fbpx

AUDI: ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ SCOOTER;

Ο Οberdan Bezzi προτείνει

Αυτό είναι το σκίτσο του γνωστού Ιταλού σχεδιαστή Οberdan Bezzi με το οποίο εμφανίζει το πως φαντάζεται ένα σκούτερ από τη μεγάλη γερμανική εταιρία που πρόσφατα απέκτησε την Ducati και σύμφωνα με δηλώσεις υψηλών στελεχών η Audi καλοβλέπει μια είσοδο στην αγορά των σκούτερ.

Το ενδιαφέρον με την πρόταση του Bezzi είναι ότι το σπορ maxi scooter, δεν θα χρησιμοποιεί τα λογότυπα της Ducati, αλλά της Audi, κάτι πολύ έξυπνο αν η γερμανική εταιρία δεν θέλει να δείξει ότι αγοράζοντας την ιταλική θρυλική εταιρία, αλλοιώνει και τον σπόρ χαρακτήρα της. Γιατί Ducati σημαίνει σπορ μοτοσυκλέτες, καινοτομικές, ιδιαίτερες και διαφορετικές, και η εμφάνιση ενός σκούτερ πιθανά να ενοχλούσε τους φανατικούς Ducatisti που θα μιλούσαν αμέσως για “ξεπούλημα”.

AUDI SC-1 Superscooter Concept, από τον Oberdan Bezzi

AUDI SC-1 Superscooter Concept, από τον Oberdan Bezzi

Γιατί λοιπόν να μην ονομάζεται το σκούτερ Audi και με αυτόν τον τρόπο, η φίρμα που οι ρίζες της από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα περιέχουν και μοτοσυκλετιστικά γονίδια (βλ. DKW και μάλιστα με το ίδιο σήμα της Auto Union!), οι 4 κύκλοι να κάνουν την επιστροφή τους στους δύο τροχούς;

Παρότι κάποιες φήμες μιλούν για εντελώς διαφορετική δραστηριότητα από πλευράς Audi, που δεν έχει να κάνει καθόλου με τους ανθρώπους από την Μπολώνια (δηλαδή τους μηχανικούς και σχεδιαστές της Ducati), τίποτε δεν εμποδίζει πλέον στην πραγματικότητα Γερμανούς και Ιταλούς να συνεργαστούν, ακόμα κι αν… δεν το ανακοινώσουν.

Υπάρχουν πληροφορίες από “κατασκόπους” που μιλούν μάλιστα για ένα ήδη έτοιμο concept, ένα πειραματικό σκούτερ της Ducati, που δεν ολοκληρώθηκε λόγω απόφασης του διοικητικού συμβουλίου, το περίφημο Desmoscooter.

Το Desmoscooter – αν υπάρχει… – είναι εφοδιασμένο με δικύλινδρο κινητήρα 700cc. με ιπποδύναμη κοντά στους 90 ίππους, με 16άρηδες τροχούς, έτσι ώστε να καταστεί άμεσος αντίπαλος των αντίστοιχων σκούτερ της to BMW (C 600 Sport) και της Yamaha (TMΑΧ).

Παίρνοντας το Desmoscooter η Audi και με όπλα την ποιότητα κατασκευής, το φημισμένο έμβλημα και εμφάνιση που θα παραπέμπει στο design της γερμανικής εταιρίας, αλλά και με υψηλή τιμή, σύμφωνα με τον Bezzi “η Audi θα δημιουργήσει ένα ακόμα status symbol Made in Germany”.

(Συνδεθείτε με το site του ιταλού σχεδιαστή το Scooter Design, για να θαυμάσετε και τα υπόλοιπα αξιόλογα σχέδια που έχει δημιουργήσει.)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ