fbpx

HONDA ZOOMER CUSTOM: Η ΤΡΕΛΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ

Κι όμως κάποτε… ήταν 50άρι

H τρέλα ξεκίνησε με τα κλασικά σκούτερ. Με τις Vespa και τις Lambretta. Οι μετατροπές και οι αισθητικές παρεμβάσεις άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν. Η φαντασία όπως είναι γνωστό δεν έχει τελειωμό και φροντίζει πάντοτε να μας ξαφνιάζει… γι’ αυτό εξ’ άλλου ονομάζεται και φαντασία. Μετά τις Βέσπες όμως το πέρασμα του χρόνου συνάντησε και τα υπόλοιπα σκούτερ. Και ειδικά στην Αμερική…

Οι φωτογραφίες που βλέπετε έρχονται από το Honda Tuning Magazine και το συγκεκριμένο μοντέλο ονομάζεται LV – όνομα δανεισμένο από τον γαλλικό οίκο μόδας Louis Vuitton – και κάποτε, παλιά, ήταν ένα απλό Honda Zoomer. Ναι, σαν αυτό που εισαγόταν και στην Ελλάδα.

Και φυσικά ο καλλιτέχνης έχει δώσει ρέστα, αφού έχει κάνει το σκούτερ αγνώριστο, αλλά κυρίως μοναδικό και πρωτότυπο. Το συγκεκριμένο scooter της Honda που στην Ευρώπη ονομάζεται Zoomer, στις ΗΠΑ ονομάζεται Rukus και άρχισε τη ζωή του σαν 50άρι.


Τώρα πιά το cafe racer σκούτερ έχει δεχθεί την φροντίδα του βελτιωτικού οίκου Standard Functions / BTX Industries σε συνεργασία με το club των Californian Rucksters.

To όνομα αυτού του σπέσιαλ σκούτερ είναι LV Project, μιας και το κάλυμμα της σέλας είναι διάσπαρτο με αυτά – τα δημοφιλή για κάποιο λόγο – ακαταλαβίστικα και κακόγουστα σχέδια της Louis Vuitton.

Το χρώμα του πλαισίου είναι σαμπανιζέ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο κινητήρας πλέον είναι 150cc και τροφοδοτείται από ένα Mikuni TM28, με εξάτμιση της Yoshimura. Ο πίσω τροχός είναι φαρδύς, θυμίζοντας κατασκευή για dragster.

Παράλληλα έχουν αλλάξει μετάδοση, αναρτήσεις, προβολέας, τιμόνι, κ.α. Ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X