Προορίζεται μόνο για την κινεζική αγορά
Η Honda παρουσίασε στην Κίνα μια νέα έκδοση του NCR 125, με εντελώς νέο λουκ, ενισχυμένα πλαστικά στο μπροστινό μέρος και διαστάσεις που το κάνουν να χωράει παντού.
Το NCR 125 πρωτοπαρουσιάστηκε το 2022 , μέσω της συνεργασίας της Wuyang και της Honda, που αναλαμβάνει την κατασκευή και διάθεση των σκούτερ των Ιαπώνων στην κινεζική αγορά και ενώ έχει κάποιες ομοιότητες με το best seller της Honda, PCX 125, πρόκειται για ένα αρκετά διαφορετικό μοντέλο.
Εμφανισιακά ξεχωρίζει το “ογκώδες” μπροστινό, με τα πλαστικά που περιβάλουν τον LED προβολέα να δημιουργούν μια επιθετική και έντονη εμφάνιση, ενώ τα φλας βρίσκονται χαμηλότερα, αριστερά και δεξιά της ποδιάς, σε ξεχωριστά σώματα.
Πιο πίσω η ίδια “τετραγωνισμένη” φιλοσοφία συνεχίζεται, με τις σχεδιαστικές γραμμές κάτω από τη σέλα να είναι κοφτές και να οδηγούν σε μια ελαφρώς ανασηκωμένη (που όμως δίνει την αίσθηση της επίπεδης) ουρά.
Ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος, αερόψυκτος, στα 125cc και αποδίδει 8,9 ίππους στις 7.500 rpm και 9,87 Nm ροπής στις 6.000 rpm, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 88 χιλιόμετρα την ώρα.
Πρακτικά ο κινητήρας έχει περάσει αμετάβλητος από το προηγούμενο μοντέλο, όπως και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη του και τα περιφερειακά, με την εμφάνιση και τους χρωματισμούς να είναι το μόνο που αλλάζει.
Ένα τηλεσκοπικό πιρούνι στο μπροστινό μέρος και διπλά αμορτισέρ πίσω αναλαμβάνουν τον ρόλο των αναρτήσεων, ενώ στα φρένα συναντάμε ένα δισκόφρενο μπροστά και ταμπούρο πίσω, με την πέδηση να επιβλέπεται από σύστημα συνδυασμένης πέδησης (CBS), το οποίο ενεργοποιεί και τα δύο φρένα (διαμοιράζοντας την δύναμη) ακόμα και όταν ο αναβάτης πατήσει μόνο τη μια μανέτα.
Οι τροχοί σε αυτό το “compact” σκούτερ είναι αρκετά μικροί, με τις αλουμινένιες ζάντες να έχουν διάμετρο 12” μπροστά και 10” (!) πίσω.
Γενικά το Honda NCR 125 είναι ένα σκούτερ πόλης που πρέπει να είναι ευέλικτο και να χωράει παντού, κάτι που αποτυπώνεται και στις διαστάσεις του.
Η ζυγαριά σταματάει στα 110 μόλις κιλά, με γεμάτο το ντεπόζιτο των 6 λίτρων, ενώ το μεταξόνιο φτάνει μόλις τα 1245mm, προϊδεάζοντάς μας για ένα σκούτερ που θα είναι σίγουρα ευέλικτο.
Επίσης, με πλάτος μόλις 670mm είναι σίγουρο ότι το Honda NCR 125 χωράει να περάσει από παντού.
Ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα Jet κράνος, ενώ το επίπεδο πάτωμα με γάντζο και τα δύο ανοιχτά ντουλαπάκια στην ποδιά συμπληρώνουν τις “φορτωτικές” του δυνατότητες.
Μάλιστα πάνω από το ένα ντουλαπάκι υπάρχει και θύρα φόρτισης USB.
Μια LCD οθόνη αναλαμβάνει τον ρόλο του πίνακα οργάνων, ενώ στον εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και Keyless σύστημα εκκίνησης.
Όπως και οι υπόλοιπες δημιουργίες της συνεργασίας Wuyang και Honda, έτσι και το NCR 125 δεν θα έρθει στην Ευρώπη, καθώς προορίζεται αποκλειστικά για την κινεζική αγορά.