fbpx

VESPA PRIMAVERA: 50α γενέθλια και νέες εκδόσεις

“Πριμαβέρα” σημαίνει Άνοιξη

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που πρωτοεμφανίστηκε η πρώτη Vespa Primavera (το 1968) φέρνοντας μαζί της κι έναν αέρα κομψότητας και ελευθερίας στη μετακίνηση. Γενιές μεγάλωσαν μαζί της, παραμένοντας στην παραγωγή μέχρι το 1982, έχοντας εξελιχθεί σε θρυλικό μοντέλο, ενώ παράλληλα έγινε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες στην ιστορία της Piaggio.

Σήμερα μετά από πενήντα χρόνια η Vespa Primavera του 2018 έχει γενέθλια και ενσωματώνει αξίες που οδήγησαν στην επιτυχία. Νεανική με μοντέρνα τεχνολογία, ευέλικτη, φιλική προς το περιβάλλον, ένα σύγχρονο δίτροχο που έχει κληρονομήσει τη φρεσκάδα και την προσωπικότητα των προγόνων της.

Στο μοντέλο 2018 έγιναν βελτιώσεις και αναβαθμίσεις που αυξάνουν την άνεση και την ασφάλεια, ανανεώνοντας παράλληλα την εμφάνιση. Τα πιο σημαντικά νέα αφορούν στο μέγεθος των τροχών: κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου, διακρίνονται από νέο σχεδιασμό με πέντε μπράτσα, είναι πλέον και οι δύο 12 ιντσών. Προσφέρουν έτσι μεγαλύτερη σταθερότητα, βελτιωμένη ασφάλεια και καλύτερο κράτημα.

Η τεχνολογία LED εφαρμόζεται σε προβολέα και πίσω φως, συμβάλλοντας στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας. Το σύστημα εντοπισμού οχήματος “Bike Finder” και το απομακρυσμένο άνοιγμα της σέλας περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό.

Οι νέες Primavera, Primavera S και Primavera Touring είναι εφοδιασμένες με τετράχρονους, μονοκύλινδρους, αερόψυκτους κινητήρες 125 και 150cc, με τρεις βαλβίδες και ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου.

Η μονάδα ελέγχου διαθέτει πλέον έναν βαρομετρικό αισθητήρα πίεσης που εξασφαλίζει βέλτιστη καύση σε όλες τις συνθήκες.

Vespa Primavera 50o Anniversario

Η Vespa Primavera έκανε το ντεμπούτο της στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας του Μιλάνο το 1967, λίγο πριν διατεθεί προς πώληση το 1968. Το 1968 ήταν μια χρονιά που άφησε το αποτύπωμά της στη δυτική ιστορία και κουλτούρα: από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μέχρι τους δρόμους του Παρισιού ένα κίνημα νεαρών ανθρώπων διεκδίκησε τη θέση του σε μια κοινωνία που άλλαζε ραγδαία προς το χειρότερο. Ήταν μια χρονιά που επηρέασε την τεχνολογία, την αρχιτεκτονική, την κουλτούρα και τις τέχνες, με τη μουσική να παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Η Vespa Primavera έκανε την πρώτη της εμφάνιση εν μέσω αυτού του καταιγισμού νέων ιδεών και κέρδισε τις εντυπώσεις, παρέχοντας την ελευθερία μετακίνησης σε δύο τροχούς σε ένα κόσμο που άλλαζε. Έγινε το σύμβολο της περιόδου. Ήταν μια ανάσα φρεσκάδας σε ένα κοινό που διψούσε για αλλαγή.

Η επετειακή Vespa Primavera 50o Anniversario αποτίει φόρο τιμής σε αυτή την περίοδο, αφομοιώνοντας τις τεχνικές και στυλιστικές αξίες που έκαναν τόσο επιτυχημένη την πρώτη Primavera και εμπλουτίζοντάς την με όλη την προηγμένη τεχνολογία της Vespa.

Διατίθεται με 4χρονους κινητήρες 50/125cc i-get και ξεχωρίζει από τους νέους χρωματισμούς σε γαλάζιο και καφέ χρώμα με την ανάλογη ταιριαστή σέλα για κάθε χρώμα, το γκρι φινίρισμα των πεντάμπρατσων τροχών και φυσικά από το κομψό λογότυπο στο πίσω μέρος.

Vespa Primavera S

Στην κορυφή όλων των νέων χαρακτηριστικών που εμπλουτίζουν τη γκάμα, η έκδοση S διαθέτει μια πλήρως ψηφιακή κονσόλα οργάνων με έγχρωμη οθόνη ΤFT 4,3 ιντσών. Είναι μια πραγματική επανάσταση για τη Vespa, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της εξοπλίζεται με μια πλήρως έγχρωμη ψηφιακή οθόνη.

Στον πίνακα οργάνων εμφανίζονται όλες οι κλασικές πληροφορίες, όπως η ταχύτητα, ο ολικός και μερικός χιλιομετρητής, η θερμοκρασία περιβάλλοντος και η στάθμη καυσίμου.

Παράλληλα λειτουργεί ως οθόνη εμφάνισης των λειτουργιών της πιο πρόσφατης έκδοσης της πλατφόρμας πολυμέσων VMP (Vespa Multimedia Platform).

Αυτή η εφαρμογή προσθέτει μια σειρά από λειτουργίες στην κονσόλα οργάνων της Vespa, για την επεξεργασία και τον έλεγχο ενός μεγάλου αριθμού πληροφοριών που αφορούν στην κατάσταση του οχήματος και τη διαδρομή που ακολουθείται. Το σύστημα επιτρέπει την απάντηση κλήσεων και τη χρήση του φωνητικού ελέγχου συσκευής smartphone για την πραγματοποίηση κλήσεων ή την επιλογή μουσικής από λίστα τραγουδιών.

Vespa Primavera Touring

Μοντέλο με τουριστικό εξοπλισμό για ανάλογες διαθέσεις. Η έκδοση Touring περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές και τις αναβαθμίσεις της Vespa Primavera, όπως είναι για παράδειγμα οι τροχοί 12 ιντσών, αλλά και χρωμιωμένες σχάρες αποσκευών μπροστά και πίσω, που είναι εμπνευσμένες από την κλασική ιστορία της Vespa.

Αυξάνεται έτσι η ικανότητα μεταφοράς αποσκευών και ενισχύεται ο ταξιδιωτική χρησιμότητα της. Μέρος του ταξιδιωτικού εξοπλισμού αποτελούν η ειδικά σχεδιασμένη σέλα και ο κομψός ανεμοθώρακας.

Aυτή την περίοδο όλες οι Primavera γιορτάζουν την επέτειό τους και προσφέρονται σε τιμές, που ξεκινούν από τα 3.300 και φτάνουν μέχρι τα 4.050 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: Piaggio Hellas, Yμηττού 259, τηλ. 210 7572 100 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ