fbpx

Italjet Dragster 700 Twin 2025: Νέες “καυτές” φωτογραφίες! (τιμές + video)

Ιδού λοιπόν το τελικό, πρωτότυπο Dragster 700

Επίσημες φωτογραφίες από το “σκούτερ-φωτιά” έδωσε στη δημοσιότητα η Italjet για να επιδείξει τη νέα της δημιουργία, το ριζοσπαστικής σύλληψης δικύλινδρο 700άρι Italjet Dragster 700 Twin, που ακροβατεί φανερά ανάμεσα σε μοτοσυκλέτα και σκούτερ.

Γιατί είναι σκούτερ το Dragster 700;

Γιατί έχει τη θέση οδήγησης, τον “κρεμαστό” σκελετό, τη μεγάλη κάλυψη από πλαστικά, τους 15άρηδες τροχούς και τον κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα.

Γιατί είναι μοτοσυκλέτα το Dragster 700;

Γιατί χρησιμοποιεί “ατόφιο” κινητήρα μοτοσυκλέτας (δικύλινδρο QJMotor 700 με 2ΕΕΚ και 8 βαλβίδες) με 6άρι σαζμάν και τελική μετάδοση με αλυσίδα, πλαίσιο χωροδικτύωμα και ένα θηριώδες ανάποδο πιρούνι μπροστά, κανονικό ψαλίδι πίσω, ενώ και το “μούτρο” του (όπως και η ουρά του) θυμίζει σπορ μοτοσυκλέτα.

Προσέξτε όμως τη λεπτομέρεια που αναφέρει η εταιρία στην επίσημη παρουσίασή του. Λέει η Italjet: “Καθαρή αδρεναλίνη: Η Italjet αποκαλύπτει το νέο εκπληκτικό Dragster 700 Twin, που είναι η τελική πρωτότυπη έκδοσή του”!

Κι όταν λέει “πρωτότυπη” έκδοση, αυτό σημαίνει πως το υβρίδιο “μοτο-σκούτερ” παραγωγής μπορεί να διαφέρει από αυτό που βλέπουμε σήμερα στις φωτογραφίες. Γιατί μόνο αν υπολογίσεις τις αναρτήσεις της Ohlins που φοράει, τα φρένα της Brembo και τις εξατμίσεις της Akrapovic, όλα αυτά στοιχίζουν “κάμποσα” λεφτά.

Με τις προπαραγγελίες να έχουν ανοίξει ήδη από τις 12 Ιουλίου (’24) το δικύλινδρο 700 με τους 68 ίππους “θα κάνει την επίσημη παρουσίασή του στην EICMA 2024”, όπως ανακοινώνει η εταιρία. Δηλαδή το Dragster θα κάνει μια δεύτερη επίσημη παρουσίαση… μετά την τωρινή πρώτη επίσημη παρουσίαση…

Η διάθεση του 700 στην αγορά ανακοινώνεται για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2025.

Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχει δώσει στον Τύπο η Italjet για το Dragster 700, το οποίο βασίστηκε σε γενικές γραμμές στα επίσης πρωτότυπα Dragster 500GP και Dragster 559 Twin που παρουσιάστηκαν στην EICMA 2022 και 2023, αντίστοιχα.

Το Italjet Dragster 700 Twin εγκαινιάζει βεβαίως μια νέα κατηγορία δίτροχων “συνδυάζοντας την ψυχή ενός Superbike με την άνεση και την ευελιξία ενός hyperscooter” , όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Italjet. Η εμπορική του πορεία θα ξεκινήσει πρώτα με μια έκδοση Limited, με περιορισμένη παραγωγή 700 κομματιών και τιμή κοντά στα 15.000 ευρώ. 

Αργότερα (από την άνοιξη/καλοκαίρι του ’25) άγνωστο πότε ακριβώς, θα ακολουθήσει η έκδοση παραγωγής, με τιμή κοντά στις 13.000 ευρώ.

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για αυτή την καινοτόμα κίνηση της ιστορικής ιταλικής εταιρίας που καταφέρνει κατά καιρούς να γίνεται είδηση στα Μέσα, τα περιοδικά και τις ιστοσελίδες σκούτερ και μοτοσυκλετών. Και εδώ που τα λέμε, μπράβο της…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X