fbpx

MΟΝΤΕΛO 2013: ΚΕΕWAY SILVERBLADE 250i

Η μεγάλη… ασημένια λεπίδα

“Προσφέροντας λίγη πολυτέλεια στην καθημερινότητά μας”, προτείνει η κινεζική Keeway που παρουσίασε στο Μιλάνο, στο Σαλόνι της EICMA το νέο maxi scooter της, το νέο maxi scooter της με το όνομα Silverblade και κινητήρα 250 κυβικών αυτή τη φορά.

Οι άνθρωποι του Scooternet, Μιχάλης Λαζαρίδης και Λεωνίδας Πολίτης βρέθηκαν στην έκθεση του Μιλάνο και μας μετέφεραν τις εικόνες και τις πληροφορίες από τα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα που παρουσιάστηκαν για το 2013.

 Αν θυμάστε είχαμε παρουσιάσει στο Scooternet πριν απο μερικούς μήνες το Keeway Silverblade 125i, με πληροφορίες ότι σύντομα θα παρουσιαζόταν μια έκδοση με μεγαλύτερο κινητήρα. Ο τελευταίος διαθέτει 249,8 κυβικά, είναι μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος, τροφοδοτείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό και αποδίδει 20,7 ίππους στις 7.000 στροφές.

Πρώτη παρουσίαση του Silverblade 250, στο Σαλόνι του Μιλάνο (φωτό, Μιχάλης Λαζαρίδης)

Πρώτη παρουσίαση του Silverblade 250, στο Σαλόνι του Μιλάνο (φωτό, Μιχάλης Λαζαρίδης)

 

Η εμφάνιση του 250 είναι ίδια με του 125 που κυκλοφορούσε από πέρσι σε ευρωπαϊκές αγορές, και είναι ευρωπαϊκού τύπου, με δύο προβολείς μπροστά, τοποθετημένους πάνω στο ρύγχος του σκούτερ. Τα φλας διαθέτουν λάμπες Led και η ζελατίνα που βρίσκεται πάνω στο τιμόνι, γυρίζει μαζί του, όταν αυτό στρίβει. Το Silverblade χωράει δύο κράνη κάτω από τη σέλα και σε γενικές γραμμές διαθέτει ευρωπαϊκή σχεδίαση, που καθόλου δεν θυμίζει την χώρα κατασκευής του.

 

Οι τροχοί του είναι 14 ιντσών, και φορούν ελαστικά διαστάσεων 120/70 μπροστά και 130/70 πίσω. Ο κάθε τροχός έχει κι ένα δισκόφρενο πάνω του, διαμέτρου 250 χιλιοστών. Το μεταξόνιο φτάνει τα 1.490 χιλιοστά. Το βάρος του 250 φτάνει τα 161 κιλά και το ντεπόζιτο χωράει 10,7. Δεν υπάρχει ανακοίνωση μέχρι στιγμής για το αν θα εισαχθεί το Keeway Silverblade 250i στην Ελλάδα (μετά από επικοινωνία μας με την αντιπροσωπεία ενημερωθήκαμε ότι όντως θα εισαχθεί στην Ελλάδα το Silverblade – άγνωστο το πότε ακριβώς – με τιμή κάτω από 3.500 ευρώ και ίσως πιο κοντά στις 3.000 ευρώ.).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ