fbpx

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ NIPPONIA ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΙ!

Σαλόνι Μιλάνο: Υβριδικό και Ηλεκτρικό σκούτερ!

Η ελληνική εταιρία δίτροχων, Nipponia, ιδιοκτησίας Ανδρέα Γκοργκόλη, επί σειρά μηνών συνεργαζόμενη με την Electric’city μια εταιρία που εδρεύει στη Νότια Γαλλία και ειδικεύεται στη σχεδίαση ηλεκτρικών δίτροχων. Μέσα από αυτή τη συνεργασία προκύπτει το Αrtelec ένα ηλεκτρικό σκούτερ, που σαν βάση έχει το συμβατικό Nipponia Αrte 150, που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά. 

Οι επισκέπτες του Σαλονιού του Μιλάνο, EICMA 2011, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το Nipponia Artelec (Αίθουσα 6, περίπτερο C28). Το Artelec διαθέτει ένα (brushless) κινητήρα 6kW και μπαταρίες ιόντων του λιθίου, με μηδενικά καυσαέρια και μηδενική ατμοσφαιρική ρύπανση φυσικά.

Το Nipponia Arte 125/150 θα είναι η βάση για το ηλεκτρικό Artelec

Ήδη από την έκθεση του Μιλάνο το 2008, οι Γάλλοι είχαν εντυπωσιαστεί με τη στιβαρότητα και την ποιότητα κατασκευής των Nipponia (τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώς γνωστόν από τον διάσημο Έλληνα σχεδιαστή αυτοκινήτων, Σωτήρη Κωβό) κι έτσι προχώρησαν στη συνεργασία.

Στο παρελθόν, κατά τη διαδικασία εξέλιξης του Artelec, στόχος ήταν να φτάνει τελική 100 χ.α.ω και να διαθέτει αυτονομία τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων, με μπαταρία 40 Α. Ο χρόνος επαναφόρτισης ήταν οι 4 ώρες (ή με εναλλακτικό γρήγορο φορτιστή που θα μείωνε το χρόνο στις 2 ώρες).

Επίσης γινόταν έρευνες και δοκιμές με μπαταρίες 80 Α, για βελτιωμένες επιδόσεις. Tα αποτελέσματα των προσπαθειών θα τα δούμε πάνω στο Αrtelec, στο Μιλάνο, όπου θα ανακοινωθούν τα τελικά τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Στο Σαλόνι του Mιλάνο, εκτός από το ηλεκτρικό Artelec θα παρουσιαστεί και το Nipponia Smart Hybrid Urban Vehicle (ή SHUV), που είναι καρπός της συνεργασίας της Nipponia και της γαλλικής εταιρίας Mazziota Motors.

Το νέο υβριδικό Ezio Hybrid θα χρησιμοποιεί την “πράσινη τεχνολογία” με κυψέλες λιθίου και επαναφόρτιση κατά το φρενάρισμα, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικά αποδοτικό δίτροχο πόλης. Το Nipponia SHUV θα μπορούν να το δουν οι επισκέπτες του Σαλονιού στο “EICMA Green Planet”  (Αίθουσα 2, περίπτερο S35)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ