fbpx

ΥAMAHA XMAX 300: Τιμή και άφιξη στη Γαλλία

Τιμή προς τα πάνω

Παίρνουμε την πρώτη γεύση από το πόσο θα κοστίζει γενικά το νέο Yamaha ΧΜΑΧ 300, ρίχνοντας μια ματιά στην τιμή του που μόλις ανακοινώθηκε στη Γαλλία.

Στη γαλλική αγορά κυκλοφορούν δύο σκούτερ που είναι ακριβώς ίδια, μόνο που έχουν διαφορετικό όνομα. Το ένα είναι το Yamaha ΧΜΑΧ 300 και το άλλο το MBK Evolis 300, μιας και η γιαπωνέζικη εταιρία είναι ιδιοκτήτης της παλιάς γαλλικής εταιρίας Motobecane (ή ΜΒΚ).

Σημειώστε επίσης, ότι oι Γάλλοι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι το ΧΜΑΧ 300 κατασκευάζεται στη Γαλλία στο εργοστάσιο της Yamaha στο Saint Quentin (Aisne), παρότι οι δικές μας πληροφορίες λένε για κατασκευή σε εργοστάσιο της Yamaha στην Ινδονησία. Θα είμαστε σίγουροι μόνο αν δούμε την έγκριση τύπου.

Η Yamaha Γαλλίας ανακοίνωσε πρόσφατα την τιμή του νέου ΧΜΑΧ 300, που θα αντικαταστήσει το ΧΜΑΧ 250, το οποίο έχει ήδη εγκαταλείψει τον κατάλογο της Yamaha.

Το 300 διαθέτει το νέο κινητήρα τεχνολογίας Blue Core, που είναι πιο αποτελεσματικός και καταναλώνει λιγότερο, και πέραν των λοιπών χαρακτηριστικών του (διαβάστε εδώ την παρουσίασή του από την έκθεση του Μιλάνου το 2016) φοράει και μια καλαίσθητη εμφάνιση που θυμίζει σε γενικές γραμμές ΤΜΑΧ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις το Yamaha ΧΜΑΧ 300 θα είναι διαθέσιμο στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2017 με τιμή 5.899 ευρώ, μια τιμή που χαρακτηρίζεται υψηλή για σκούτερ 300 κυβικών.

Όπως αναφέρουν Γάλλοι δημοσιογράφοι “μπορούμε να κατανοήσουμε την εξαφάνιση του 250, όμως η άφιξη του 300 αμφισβητεί την ύπαρξη του 400, τόσο λόγω των τιμών, αλλά και λόγω αναλογίας βάρους/ισχύος που είναι καλύτερη”.

Το 300 αποδίδει 27,2 ίππους και έχει βάρος 179 κιλά και το 400 31,5 ίππους και βάρος 211 κιλά.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον περισσότερες πληροφορίες για την άφιξη και την τιμή του νέου Yamaha ΧΜΑΧ 300 για την ελληνική αγορά.

(*επίκαιρη ενημέρωση: ανακοινώθηκε και στην Ιταλία η τιμή του ΧΜΑΧ 300 και φτάνει τα 3.690 ευρώ και θα βρίσκεται στις εκθέσεις στα μέσα Μαΐου)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ