fbpx

PIAGGIO: Κέρδισε δίκη εναντίον της Peugeot!

Κρίθηκε ένοχη η Peugeot ως αντιγραφέας της Piaggio!

Μετά από μήνυση και δίκες η Piaggio δικαιώθηκε σε ευρωπαϊκά εργοστάσια όσον αφορά τις πατέντες των τρίτροχων σκούτερ ΜΡ3, οι οποίες της ανήκουν και χρησιμοποιούνταν παράνομα από την Peugeot στο σκούτερ Μetropolis. H Peugeot υποχρεώνεται να αποζημιώσει το ιταλικό εργοστάσιο, κι αυτό είναι μόνο ένα μέρος της δικαστικής απόφασης.

Στην προσπάθεια του Piaggio Group να προστατεύει τα προϊόντα του από τους μιμητές και μετά τις υποθέσεις που κέρδισε εναντίον εταιριών που αντέγραψαν το σχήμα της Vespa, τώρα κερδίζει μια ακόμα υπόθεση καταπάτησης των πατεντών της από άλλον κατασκευαστή… και μάλιστα όχι “όποιον κι όποιον” κατασκευαστή, αλλά την Peugeot!

Piaggio MP3 400

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Piaggio, εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο για αυτές τις υποθέσεις, το Tribunal Judiciaire του Παρισιού, όπως και από δικαστήριο του Μιλάνου, εναντίον της Peugeot Motocycles (όπως ονομάζεται επίσημα και ανήκει στον Ινδικό όμιλο εταιριών Mahindra). 

Η καταδίκη αναφέρεται σε παράβαση ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας, όσον αφορά την τεχνολογία του τρίτροχου σκούτερ Piaggio MP3, η οποία αντιγράφεται παράνομα και χρησιμοποιείται από το επίσης τρίτροχο Peugeot Metropolis.

Peugeot Metropolis 400

Το συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που ανήκει στον Όμιλο Piaggio, και στο οποίο αναφέρονται οι αποφάσεις υπέρ του, σχετίζεται με το σύστημα ελέγχου (διεύθυνσης/ανάρτησης) που επιτρέπει σε ένα τρίκυκλο σκούτερ να γέρνει πλάγια στις στροφές, όπως μια συμβατική μοτοσυκλέτα/σκούτερ.

Για την παράβαση αυτή, η Peugeot Motocycles καταδικάστηκε στη Γαλλία να καταβάλει αποζημίωση που υπολογίζεται σε 1.500.000 ευρώ (!), ενώ υπάρχουν και επιπλέον ποινές για την παράβαση και κάλυψη των νομικών εξόδων.

Piaggio MΡ3 300 hpe

Peugeot Metropolis 400

Η απόφαση του δικαστηρίου του Παρισιού απαγορεύει επίσης στην Peugeot Motocycles να παράγει, να προωθεί, να εμπορεύεται, να εισάγει, να εξάγει, να χρησιμοποιεί ή/και να κατέχει στη γαλλική επικράτεια, οποιοδήποτε σκούτερ χρησιμοποιεί το σύστημα διεύθυνσης/ανάρτησης που είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Piaggio ( δηλαδή το Peugeot Metropolis), με ποινή καταβολής προστίμου για κάθε τέτοιο σκούτερ.

Piaggio MP3

Το δικαστήριο του Μιλάνου απαγόρευσε στην Peugeot Motocycles την εισαγωγή, εξαγωγή, εμπορία και διαφήμιση σε όλη την ιταλική επικράτεια, με πρόστιμο 6.000 ευρώ για κάθε όχημα που πωλήθηκε μετά από περίοδο 30 ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης.

Η Peugeot Motocycles πρέπει επίσης να αποσύρει όλα τα παραπάνω σκούτερ από την ιταλική αγορά εντός 90 ημερών, με πρόστιμο πληρωμής επιπλέον πρόστιμου 10.000€ για κάθε ημέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση της απόφασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ