fbpx

MIA ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ EKΘΕΣΗ ΣΚΟΥΤΕΡ

Εκθέτοντας όλα τα σκούτερ της Μεγάλης Βρετανίας

Μια μοναδική έκθεση σκούτερ που ονομάζεται ScooterMania, γίνεται στο Coventry Transport Museum, το μουσείο μέσων μεταφοράς της πόλης του Κόβεντρι στην Αγγλία. Το ενδιαφέρον είναι ότι η έκθεση αυτή διατείνεται ότι περιέχει όλα τα βρετανικά σκούτερ που έχουν βγει ποτέ!


Καθώς οι Ιταλοί έφτιαχναν Vespa και Lambretta, κυριαρχώντας στις πωλήσεις των σκούτερ στην Ευρώπη, πλήθος Βρετανών κατασκευαστών έκαναν τη δική τους προσπάθεια για να αποκτήσουν ένα τμήμα των πωλήσεων. Πολλές φορές το αποτέλεσμα ήταν συμπαθητικό, πολλές όμως φορές το σκούτερ έβγαινε αποκρουστικό, που είναι και ένας από τους κυριότερους λόγους που η έκθεση αυτή είναι σημαντική.

Οι κακόγλωσσοι μιλούν για την έκθεση στο Κόβεντρι σαν μια κολεξιόν κακόγουστων σκούτερ, αυτό όμως ανεβάζει την αξία της, κάνοντας πολύ τυχερούς όσοι μπορέσουν να την επισκεφτούν. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Μαζί με τα σκούτερ υπάρχει και έκθεση ρούχων, επίπλων και διαφημίσεων από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

Η έκθεση ScooterMania είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο (εντυπωσιακό για αγγλικό μουσείο).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO THΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Φωτογραφίες και πηγή: www.transport-museum.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ