fbpx

HONDA V-GO, ΚΙΝΑ: Όταν ο γίγας θέλει…

 Να πώς είναι τα όμορφα ηλεκτρικά

Όταν η Honda αποφασίσει να ενεργοποιηθεί κανονικά στο χώρο των ηλεκτρικών σκούτερ… τότε θα δούμε μοντέλα σαν το Honda V-Go, το οποίο προς το παρόν προορίζεται για την αγορά της Κίνας.

Μικρό, βολικό, εύχρηστο, ελαφρύ ηλεκτρικό σκούτερ, που συμβαίνει να είναι και πολύ όμορφο.

Το νέο σκούτερ της Honda κατασκευάζεται από τη θυγατρική (μία εξ αυτών, γιατί είναι πολλές) στην Κίνα, την εταιρία Wuyang. To Honda V-Go έχει πολύ μοντέρνα εμφάνιση θυμίζοντας αισθητική smartphone για να ταιριάζει με τα στάνταρ της εποχής.

Η σέλα είναι σχεδόν για ένα άτομο, μιάμιση σέλα θα λέγαμε, και το λιτό design παραπέμπει σε ανθρώπους πόλεων, σε “διαστημικό” όχημα, ξεφεύγει από τα σφιχτά περιθώρια των σκούτερ.

Τι μήνυμα παίρνουμε με το Honda V-Go; Ότι αν οι μεγάλοι κατασκευαστές αρχίσουν να ασχολούνται με τα ηλεκτρικά, οι μικρότεροι δεν θα έχουν καμία τύχη.

Το γεγονός ότι δεν το έχουν κάνει ακόμα, έχει εξηγηθεί επανειλημμένα από τις “σελίδες” του Scooternet. Αυτό το γνωρίζουν οι μικρότεροι κατασκευαστές, γνωρίζουν, δηλαδή, ότι λειτουργούν σε μια αγορά “ό,τι προλάβουμε, μέχρι να έρθουν οι μεγάλοι…”

Ένα δισκοφρενάκι μπροστά για το Honda V-Go, μικρής διαμέτρου τροχοί, χαμηλό βάρος όπως είπαμε στα κιλά και ηλεκτροκινητήρας πάνω στον πίσω τροχό. Αλλά και σύστημα CBS στα φρένα, με ταμπούρο πίσω.

Διαθέτει σύστημα keyless, η μπαταρία είναι αποσπώμενη, ζυγίζει 8,5 κιλά και είναι ειδικά κατασκευασμένη για να αντέχει σε κρούσεις και πτώσεις. Η τελική του ταχύτητα ανακοινώνεται στα 53 χ.α.ω.

Λόγω της διάταξης του ηλεκτροκινητήρα και της τοποθέτησης της μπαταρίας, το Honda V-Go καταφέρνει να έχει σωστή κατανομή βάρους στον μπροστινό και πίσω τροχό. Δείτε πώς προστίθενται όλα τα παραπάνω θετικά στοιχεία και πώς δημιουργείται έτσι ένα αξιόλογο ηλεκτρικό σκούτερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ