fbpx

NEUWAI: Νέα εταιρία από την Κορέα

 Σοβαρή προσπάθεια;

Όταν οι Κορεάτες κάνουν την κίνησή τους σε οποιονδήποτε τομέα, τότε ο κόσμος πρέπει να τους λαμβάνει υπόψη πολύ σοβαρά. Αυτό το έχουμε μάθει καλά τις τελευταίες δεκαετίες με διάφορες κορεατικές εταιρίες  και γι’ αυτό ίσως πρέπει να δώσουμε βάση στη νέα εταιρία σκούτερ με το όνομα NeuWai.

Όποτε η κορεατική κυβέρνηση (της Νότιας Κορέας, έτσι;) αποφασίζει να ενισχύσει, χρηματοδοτήσει ή προωθήσει έναν τομέα της βιομηχανίας της, το κάνει συστηματικά και σε βάθος χρόνου. Έχει συμβεί με τα κινητά τηλέφωνα και τις οικιακές συσκευές (LG, Samsung), έχει συμβεί με τα αυτοκίνητα (Hyundai, Kia) έχει συμβεί με τις κορεατικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, ακόμα και με τη μουσική (K-pop = Korean Pop).

NeuWai CL104

Aν λοιπόν οι Κορεάτες αποφασίσουν να ασχοληθούν σοβαρά με τους δυο τροχούς, το “οικοδόμημα” θα είναι στέρεο και θα κοιτάζει σε βάθος χρόνου.

Η Songuo Motors είναι η μητρική εταιρία (αυτοκινητοβιομηχανία) και το όνομα NeuWai είναι ένα ξεχωριστό brand που δημιούργησε για την κατασκευή επιβατηγών αυτοκινήτων, ημιφορτηγών, SUV, μοτοσυκλετών και σκούτερ που θα διαθέτουν τεχνολογικές καινοτομίες και θα είναι κυρίως ηλεκτρικά ή υβριδικά.

NeuWai CΝ 104

Δώδεκα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο πρόσφατο σαλόνι Seoul Motor Show 2019 και η παραγωγή του πρώτου μοντέλου (τετράτροχο) θα ξεκινήσει σε 12 μήνες.

Η NeuWai παρουσίασε και δυο ηλεκτρικά σκούτερ που δεν στερούνται καινοτομίας στο κομμάτι της εμφάνισης. Άλλοι τα βρίσκουν ελκυστικά, άλλοι τα χαρακτηρίζουν “βαλίτσα με δυο τροχούς”, αλλά περί ορέξεως…

NeuWai CN 104

Τα πρωτότυπα NeuWai CN104 και CL104 “φορούν” ξεχωριστή εμφάνιση, κάπως νέο ρετρό για το CN 104 και ελαφρώς πιο μοντέρνα για το CL 104 (με μπλε χρώμα) που θυμίζει λίγο το παλιό, γνωστό Honda Fusion/Spazio. Εάν πιστέψουμε τις ανακοινώσεις της εταιρίας, φινίρισμα, εφαρμογή πλαστικών και ποιότητα κατασκευής θα είναι σε υψηλά επίπεδα, ενώ αμφότερα θα κινούνται από τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα.

NeuWai CL104

Οι τελικές τους ταχύτητες θα είναι 45 ή 90 km/h, αναλόγως της έκδοσης. Αν λοιπόν οι Κορεάτες καλοβλέπουν μια είσοδό τους στο χώρο των σκούτερ και των μοτοσυκλετών, τότε ίσως μια μέρα τα άγνωστα σήμερα NeuWai, να κυκλοφορούν  κατά χιλιάδες στους δρόμους και το όνομα της εταιρίας να το ξέρουν όλοι. Όπως έγινε και με την Hyundai στο παρελθόν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ