fbpx

Kymco vs Gogoro: “Ηλεκτρικοί” αγώνες στην Ταϊβάν!

Πριζωμένοι όλοι, με τα γόνατα να ξύνουν την άσφαλτο

Η αντιπαλότητα δεν έχει όρια. Στην αγορά, στα μαγαζιά, στους δρόμους… τώρα και στην πίστα. Η μεγάλη – ειδικά για τα ηλεκτρικά σκούτερ – αγορά της Ταϊβάν πέρασε σε άλλο επίπεδο την κόντρα μεταξύ Kymco και Gogoro, αφού τα σκουτεράκια τους μπήκαν στις πίστες αγώνων

Όποιοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο των ηλεκτρικών σκούτερ τα τελευταία χρόνια, πιθανότατα να γνωρίζουν πως οι δυο μεγαλύτερες εταιρίες της Ταϊβάν είναι η Gogoro και η Kymco.

Από τότε που εμφανίστηκε στην αγορά, πριν από μερικά χρόνια, η Gogoro υπήρξε κυρίαρχος παίκτης στον χώρο των ηλεκτρικών σκούτερ.

Η Kymco από την άλλη, παρουσιάζοντας το δικό της σύστημα ανταλλάξιμων μπαταριών και ηλεκτρικών σκούτερ, που ονομάζεται Ionex, έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν σκόπευε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Πάμε τώρα στο επόμενο θέμα, τις πίστες και τους αγώνες μέσα σε αυτές. Από το 2016, η Gogoro αγωνίζεται με τα σκούτερ της στο Εθνικό Πρωτάθλημα TSR (Taiwan Sprint Riders) της Ταϊβάν. Το 2017, το Πρωτάθλημα αυτό πραγματοποίησε μια σειρά αγώνων με ηλεκτροκίνητα σκούτερ.

Χρειάστηκε να φτάσει το 2022 για να συναντηθούν τα ηλεκτρικά σκούτερ της Gogoro και της Kymco σε μια κόντρα μέσα σε πίστες κάρτ, έτσι ώστε η αγωνιστική δράση να είναι έντονη και να υπάρχει ενδιαφέρον για τους θεατές.

Έχουν ανακοινωθεί έξι αγώνες, με τον πρώτο να έχει ήδη πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, ενώ σύντομα έπεται η συνέχεια.

Πώς τα πήγαν οι δύο αντίπαλοι στον πρώτο αγώνα; Κατά κάποιο τρόπο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα Gogoro θα είχαν το πλεονέκτημα λόγω της μεγαλύτερης εμπλοκής στο είδος, ενώ η Ionex της Kymco είναι μια νεοσύστατη εταιρία στο χώρο.

Αυτό κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα Kymco τερμάτισαν πρώτα και σημείωσαν νέο ρεκόρ γύρου στον αγώνα.

Τώρα υπολείπονται πέντε ακόμα αγώνες και όλα δείχνουν πως θα κλιμακωθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ Gogoro και Kymco Ionex, αφού τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος γίνονται γνωστά και διαφημίζουν με έναν πολύ καλό τρόπο τα σκούτερ της κάθε εταιρίας μέσα από τους αγώνες αυτούς.

Κινητήρες εσωτερικής καύσης ή ηλεκτροκινητήρες δεν είναι παρά λεπτομέρειες όταν ξεκινάει ο ανταγωνισμός και συμβαίνουν μάχες σώμα με σώμα…

Δείτε παρακάτω το βίντεο και απολαύστε τον “μηδενικό” αγωνιστικό θόρυβο από τα σκούτερ… (καλά έτσι κι αλλιώς παίζει μουσική)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ