fbpx

VESPA GTS 300 HPE, 2019: Ήρθαν οι “γρήγορες”, έχουν και τιμές

 Οι ταχύτερες “πασών των Βεσπών”…

Έφτασαν οι Vespa GTS 300 ΗΡΕ του 2019 με τους αναβαθμισμένους, βελτιωμένους κινητήρες, αλλά και μερικές ακόμα διαφορετικές εκδόσεις για κάθε κοινό. Οι τιμές τους κυμαίνονται ανάμεσα στις 4.500 με 4.800 ευρώ περίπου, ανάλογα την έκδοση.

Η νέα γκάμα Vespa GTS του 2019 διαθέτει τις εκδόσεις GTS, GTS Touring, GTS Super, GTS Super Sport, αλλά και την GTS Super Tech, η οποία διαθέτει έγχρωμη οθόνη TFT που μεγιστοποιεί τη συνδεσιμότητα με smartphone μέσω του συστήματος Vespa Mia.

Οι GTS διατίθενται σε δυο κυβισμούς και είναι διαθέσιμες στην αγορά, στον όχι τόσο δημοφιλή κυβισμό των 125 και τον δημοφιλέστερο των 300, όπου προστίθεται και ο νέος βελτιωμένος κινητήρας 300 ΗΡΕ (High Performance Engine). Με ισχύ που ξεπερνά τους 23 ίππους, αυτός είναι ο πιο ισχυρός κινητήρας που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε Vespa.

Στιλιστικές αλλαγές έχουν δεχθεί οι Vespa GTS που τις κάνουν να ξεχωρίζουν από τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ παράλληλα διατηρούνται οι βασικές σχεδιαστικές γραμμές: ο προβολέας και το πίσω φωτιστικό σώμα ενσωματώνουν τεχνολογία LED.

Στο μπροστινό μέρος συναντάμε την επανασχεδιασμένη ποδιά, η οποία φέρει στο κέντρο της τη χαρακτηριστική “γραβάτα”, επιμηκυμένη και τονισμένη με τρία διακοσμητικά στοιχεία. Νέο είναι και το σχήμα του τιμονιού, το επιχρωμιωμένο διακοσμητικό του μπροστινού φτερού, οι καθρέφτες και οι γρίλιες στις πλευρές της ποδιάς, που χαρακτηρίζονται από ένα νέο κυψελωτό μοτίβο. Στο πίσω μέρος ανανεώθηκαν και τα πλαϊνά καπάκια, ενώ οι εκδόσεις με κινητήρα 300 ΗΡΕ ξεχωρίζουν από τα νέα πλαϊνά καπάκια του κινητήρα και από το τελικό της εξάτμισης.

Η νέα γκάμα GTS διαθέτει νέα σέλα, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση σε αναβάτη και συνεπιβάτη. Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στα βελτιωμένα εργονομικά στοιχεία και τη χρήση νέων υλικών στο αφρώδες και στο κάλυμμα. Ένας χώρος αποθήκευσης κάτω από τη σέλα είναι αρκετός για δύο μισά-ανοικτά κράνη. Το ντουλαπάκι στην ποδιά διαθέτει και θύρα USB για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Η κλασική έκδοση GTS διατίθεται στο γκρι “Grigio Dolomiti” και σε δύο νέα χρώματα, πράσινο “Verde Relax” και μπλε “Blu Energia”. Η GTS Touring είναι διαθέσιμη σε κόκκινο “Rosso Vignola” και στο νέο πράσινο “Verde Bosco”. Διαθέτει ποιοτική επένδυση σέλας και ειδικής σχεδίασης σήμα στο εσωτερικό της ποδιάς.

Η έκδοση GTS Super είναι η απόγονος θρυλικών σπορ μοντέλων, όπως η GS 150 του 1955, η 180 SS του 1965 και η T5 “Pole Position” του 1985. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμη από τους μαύρους τροχούς με ασημί φινίρισμα και από την όμορφου σχήματος σέλα με κορδόνι στο κάλυμμά της. Διατίθεται στα χρώματα λευκό “Bianco Innocenza”, μαύρο “Nero Lucido”, κόκκινο “Rosso Passione” και στο νέο κίτρινο “Giallo Estate”.

Η GTS Super Sport εκφράζει τη σπορ διάθεση της Vespa και έχει πιο έντονο χαρακτήρα, ο οποίος εκφράζεται από τους κατάμαυρους τροχούς, τα δύο ματ χρώματα “Grigio Titanio” και “Blu Vivace”, αλλά και από τα ειδικής σχεδίασης γραφικά. Όπως ισχύει και για την έκδοση Super, η  Super Sport διαθέτει σέλα με διπλή επένδυση και φινίρισμα με κορδόνι.

Η νέα GTS Super Tech είναι εφοδιασμένη με ότι καλύτερο διαθέτει η γκάμα, η απόλυτη έκφραση σπορ δυνατοτήτων και τεχνολογίας. Αισθητικά χαρακτηρίζεται από ένα αποκλειστικό ματ φινίρισμα στους τροχούς και τις γρίλιες της «γραβάτας» στην ποδιά. Το κίτρινο ελατήριο της μπροστινής ανάρτησης είναι ένα στοιχείο που παρέχει αρμονική αντίθεση με τα δύο διαθέσιμα χρώματα “Nero Volcano” και “Grigio Materia”. Ακόμα και η σέλα διαθέτει “Hitech” πινελιές, με το διπλό υλικό και τη δίχρωμη ραφή με κίτρινα τμήματα.

Το σύστημα Vespa Mia επιτρέπει τη σύνδεση smartphone μέσω Bluetooth, προσφέροντας αποκλειστικές λειτουργίες. Μαζί με την εφαρμογή Vespa App έχει σχεδιαστεί ειδικά για σύνδεση κινητών τηλεφώνων iOS και Android με τα τελευταία μοντέλα Vespa που διαθέτουν οθόνη οργάνων TFT, τις Vespa Elettrica, Vespa Primavera S και Vespa Sprint S, καθώς και το ολοκαίνουριο μοντέλο της γκάμας Vespa GTS, την έκδοση Super Tech.

Μόλις γίνει η σύνδεση, στο κέντρο της οθόνης TFT εμφανίζονται ειδοποιήσεις που σχετίζονται με εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα. Το σύστημα επιτρέπει τη διαχείριση των κλήσεων μέσω ενός πρακτικού joystick που βρίσκεται στο δεξί χειριστήριο, αλλά και τη χρήση φωνητικών εντολών για την πραγματοποίηση κλήσεων ή την επιλογή μουσικής από λίστα.

Η οθόνη λειτουργεί και ως σύστημα πλοήγησης που θα βοηθήσει τον αναβάτη σε κάθε άγνωστη διαδρομή, με οδηγίες κατεύθυνσης και πληροφοριακά εικονίδια. Το σύστημα είναι διαθέσιμο στο βασικό εξοπλισμό της Super Tech και προτείνεται ως αξεσουάρ για τα υπόλοιπα μοντέλα της νέας γκάμας Vespa GTS.

Επιπλέον των υπόλοιπων λειτουργιών infotainment και πλοήγησης που χρησιμοποιούν την οθόνη TFT, η Vespa App είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του οχήματος, τις παραμέτρους οδήγησης και τα στατιστικά κάθε διαδρομής. Οι πληροφορίες μπορούν να εμφανιστούν και στην οθόνη του smartphone.

Οι τιμές των Vespa GTS του 2019 είναι οι παρακάτω:

Vespa GTS 125: 3.840€

Vespa GTS 125 Super: 4.030€

Vespa GTS 300 HΡΕ: 4.470€

Vespa GTS 300 HΡΕ Super: 4.830€

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ