fbpx

ΜΟΝΤΕΛΟ 2012: ΚΥMCO PEOPLE ONE 125

Ένα σκούτερ για όλο τον κόσμο

* Αερόψυκτος κινητήρας, με ψεκασμό * Με σύστημα stop and go, όπως το Honda PCX! * Δεκαεξάρης μπροστά και 14άρης τροχός πίσω * Δισκόφρενο μπροστά, ταμπούρο πίσω

Ένα ολοκαίνουργιο σκούτερ εμφανίστηκε στο Μιλάνο από την KYMCO στα 125 κυβικά. Με μεγάλους τροχούς και κομψή εμφάνιση, λανσάρεται από την εταιρία σαν “global scooter”, το σκούτερ δηλαδή που θα εξαχθεί σε όλο τον κόσμο.  Το Kymco People One 125 χαρακτηρίζεται από το μοντέρνο design του με καμπύλες μπροστά και αιχμές πίσω, αλλά και 16άρη μπροστινό τροχό. Ο πίσω τροχός είναι 14 ιντσών.

Kymco People One 125: Γοητευτικές, ευρωπαϊκές γραμμές

Όπως η Honda αποφάσισε, για να κατεβάσει το κόστος και την τιμή αγοράς, να κατασκευάσει το “παγκόσμιο σκούτερ” της στην Κίνα (βλ. Honda Vision 50 και Honda Vision 110) έτσι και το Kymco People One 125 του 2012 είναι το πρώτο σκούτερ της Kymco που κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Βιετνάμ. Το 125 μπορεί να μοιράζεται αισθητικά στοιχεία από τα People GTi, αλλά από πλευράς κινητήρα βασίστηκε στο Agility. Ο ξανασχεδιασμένος κινητήρας βασίζεται σε αυτόν του Agility που είναι αερόψυκτος (με φτερωτής) και αξιόπιστος, με το καρμπιρατέρ να δίνει τη θέση του στον ηλεκτρονικό ψεκασμό.
Το πιο εντυπωσιακό όμως στοιχείο είναι ότι ο κινητήρας της Kymco είναι εφοδιασμένος με με σύστημα “idle stop” ή “stop and go”, σύστημα που σβήνει τον κινητήρα στα φανάρια, για οικονομία καυσίμου και μείωση των ρύπων προς την ατμόσφαιρα. Το σύστημα ενεργοποιείται-απενεργοποιείται από το δεξί άκρο του τιμονιού με έναν κίτρινο διακόπτη. Ο κινητήρας σβήνει αν μείνει στο ρελαντί παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα και εκκινεί ξανά μόλις περιστραφεί το γκάζι.

Aερόψυκτος κινητήρας με ψεκασμό και σύστημα Idle Stop

Mεγάλη σέλα για τις κόμπακτ διαστάσεις του People One

Γενικά οι διαστάσεις του Kymco People One 125, 2012 είναι περιορισμένες, αφού το People One είναι σχεδόν μικρότερο κι από το Agility City με τη σέλα να απέχει μόλις 760 χιλιοστά από το έδαφος και φυσικά είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ταιριάζει στην κίνηση της πόλης. Η εμφάνισή του είναι πολύ προσεγμένη και συμπαθητική με τον προβολέα πάνω στο τιμόνι και τα φλας ενσωματωμένα στην ποδιά, κρυμμένα πίσω από καλλίγραμμα τζάμια. Ένα αισθητικό στοιχείο ακόμα που προσθέτει στην εμφάνιση του People είναι η γρίλια στο κέντρο της ποδιάς, στη βάση της οποίας συναντούμε LED.

Mαζεμένο οπίσθιο στοπ, χειρολαβές και σχάρα

Ο μπροστινός δίσκος έχει διάμετρο 226 χιλιοστών, με το πίσω φρένο να είναι ταμπούρο διαμέτρου 130 χιλιοστών (όπως και στα Vision της Honda), κίνηση που έχει να κάνει και με τη μείωση του συνολικού κόστους. Στην πίσω ανάρτηση βρίσκουμε δύο αμορτισέρ, ενώ το People One είναι εξοπλισμένο με όμορφες χυτές, πρωτότυπης σχεδίασης ζάντες με 5 διπλά μπράτσα. Το δάπεδο είναι επίπεδο, με τον συνεπιβάτη να διαθέτει αναδιπλούμενα μαρσπιέ καλυμμένα με λάστιχο.