fbpx

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΒMW, Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΔΥΟ ΝΕΑ SCOOTER ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΜW!

Όλες οι πληροφορίες, οι ανακοινώσεις και οι ενδείξεις, συμφωνούν. Η BMW πρόκειται να μπει δυναμικά στον χώρο των σκούτερ, όχι με ένα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την εταιρία, δηλαδή με ένα ηλεκτρικό Mega Scooter, αλλά με δύο νέα σκούτερ: ένα με ηλεκτρικό κινητήρα και ένα με συμβατικό κινητήρα. Διπλή θα είναι δηλαδή η έκπληξη από τη BMW.

Το πρώτο θα είναι ένα πρωτοποριακό ηλεκτρικό, το E-Scooter (για το οποίο τόσα έχουν γραφτεί, πατήστε ΕΔΩ) και το άλλο το Concept C, που θα χρησιμοποιεί έναν δικύλινδρο κινητήρα 650 κ.εκ. (πατήστε ΕΔΩ ). Και τα δύο σκούτερ – λένε οι πληροφορίες μας – θα παρουσιαστούν μέσα στις επόμενες βδομάδες στα Σαλόνια Φρανκφούρτης και Μιλάνου. Υποτίθεται ότι οι κατασκοπικές φωτογραφίες που διέρρευσαν πρόσφατα και δείχνουν έναν δοκιμαστή της BMW πάνω σε ένα σκούτερ, αφορούσαν το ηλεκτρικό mega-scooter της Βαυαρικής εταιρίας. Μερικά ηλεκτρονικά περιοδικά Ειδικού Τύπου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, εξαπατήθηκαν και έγραψαν ότι οι φωτογραφίες έδειχναν το ηλεκτρικό σκούτερ της BMW, που βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξής του.

Η κατασκοπία καλά κρατεί... και βγάζει και ειδήσεις

Και όσοι δημοσίευσαν αυτή την είδηση, απλά… την πάτησαν όλοι μαζί, λόγω βιασύνης! Γιατί οι πρόσφατες φωτογραφίες δεν δείχνουν ένα ηλεκτρικό σκούτερ της BMW, αλλά ένα σκούτερ με συμβατικό κινητήρα! Αν κοιτάξετε τις λεπτομέρειες στη φωτογραφίες που παραθέτουμε – και ιδιαίτερα τους κόκκινους κύκλους που έχουμε προσθέσει – θα διακρίνετε στις πρόσφατες φωτογραφίες τις εξής διαφορές σε σχέση με το ηλεκτρικό σκούτερ: διακρίνεται ένα καπάκι συμβατικού κινητήρα, ένα μέρος από το καζανάκι της εξάτμισης, ενώ επίσης είναι φανερές οι διαφορετικές κάσες της τελικής μετάδοσης και τέλος ένα άκρο σωλήνα – πίσω από τον τροχό – που είναι πιθανότατα το τέλος της εξάτμισης. Άρα αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν το “συμβατικό” σκούτερ Concept C, που δοκιμάζεται και όχι το ηλεκτρικό E-Scooter. Αντίστοιχα, όπως θα δείτε στην κάτω φωτογραφία το E-Scooter δεν έχει κανένα από τα παραπάνω εξαρτήματα του Concept C, και η μετάδοση του είναι διαφορετική.

Οι πρόσφατες φωτογραφίες δείχνουν ένα σκούτερ με συμβατικό κινητήρα

Και οι παλαιότερες ένα ηλεκτρικό σκούτερ. Καμία σχέση το ένα με το άλλο...

Εκτός αυτού, αν συγκρίνετε τις δύο φωτογραφίες που παραθέτουμε, θα διαπιστώσετε ότι το μήκος της “κοιλιάς” του ηλεκτρικού σκούτερ, άρα και το μεταξόνιο του, είναι πολύ μεγαλύτερο από το μήκος του σκούτερ με τον συμβατικό κινητήρα.

Στο συμβατικού κινητήρα σκούτερ η "κοιλιά" είναι κοντύτερη και προεξέχουν εξαρτήματα

Στο ηλεκτρικό η "κοιλιά" είναι μακριά και επίπεδη

Ίσως για να θολώσουν ακόμα περισσότερο τα νερά, οι πληροφορίες που διαρρέουν από το εργοστάσιο αναφέρουν την παρουσίαση δύο ηλεκτρικών σκούτερ και άλλων τόσων συμβατικών, ενώ οι απορίες θα λυθούν σύντομα, αφού η BMW συμμετέχει επίσημα στο σαλόνι της Φρανκφούρτης (από 15 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου), όπου μάλλον θα παρουσιαστεί το ηλεκτρικό σκούτερ το E-Scooter, ενώ το συμβατικό Concept C να παρουσιάζεται στο Μιλάνο (από 8 μέχρι 13 Νοεμβρίου).