fbpx

QJMotor SQ16 125: Έρχεται με 16ρηδες τροχούς!

Επίθεση στα “ψηλόροδα” με επίπεδο πάτωμα

Προς τη δημιουργία μιας αξιόλογης γκάμας σκούτερ κινείται συστηματικά η κινέζικη QJMotor που δείχνει πως δεν αστειεύεται καθόλου. Απόδειξη οι νέες πληροφορίες για την παρουσίαση του QJMotor SQ 16, ενός σκούτερ της “ευρωπαϊκής σχολής” με επίπεδο δάπεδο και τροχούς μεγάλης διαμέτρου

Σχεδιαστικά θυμίζει το τελευταίας γενιάς Honda SH125 και στην ουσία αποτελεί ανταγωνιστή του.

Με κινητήρα 125 κυβικών που αποδίδει 14,7 ίππους, επίπεδο πάτωμα και ρεζερβουάρ 7,8 λίτρων, αλλά και σαφώς χαμηλότερη τιμή θα έχει την ευκαιρία να πολεμήσει στην κατηγορία των 125cc, που είναι και η πιο ανταγωνιστική της αγοράς.

Το Honda SH 125 και το 150 είναι από τα μπεστ σέλερ στην Ευρώπη, ενώ το δεύτερο μάλιστα είναι και το πιο ευπώλητο σκούτερ της Honda για το 2024 στην Ελλάδα. Δεν αποτελεί λοιπόν μυστικό πως όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές σκούτερ θέλουν να το κερδίσουν στον εμπορικό στίβο.

Η δομή του QJMotor SQ16 125 είναι κλασικά “ευρωπαϊκή”, αφού εναρμονίζεται με τις επιθυμίες των Ευρωπαίων αναβατών που θέλουν μεγάλο και επίπεδο πάτωμα που μπορεί να μεταφέρει μικροαντικείμενα και τσάντες, αλλά και μεγάλης διαμέτρου τροχούς για να ξεπερνούν τους κακοτράχαλους δρόμους… των πόλεων όπως συμβαίνει βεβαίως και στην Ελλάδα.

Το νέο 125άρι σκούτερ της QJ δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα και στον τομέα των επιδόσεων, αντιθέτως, αφού η εταιρία ανακοινώνει 14,7 ίππους στις 8.750 rpm και επειδή το πιθανότερο είναι πως φοράει τον εξαιρετικό κινητήρα του QJMotor ΜΤΧ 125… (διαβάστε εδώ) τότε θα έχουμε να κάνουμε και εδώ με πολύ καλές επιδόσεις στο δρόμο.

Η ροπή είναι στα 12 Nm στις 8.250 rpm, ενώ μπροστά, το QJMotor SQ 16 διαθέτει τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 33 mm και διαδρομή 93 mm, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο αμορτισέρ.

Το φρενάρισμα γίνεται μέσω δύο δισκόφρενων (240 mm σε κάθε τροχό) με ABS δύο καναλιών που ενερχεί στον κάθε έναν από τους τροχούς 16 ιντσών.

Υπάρχει φωτισμός LED παντού και μια οθόνη LCD στο τιμόνι του QJMotor SQ 16 καθώς και σύστημα για έλεγχο της πρόσφυσης του πίσω τροχού. Υπάρχει επίσης μια υποδοχή USB για τη φόρτιση του smartphone σας.

Το μεταξόνιό του είναι στα 1.353 mm και το βάρος του γεμάτο στα 134 κιλά.

Όσον αφορά το μέγεθος του ρεζερβουάρ, το QJMotor SQ 16 125 έχει μεγάλη χωρητικότητα στα με 7,8 λίτρα. Το νέο 125άρι που ήδη διατίθεται στην ιταλική αγορά (με τιμή 2.690 ευρώ) θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε γκρι, μαύρο και άσπρο/κρεμ και στην ελληνική αγορά βεβαίως.

Περισσότερες πληροφορίες, σύντομα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X