fbpx

Yamaha Lexi LX 155: Το οικονομικό ΝΜΑΧ

Πίσω από το Lexi κρύβεται… η οικονομία και η πρακτικότητα

Κυκλοφορεί ήδη στην Ινδονησία (όπου κατασκευάζεται) το νέο mini GT της Yamaha, που ονομάζεται Lexi LX 155 και αποτελεί το οικονομικό αδελφάκι του ΝΜΑΧ 155

Μικρό, κόμπακτ, πρακτικό, με σπορ σχεδιαστικές διαθέσεις, ιδανικό για αστικό περιβάλλον με έναν δυνατό κινητήρα τελευταίας γενιάς Blue Core 155 κυβικών με μεταβλητή βύθιση βαλβίδων για καλύτερες επιδόσεις.

Εμπίπτει στην ίδια κατηγορία των mini GT σκούτερ όπως το ΝΜΑΧ 155, με τη μόνη διαφορά ότι το Lexi διαθέτει απέναντί του ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Αν προσέξετε, ανάμεσα σε σέλα και ποδιά δεν υπάρχει τούνελ, αλλά ένα ωραιότατο επίπεδο πάτωμα, που όλοι οι σκουτερίστες γνωρίζουν καλά πόσο χρήσιμο και άνετο είναι, αφού αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ατού (που δεν πρέπει να ξεχνιούνται) των σκούτερ!

Με ιπποδύναμη που ξεπερνάει τους 15 ίππους στις 8.000 rpm και ροπή 14,2 στις 6.500 rpm από έναν κινητήρα με έναν εκκεντροφόρο, τέσσερις βαλβίδες, και υδρόψυξη αλλά και Start&Stop και VVA (Variable Valve Actuation) στις βαλβίδες του, το Lexi μπορεί να περηφανεύεται πως έχει τον πιο εξελιγμένο τεχνολογικά κινητήρα της κατηγορίας του.

Διαθέτοντας μοντέρνα εμφάνιση, σπορτίβικες γραμμές και διπλό προβολέα με κοινό τζάμι μπροστά και χαμηλή φιμέ ζελατίνα, το Yamaha Lexi LX 155, δεν φοράει 13άρηδες (όπως το ΝΜΑΧ), αλλά 14άρηδες τροχούς, ενώ είναι εφοδιασμένο με σύστημα ABS και Smart Key (Keyless) και σύστημα Answer Back στον πίνακα οργάνων.

Ένα ακόμα πλεονέκτημά του είναι το βάρος του, μιας και το Lexi ζυγίζει μόλις 118 κιλά.

Μπροστινό και οπίσθιο φωτιστικό σώμα είναι full LED και το όργανο είναι LCD με πολλές πληροφορίες και συνδεσιμότητα με κινητό, ειδοποιήσεις μηνυμάτων και κλήσεων.

Το πολύ ενδιαφέρον mini GT σκούτερ Yamaha Lexi LX 155 είναι διαθέσιμο σε τρία χρώματα και η τιμή της ακριβότερης έκδοσης με ABS είναι στα 1.700 περίπου ευρώ… τιμή Ινδονησίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X