματικά interfaces (Recreation, Race, Street και Simplicity) και αυτόματη προσαρμογή σε προβολή ημέρας/νύχτας, ανάλογα με τις συνθήκες φωτός του περιβάλλοντος. Το πλήθος των χρήσιμων πληροφοριών που προβάλλονται περιλαμβάνουν και δυνατότητα σύνδεσης μέσω Bluetooth με το κινητό του αναβάτη.

  • To νέας γενιάς σύστημα Keyless 3.0, του 368D διαθέτει μια ακόμη πιο εξελιγμένη κρυπτογράφηση, που αναγνωρίζει εύκολα το κλειδί σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από τον αισθητήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Zontes 368D το οποίο προς το παρόν απευθύνεται στην κινεζική αγορά και πιθανά να δούμε και στην Ευρώπη στο μέλλον θα έχουμε σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X