fbpx

ΜΟΝΤΕΛΟ 2012: PIAGGIO ZIP 50 SPECIAL ΕDITION

Girl Power!

Ένα από τα πιο αγαπημένα σκουτεράκια στην Ιταλία ετοιμάζεται να δελεάσει τις κοπέλες σκουτερίστριες το 2012 με νέα γραφικά. Το νέο Piagggio Zip Special Edition θα είναι σύντομα διαθέσιμο, τουλάχιστον στην ευρωπαϊκή αγορά, με τετράχρονο ή δίχρονο κινητήρα 50 κυβικών εκατοστών. Το Zip είναι μια από τις μεγάλες επιτυχίες της Piaggio και πρόκειται για ένα περιορισμένων διαστάσεων scooter που φημίζεται για τον ήσυχο και οικονομικό κινητήρα του και την ευελιξία του στην πόλη. Είναι ένα “πλάσμα που ζει για να κινείται στην πόλη”, φτιαγμένο ακριβώς για αυτό το περιβάλλον.

PIAGGIO ZIP 50 SPECIAL ΕDITION

Το μπροστινό κομμάτι της ποδιάς χαρακτηρίζεται από τα δύο “ανοίγματα” που φιλοξενούν τα δυο φώτα πορείας και τα φλας, τις τρύπες/εισαγωγές στο ανώτερο μέρος και τον προβολέα πάνω στο τιμόνι. Το Piaggio Zip SP διαθέτει χώρο κάτω από τη σέλα και το δάπεδό του είναι επιπεδο.

Λόγω διαστάσεων (μεταξόνιο μόλις 1.200 χιλ.) και μικρού βάρους, το Zip είναι ιδανικό για κοπέλες που εισάγονται στον χώρο των σκούτερ. Η σέλα είναι χαμηλή και μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορους σωματότυπους, αφού ρυθμίζεται σε τρεις θέσεις: 750-765-780 χιλιοστών. Ο τετράχρονος κινητήρας είναι διβάλβιδος, διαθέτει έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και για την εκκίνησή του μίζα και μανιβέλα (κάτι που ισχύει και για τον δίχρονο κινητήρα). Το ντεπόζιτο προσφέρει μεγάλη αυτονομία, αφού χωράει 7,3 λίτρα.

Το τηλεσκοπικό πιρούνι έχει διαδρομή 75 χιλιοστών, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, μπροστά υπάρχει δίσκος 175 χιλιοστών και πίσω ταμπούρο 110 χιλ. Oι ζάντες είναι 10 ιντσών και τα λάστιχα είναι μπροστά 100/80 -10″ και πίσω 120/70-10”. Για την Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, από την αντιπροσωπεία, για αν και πότε θα εισαχθεί, όπως δεν έχει ανακοινωθεί και η τιμή του.

X