fbpx

NIU GOVA CO, 2022: Ηλεκτρικό, σχεδιασμένο για γυναίκες

Η άλλη πλευρά των σκούτερ

Σε μια κατηγορία που τελεί υπό διαμόρφωση, όπως αυτή των ηλεκτροκίνητων σκούτερ, είναι αναμενόμενο οι κατασκευαστές να δοκιμάζουν πράγματα και να πειραματίζονται, πόσο μάλλον δε, όταν το κοινό στο οποίο απευθύνονται είναι ευρύ και… τελεί κι αυτό υπό διαμόρφωση. Το πρώτο ηλεκτροκίνητο σκούτερ, αποκλειστικά σχεδιασμένο για γυναίκες, μας έρχεται από την NIU.

To μοντέλο ανήκει στη σειρά των προσιτών και ελαφρού τύπου ηλεκτρικών σκούτερ της ΝΙU, που ονομάζονται Gova.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα χαρακτηριστικά του και πως εννοεί η NIU ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα e-σκούτερ αποκλειστικά για γυναίκες.

Πρώτα απ΄ όλα, τo Niu Gova CO, όπως είναι το όνομα της έκδοσης, είναι πολύ ελαφρύ, με τα 75 κιλά του να είναι αρκετά μειωμένα σε σχέση με τα άλλα μοντέλα της σειράς (που υπερβαίνουν τα 100 κιλά) και να αποτελούν μια εύκολα διαχειρίσιμη μάζα, κατά τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Πέραν αυτού, το ύψος της σέλας είναι επίσης αρκετά χαμηλό, στα 736mm, με την NIU να αναφέρει ότι πρόκειται για μια ανατομικά σχεδιασμένη, ειδικά για τις γυναίκες σέλα, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι εννοεί και το σημαίνει αυτό.

Υπάρχει επίσης μια μικρή σέλα στο πίσω μέρος για παιδιά, αν και αυτά θα πρέπει να είναι κάποιας ηλικίας γιατί δεν φαίνεται να πληρούνται οι προδιαγραφές για μεταφορά νηπίων (ζώνες, υποπόδια, bucket κάθισμα).

Ο κινητήρας έχει ισχύ 400W και η τελική ταχύτητα του μοντέλου περιορίζεται στα 25 km/h, βρίσκεται δηλαδή στην ίδια κατηγορία με τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και μάλιστα έχει και πετάλια, για την υποβοήθηση του έργου που παράγει το μικρό μοτέρ.

Ως εκ τούτων, κατηγοριοποιείται ως ebike και δεν απαιτείται έκδοση άδειας για την οδήγησή του. Αυτό βέβαια στην Κίνα, καθώς στην Ευρώπη ισχύουν συγκεκριμένες και σαφείς οδηγίες για το τι θεωρείται ηλεκτροκίνητο ποδήλατο και η ύπαρξη γκαζιέρας καθώς και η συνεχής παροχή ισχύος από το μοτέρ, αποτελούν στοιχεία που μάλλον θα «έκοβαν» το συγκεκριμένο μοντέλο από την κατηγορία των ebikes.

Με βάση τις ήπιες ενεργειακές απαιτήσεις, η μπαταρία 48V και 14Ah έχει μικρή χωρητικότητα, αλλά αρκεί για να προσδώσει στο σκούτερ αυτονομία 60 km.

Στα θετικά, το μικρό της βάρος, μόλις στα 5,6 kg, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αποσπαστεί και να μεταφερθεί στο σπίτι ή στο γραφείο για φόρτιση, χωρίς μεγάλο κόπο.

Σχεδιαστικά το Niu Gova CO αποτελεί μια minimal υλοποίηση με καθαρές γραμμές και αφαιρετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τους όγκους. Τα χρώματα του είναι παστέλ αποχρώσεις του θαλασσί, το ροζ και του υπόλευκου.

Ο εξοπλισμός δεν είναι αμελητέος, φέρει LED φώτα, σύστημα προστασίας και διαγνωστικού ελέγχου της μπαταρίας καθώς και δυνατότητα διασυνδεσιμότητας με κινητό, μέσω μιας εφαρμογής που προσφέρει αρκετές δυνατότητες.

Το καλύτερο απ΄ όλα βέβαια είναι η τιμή του, στα 3.400 yuan, δηλαδή γύρω στα 450 ευρώ με βάση την τρέχουσα ισοτιμία!

Προς το παρόν διατίθεται αποκλειστικά στην Κίνα αν και δεν αποκλείεται να το δούμε σύντομα και στις δυτικές αγορές, όπου η NIU έχει έντονη παρουσία και συνεχώς ανοδική τάση στις πωλήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X