fbpx

KYMCO PEOPLE S 300i ABS, Νοodoe: Ήρθε κι ανακοινώθηκε η τιμή του

 Φούλ 300άρι και καλά εξοπλισμένο

H επέκταση της γκάμας People της Kymco είναι γεγονός και μάλιστα σε “καυτή” κατηγορία, αυτή των 300 κυβικών με μεγάλους τροχούς. Το Kymco People S 300i ABS Νoodoe έφτασε στην Ελλάδα και η τιμή του ανακοινώθηκε στις 5.395 ευρώ.

Η οικογένεια των Kymco People είναι από τις δημοφιλέστερες της εταιρίας, ειδικά στην Ευρώπη, όπου πολλοί σκουτερίστες προτιμούν τα σκούτερ με τροχούς μεγάλης διαμέτρου.

Επίσης προτιμούν τα 300άρια για τη μετακίνησή τους και τις κοντινές εκδρομές, ακόμα και με δύο άτομα.

Και το Kymco People S 300i ABS Νoodoe καλύπτει τις παραπάνω απαιτήσεις-προτιμήσεις, αφού και 16άρηδες τροχούς διαθέτει μπροστά και πίσω, αλλά και ο κινητήρας του είναι 299 κυβικών, ένα “πλήρες” 300άρι.

Αλλάζοντας ριζικά την εμφάνισή του σε σχέση με το τετραγωνισμένο   People S του παρελθόντος, το Kymco People S 300i ABS Νoodoe αποτελεί τη δεύτερη γενιά της σειράς και αντιγράφει τα αντίστοιχα μικρά του αδελφάκια των 125 cc και 150 cc.

Η εμφάνιση είναι ένα αμάλγαμα δυναμισμού και καλαισθησίας, με τη σχεδίαση να έχει γίνει από ιταλικό σχεδιαστικό οίκο όπως συνηθίζει να κάνει η Kymco εδώ και καιρό.


Ο κινητήρας του 300 είναι τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος, 299 cc, υγρόψυκτος με έναν έκκεντροφόρο επικεφαλής, προδιαγραφών Euro 4. Αποδίδει 27,3 ίππους (20,1 kW) στις 8.000 rpm και 27,8 Nm ροπής στις 6.500 rpm.

Η κεφαλή είναι τετραβάλβιδη και οι βαλβίδες παίρνουν την κίνησή τους από έναν επικεφαλής εκκεντροφόρο με ρουλεμάν, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο μείωση των απωλειών τριβής της τάξης του 20% με 30% σε σχέση με άλλους κινητήρες του ίδιου κυβισμού, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται αθόρυβη λειτουργία καθώς και μειωμένοι κραδασμοί.

Η επιφανειακή κάλυψη των ελατηρίων του εμβόλου από νιτρίδιο του χρωμίου συμβάλλει σε μια μείωση των τριβών κατά 12% σε σχέση με τα παραδοσιακά ελατήρια.

Στην όλη καλή λειτουργία του συνόλου συνεισφέρει σημαντικά η γρήγορη απαγωγή θερμότητας του κινητήρα, που επιτυγχάνεται με τη νέα σχεδίαση των καναλιών κυκλοφορίας του ψυκτικού υγρού. Τέλος, η μετάδοση έχει επανασχεδιαστεί, προκειμένου να προσαρμοστεί στις επιδόσεις του νέου κινητήρα G5, με νέα ράουλα και ιμάντα από υλικά που είναι πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα.

Το πλαίσιο είναι τύπου χωροδικτύωμα με σωλήνες από ατσάλι και “νεύρο” στην περιοχή του δαπέδου για αυξημένη ακαμψία-σταθερότητα του συνόλου.

Οι αναρτήσεις είναι ένα συμβατικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 37 mm και διαδρομής 110 mm, ενώ πίσω συναντάμε δύο ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που δίνουν διαδρομή τροχού 100 mm.

Το ύψος σέλας φτάνει τα 780 mm και το βάρος τα 179 κιλά (κενό), με το ρεζερβουάρ βενζίνης να χωράει 9 λίτρα.

Τα φρένα είναι δίσκοι 260 mm και στους δύο τροχούς, με τη βοήθεια ενός δικάναλου ABS της Bosch. Το μπροστινό φρένο διαθέτει δαγκάνα 3 εμβόλων και το πίσω δύο εμβόλων.

Οι τροχοί είναι 16 ιντσών αμφότεροι και οι «πεντάκτινες» αλουμινένιες ζάντες φορούν ελαστικά διαστάσεων 110/70 μπροστά και 140/70 πίσω.

Ο πίνακας οργάνων του νέου Kymco People S 300i ABS Noodoe διαθέτει δύο ψηφιακές οθόνες LCD, με τη μία εξ αυτών να φιλοξενεί τις ενδείξεις του συστήματος Noodoe, το οποίο βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Μέσω εφαρμογής στο smartphone μετατρέπεται σε ένα πλήρες σύστημα multimedia, προσφέροντας ακόμα και πλοήγηση.

Στον βασικό εξοπλισμό υπάρχουν όλα όσα επιθυμεί ένας αναβάτης στην καθημερινότητά του, όπως θύρα USB, φώτα full LED, πλαϊνό και κεντρικό σταντ, ντουλαπάκι που κλειδώνει, γάντζο ανάρτησης αντικειμένων, αλλά και ένα χρήσιμο βαλιτσάκι top case.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει:

  • Προβολείς και φωτιστικά σώµατα full LED
  • Φώτα ηµέρας DRL
  • Πλήρη ψηφιακό πίνακα οργάνων πολλαπλών ενδείξεων µε οθόνη TFT µε δυνατότητα  προσωπικής προσαρµογής των ενδείξεων
  • Σύστηµα ηλεκτρονικής διασύνδεσης µε smartphone, Kymco Noodoe
  • GPS Navigator
  • Smart Key: Κεντρικό διακόπτη πολλαπλών χρήσεων (άνοιγμα σέλας) με αντικλεπτική προστασία
  • Top Case στο χρώµα του scooter
  • Αποθηκευτικό χώρο κάτω από την σέλα και επίπεδο πάτωμα
  • Δισκόφρενα μεγάλου μεγέθους με 3πίστονη πλευστή δαγκάνα μπροστά και σωληνάκια υψηλής πίεσης
  • Zάντες αλουμινίου 16″
  • Παροχή 12V για φόρτιση κινητού
  • Ένδειξη service

Περισσότερες πληροφορίες: www.kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ