fbpx

Κόσμος 2024: Η παγκόσμια αγορά 2 τροχών στο +5%!

Προχωρούν δυνατά οι δύο τροχοί σε όλο τον κόσμο

Ισχυρή εμφανίζεται η παγκόσμια αγορά των δύο τροχών για το πρώτο εξάμηνο του 2024 με μια αύξηση της τάξης του +5%!

Η παγκόσμια βιομηχανία των δύο τροχών συνεχίζει να δυναμώνει και το 2024. Μετά τους πρώτους έξι μήνες, οι παγκόσμιες πωλήσεις σκούτερ, μοτοποδηλάτων και μοτοσυκλετών ήταν στις 32,7 εκατομμύρια (+5,1%) μονάδες!

Τα νούμερα αυτά αφορούν τις 90 μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και αντιπροσωπεύουν το 99,4% της παγκόσμιας βιομηχανίας σκούτερ, μοτοσυκλετών, παπιών (συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών όπως ATV, αλλά και των τρίτροχων “ινδικών” Tuk-tuk).

Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό, σύμφωνα με την τελευταία οικονομική έκθεση του ΟΟΣΑ, με προβλέψεις για αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 3,1% το 2024, ίδια με το 3,1% του 2023.

Για το 2025 προβλέπεται μια ελαφρά ανάκαμψη στο 3,2%. Ο αντίκτυπος των “σφιχτών” οικονομικών συνθηκών εξακολουθεί να είναι αισθητός, ιδιαίτερα στις αγορές στέγης και πιστώσεων, αλλά η παγκόσμια δραστηριότητα αποδεικνύεται σχετικά ανθεκτική, η πτώση του πληθωρισμού συνεχίζεται και η εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα βελτιώνεται.

Το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ διαμορφώθηκε στο 4,9% τον Φεβρουάριο, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2001.

Τα πραγματικά εισοδήματα αυξάνονται σε πολλές χώρες του ΟΟΣΑ καθώς ο πληθωρισμός μετριάζεται και η ανάπτυξη του εμπορίου έχει γίνει θετική.

Οι προοπτικές εξακολουθούν να διαφέρουν μεταξύ των χωρών, με ασθενέστερα αποτελέσματα σε πολλές προηγμένες οικονομίες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, και ισχυρή ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς.

Σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον και μετά την τριετή άνοδο των προηγούμενων τριών ετών, η παγκόσμια αγορά μοτοσυκλετών επιβεβαίωσε το πρώτο εξάμηνο του 2024 τη θετική δυναμική της.

Μετά τους πρώτους έξι μήνες, οι παγκόσμιες πωλήσεις σκούτερ, μοτοποδηλάτων, παπιών και μοτοσυκλετών ήταν 32.700.00 μονάδες (+5,1%).

Η αγορά ωθείται κυρίως από την ισχυρή δυναμική της ινδικής αγοράς, τη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως, η οποία ολοκλήρωσε το εξάμηνο με ένα τεράστιο +21,5%.

Αυξήσεις πωλήσεων υπήρχαν και στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και τις αγορές του Ειρηνικού.

Ωστόσο, παρουσιάστηκε πτώση πωλήσεων (μονοψήφια) στην Κίνα και είδαμε μικρές απώλειες στις αγορές της Ν. Α. Ασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X