fbpx

SYM eXPro: Ήρθε το επαγγελματικό… πρίζας

 Γρήγορες, “καθαρές”, οικονομικές μικρομεταφορές

Ολοένα και έρχονται στην αγορά “επαγγελματικά” σκούτερ που ταιριάζουν στις ανάγκες του εμπορικού κόσμου, που προορίζονται να καλύψουν τις μικρομεταφορές αγαθών, γρήγορων παραδόσεων και delivery. Τώρα προστίθεται ένα ακόμα μοντέλο, άρτι αφιχθέν στην Ελλάδα, ειδικά κατασκευασμένο και πλήρως εξοπλισμένο για τις παραπάνω δουλειές. Ονομάζεται SYM eXPro, είναι ηλεκτρικό και ανακοινώθηκε από την αντιπροσωπεία στην τιμή των 2.225 ευρώ.

Διαθέτει μεγάλες σχάρες μπροστά και πίσω, μονόσελο και επίπεδο δάπεδο, αλλά και αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα. Πόσο ακόμα χώρο να ζητήσει κάποιος; Έχουμε την εντύπωση ότι περισότεροι χώροι δεν μπορούν να υπάρξουν πάνω σε σκούτερ.

Aπόλυτα προσαρμοσμένο στην επαγγελματική χρήση,  το νέο σκούτερ της SYM θα λύσει τα χέρια των επαγγελματιών που ειδικεύονται στις μικρομεταφορές, ιδίως σε πολυσύχναστα κέντρα πόλεων.

Με τη διαφορά ότι αυτό εδώ το σκούτερ που ακούει στο όνομα SYM eXPro έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα, όσον αφορά τουλάχιστον την “οικολογική συνείδηση” και το χαμηλό κόστος χρήσης: είναι ηλεκτρικό.

Το SYM eXPro παρουσιάστηκε στην περσινή έκθεση της EICMA 2019, με στόχο να καλύπτει σε καθημερινή βάση μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη μεταφέροντας εμπορεύματα, με το πλεονέκτημα ότι κάθε φορά που σταματάει μπορεί να μπαίνει στην φόρτιση έτσι ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη παράδοση.

Η εταιρία δίνει πολύ μικρό χρόνο φόρτισης, 3 μόλις ώρες, που προσφέρουν αυτονομία 50 χιλιομέτρων, αρκεί το σκούτερ όταν κινείται να μην ξεπερνά την ταχύτητα των 40 km/h. Είπαμε, είναι για πολυσύχναστα κέντρα πόλεων – όχι για αυτοκινητόδρομους και ταξίδια…

Η τελική του είναι 45 km/h όπως ορίζει η νομοθεσία για τα μοτοποδήλατα 50 κυβικών, αφού σαν τέτοιο ταξινομείται και ο αναβάτης του πρέπει να έχει δίπλωμα μοτοποδηλάτου Η μέγιστη στιγμιαία δύναμη του κινητήρα είναι οι 2,72 ίπποι και η συνεχής οι 2,0 ίπποι. Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από μπαταρία Panasonic ιόντων λιθίου, ενώ υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί και δεύτερη μπαταρία που δίνει μέγιστη αυτονομία 80 χιλιομέτρων.

Οι μπαταρίες βγαίνουν εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας που έχει απαιτήσεις μπορεί να έχει πάντα δυο μπαταρίες που φορτίζουν και άλλες δυο που χρησιμοποιεί πάνω στο σκούτερ, ώστε να μην “ξεμένει” ποτέ.

Η μπροστινή σχάρα του SYM eXPro έχει δυνατότητα μεταφοράς μέχρι 25 κιλά, ενώ η οπίσθια σχάρα που στηρίζεται στην ουρά του σκούτερ μπορεί να κουβαλήσει 30 κιλά ακόμα. Επίσης, όπως είπαμε, υπάρχει και το επίπεδο δάπεδο που μπορεί να κουβαλήσει κι άλλα εμπορεύματα.

Κάτω από τη σέλα μάλιστα υπάρχει και χώρος για αποθήκευση μικροαντικειμένων ή ενός ανοικτού κράνους

Οι διαστάσεις του σκούτερ είναι μαζεμένες, οι τροχοί του 12 ιντσών, και υπάρχουν δισκόφρενα και στους δυο τροχούς (226 μπροστά και 220 πίσω). Μπροστά συναντάμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο ενισχυμένα αμορτισέρ.

Ο προβολέας είναι τύπου LED και η οθόνη είναι ψηφιακή LED.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, το SYM eXPro κοστίζει 2.225, τιμή που θα δελεάσει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ηλεκτρικό σκούτερ που προέρχεται από μια καταξιωμένη στο χώρο των σκούτερ εταιρία όπως η SYM.

Περισσότερες πληροφορίες: www.sym.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ