fbpx

Kymco Dollar 125/150: Το “διασκεδαστικό” σκούτερ

Ένα δολάριο που τα κάνει όλα!

Διασκεδαστικό στην εμφάνιση, διασκεδαστικό και στη χρήση υπόσχεται να αποδειχθεί το νέο σκούτερ της Kymco που μόλις κυκλοφόρησε στην αγορά της Κίνας.

Η ταϊβανέζικη εταιρία το ονομάζει Fun Tech Scooter και το μεγάλο του ενδιαφέρον ξεκινάει από την εμφάνισή του: καθόλου συνηθισμένο και συμβατικό, με τετραγωνισμένες γραμμές και φρέσκια συνολική εμφάνιση.

Το Kymco Dollar παρουσιάστηκε στις εκθέσεις τον Απρίλιο της χρονιάς που διανύουμε, με στόχο την εύκολη μετακίνηση (ελαφρύ, χαμηλό, εύχρηστο), αλλά και – γιατί όχι; – την αναψυχή.

Παράλληλα, η Kymco στοχεύει μέσω του έξυπνου σκούτερ σε μια ομάδα ανθρώπων που περιλαμβάνει όχι μόνο κατοίκους μητροπολιτικών περιοχών, αλλά και κατασκηνωτές ή ψαράδες, καθώς και skaters – και κυρίως νέους.

Aπό την άλλη, οι δυο οβάλ, ιδιαίτεροι προβολείς του μπροστά θα γράψουν ιστορία με την “φυσιογνωμία” τύπου καρτούν που δημιουργούν.

Η Kymco θέλει να προσελκύσει τους ενδιαφερόμενους με τον αντισυμβατικό σχεδιασμό του Dollar, αλλά και να τους εντυπωσιάσει με μερικά έξυπνα και πρακτικά χαρακτηριστικά. Το μεγάλο, επίπεδο πάτωμα είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη. Εκεί μπορούν να αποθηκευτούν τσάντες αγορών ή ακόμα και βαλίτσες, αν κρίνουμε από τις αντίστοιχες φωτογραφίες που παρείχε η Kymco στην παρουσίαση.

Fun-fun, αλλά ας κάνουμε και καμιά δουλειά” είναι σαν να ψιθυρίζει η Kymco για το Dollar, αφού όταν σηκωθεί η αναδιπλούμενη σέλα του δημιουργείται μια μεγάλη σχάρα για “κουτί” delivery!

Mάλιστα υπάρχει και μια συρταρωτή δεύτερη βάση που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την επιφάνεια της σχάρας.

Και φυσικά το πιο σημαντικό είναι πως το Dollar δεν είναι ηλεκτροκινούμενο, αλλά διαθέτει κινητήρες εσωτερικής καύσης, 125 και 150 κυβικών, με απόδοση στους 10,5 και 11,6 ίππους αντίστοιχα.

Οι κινητήρες είναι τετράχρονοι, 4βάλβιδοι (!), αερόψυκτοι και διαθέτουν σύστημα Start & Stop για όσο το δυνατόν καλύτερη κατανάλωση. Το ρεζερβουάρ του είναι 8 λίτρων για αυξημένη αυτονομία.

Το πλαίσιο του Dollar είναι ατσάλινο σωληνωτό, μπροστά υπάρχει τηλεσκοπικό πιρούνι και πίσω δύο ενισχυμένα αμορτισέρ.

Τα φρένα είναι ένας δίσκος 226 mm εμπρός με ABS και ένα ταμπούρο πίσω, ενώ οι τροχοί είναι διαμέτρου 12 ιντσών.

Στον εξοπλισμό του Kymco Dollar περιλαμβάνεται έγχρωμη LCD οθόνη και θύρα φόρτισης USB, αλλά και Full LED φωτιστικά σώματα.

Το Dollar πέρα από το επίπεδο και ιδιαίτερα χρήσιμο και ευρύχωρο πάτωμα (μήκος 380 mm), που μπορεί να φιλοξενήσει τσάντες και σχετικά μεγάλα αντικείμενα, έχει και λίγο ακόμα χώρο κάτω από την σέλα, ικανό να χωρέσει κράνος τριών τετάρτων.

Ελπίζουμε να το δούμε και στην Ευρώπη το Kymco Dollar, αν και κάτι μας λέει πως ταιριάζει περισσότερο στη νοοτροπία των νεαρών Ασιατών σκουτεριστών.

X