fbpx

Ευρώπη 2022: Η αγορά των δύο τροχών αντέχει!

Αγορά δύο τροχών: Η Ευρώπη στο + 14,6% το πρώτο τρίμηνο του 2022

Οι ταξινομήσεις σκούτερ, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων στις 5 μεγάλες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου συνέχισαν να αυξάνονται το πρώτο τρίμηνο του 2022, αντιστεκόμενες στον πόλεμο, στον Covid, στις ελλείψεις εξαρτημάτων και στην ακρίβεια

Από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2022, οι πωλήσεις νέων μοτοσυκλετών στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης – δηλαδή Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο – έφτασαν συνολικά τις 226.793 ταξινομήσεις, σημειώνοντας ένα ενθαρρυντικό + 14,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, το οποίο μάλιστα ήταν σε κάθε περίπτωση μια από τις πιο θετικές χρονιές για την αγορά των δικύκλων!

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία κατέγραψε 54.106 νέες μονάδες, με ποσοστό αύξησης + 30,4%. Στην Ισπανία έγιναν 38.922 νέες ταξινομήσεις, σημειώνοντας μια αύξηση του + 16,3% και στη Γαλλία καταγράφηκαν 45.702 μονάδες, με αύξηση + 2,3%.

Όσον αφορά τις αυξημένες πωλήσεις, το Ηνωμένο Βασίλειο πήρε τη μερίδα του λέοντος με ένα εντυπωσιακό + 56,4%, χάρη στις 27.807 ταξινομήσεις, ενώ η Ιταλία – όπου η ανάπτυξη ήταν μόλις + 0,4% και παραμένει η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης – συγκέντρωσε 60.256 πωλήσεις τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Τα δεδομένα ανακοινώθηκαν στην τελευταία έκθεση ACEM (Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών), η οποία υπογράμμισε πώς οι αγορές μοτοσυκλετών της Γηραιάς Ηπείρου διατήρησαν μια σταθερότητα και σε κάθε περίπτωση γνώρισαν σταθερή ανάπτυξη από το 2020, τη χρονιά της έναρξης της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη.

Όσον αφορά τα μοτοποδήλατα, το πρώτο τρίμηνο του 2022 πωλήθηκαν συνολικά 57.755 μονάδες στις έξι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές αυτής της κατηγορίας – δηλαδή Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο και Ολλανδία – ένα νούμερο που αντιπροσωπεύει αύξηση + 3,5% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ο Antonio Perlot, Γενικός Γραμματέας της ACEM, σχολίασε την τρέχουσα κατάσταση στον τομέα: «Τα στοιχεία ταξινομήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2022 δείχνουν ότι οι πωλήσεις μοτοποδηλάτων, σκούτερ και μοτοσυκλετών στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν σταθερές, παρά τα προβλήματα παραγωγής και εφοδιασμού εξαρτημάτων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία Covid-19».

Τώρα, τα πρώτα στοιχεία για τον μήνα Απρίλιο δείχνουν μια μικρή επιβράδυνση για ορισμένες αγορές, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών και των καθυστερήσεων στις αποστολές ανταλλακτικών που επηρεάζουν τη ροή παραγωγής και τη διαθεσιμότητα κάποιων μοντέλων.

Οι πωλήσεις μέσα στους επόμενους μήνες ενδέχεται επίσης να επηρεαστούν, ανοδικά ή προς τα κάτω, από παράγοντες όπως η άνοδος των τιμών των καυσίμων και η γενική οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη.

Όμως, τα στοιχεία και τα δεδομένα του δεύτερου και τρίτου τρίμηνου της χρονιάς είναι αυτά που θα δείξουν καθαρότερα εάν οι αγορές σκούτερ, μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων θα καταφέρουν να πάνε καλά και το 2022, αφού, όπως γνωρίζουμε, οι περισσότερες από τις πωλήσεις πραγματοποιούνται ανάμεσα στην άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Αναμένουμε…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ