fbpx

GEMINI e-VERACRUZ: Ηλεκτρικό και νεορετρό

Design παρελθόντος – κινητήρας μέλλοντος

Ποιος είπε ότι οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις δεν μπορούν να συνδυάζονται με κλασικές γραμμές; Το Gemini eVeracruz αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη αυτού του συνδυασμού και το αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο… συμπαθέστατο

O ανυποψίαστος παρατηρητής θα αναγνωρίσει στη θέα του Genini eVeracruz έναν άξιο εκπρόσωπο της νεορετρό σχολής στα σκούτερ και μάλιστα με σχεδίαση που δεν «κλέβει» στοιχεία από πασίγνωστα σχήματα του ανταγωνισμού, αλλά που, πατώντας στο βασικό σχεδιαστικό αρχέτυπο, αναπτύσσει μια δική του ξεχωριστή ταυτότητα.

Σημεία όπως το μεγάλο νίκελ σιρίτι που διατρέχοντας την εξωτερική πλευρά της ποδιάς καταλήγει σε τρεις απολήξεις στο πλαϊνό καπάκι, θυμίζουν κάτι από αισθητική της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ την δεκαετία του 1950, ενώ η καφέ σέλα με τις καπιτονέ ραφές κάνει μια πολύ ωραία αντίθεση με το μπλε ελεκτρίκ χρώμα του μοντέλου.

Η εικόνα του σκούτερ είναι απόλυτα ισορροπημένη σχεδιαστικά και τίποτα δεν δείχνει επιτηδευμένο μόνο και μόνο για να κλέψει τις εντυπώσεις. Κάτω όμως από αυτό το κλασικό παρουσιαστικό, κρύβεται ένα σύγχρονο ηλεκτροκίνητο σκούτερ.

Ένας ηλεκτροκινητήρας τύπου hub της Bosch, ισχύος 3000W, (4,5 ίπποι, 91 Nm ροπής) είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό και τροφοδοτείται ενεργειακά από μια μπαταρία 60V και 28Ah της Samsung.

Η μπαταρία είναι αποσπώμενη, και με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένης θήκης μπορεί να μεταφερθεί στο εσωτερικό της οικίας ή του χώρου εργασίας για να φορτιστεί από το οικιακό δίκτυο, χωρίς να απαιτείται πολύπλοκη σύνδεση με μπαλαντέζες για να προσεγγίσει κανείς το σκούτερ.

Με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη το Gemini eVeracruz έχει μια αυτονομία της τάξεως των 71 χιλιομέτρων, απόσταση που υπερκαλύπτει τις συνήθεις διαδρομές ενός μέσου αναβάτη μέσα στην πόλη.

Οι τροχοί του σκούτερ κατασκευάζονται από αλουμίνιο, έχουν διάμετρο 12 ιντσών και φέρουν ελαστικά διαστάσεων 110/70-12, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι την πέδηση αναλαμβάνουν δισκόφρενα με διπίστονες δαγκάνες μπροστά και πίσω.

Η πληροφόρηση του αναβάτη για τη λειτουργική κατάσταση του eVeracruz, γίνεται μέσω μιας μεγάλης LCD οθόνης, στην οποία προβάλλεται πληθώρα ενδείξεων, με πιο σημαντική βέβαια αυτήν της πληρότητας της μπαταρίας.

To Gemini eVeracruz μπορεί να οδηγηθεί με AM κατηγορία διπλώματος (50άρι), ενώ οι διαστάσεις του, με το μήκος να φτάνει τα 1.870 mm, είναι ικανές να φιλοξενήσουν με άνεση δυο ενήλικες. To χαμηλό βάρος των 88 κιλών επιτρέπει ευκολία στον χειρισμό σε αναβάτες οποιουδήποτε επιπέδου εμπειρίας.

Η τιμή του μοντέλου Gemini e-Veracruz είναι 2.395 ευρώ, προ επιδότησης 20%.

Περισσότερες πληροφορίες: MOTO TREND SA, Βρυούλων 56, 143 41 Ν. Φιλαδέλφεια – Αθήνα, τηλ. 210 2585991, gemini-motors.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X