fbpx

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ: 1η Η ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πρωτιά και πάλι για την Ελλάδα!

Την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. στο ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων κατέχει η χώρα μας, με το 15% του κυκλοφορούντα στόλου. Δεύτερη χώρα σε ανασφάλιστα οχήματα είναι (έκπληξη) η Αγγλία με ποσοστό 6%. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και χώρες με μηδενικό ποσοστό ανασφάλιστων οχημάτων όπως η Γερμανία. Πρώτη λοιπόν η Ελλάδα και τελευταία η Γερμανία! Είδατε που μας κακολογούν στην Ευρώπη, δε ντρέπονται λίγο… Η αναφορά των ποσοστών, έχει γίνει εδώ και μήνες, από τον πρόεδρο της επιτροπής αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, κ. Μπερτσιά, που συμπλήρωσε λέγοντας ότι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους κοντά στο 1,5 εκατομμύριο!

Oι πιο ευπαθής κατηγορία, από τα ανασφάλιστα οχήματα, είναι οι δικυκλιστές

Από τότε, ο ανασφάλιστος στόλος ολοένα και αυξάνεται, με τους Έλληνες να μην μπορούν να αντέξουν την πληρωμή των ολοένα και ακριβότερων ασφαλίστρων σε αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και σκούτερ. Βέβαια το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο, αλλά χρόνιο, με πολλούς που διαθέτουν παραπάνω από ένα όχημα, να ασφαλίζουν μόνο το ένα. Για να την αντιμετώπιση του φαινομένου λειτουργεί ήδη το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων. Το Κέντρο συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες της πολιτείας και κυρίως με το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, συμβάλλοντας στον εντοπισμό των οχημάτων που κυκλοφορούν χωρίς ασφάλιση. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της εμπλοκής σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, έχει συμπεριληφθεί στα ασφαλιστικά συμβόλαιά ειδική κατηγορία για την περίπτωση αυτή. Η πιο ευπαθής κατηγορία στο δρόμο, που πλήγεται περισσότερο σε περίπτωση ατυχήματος με εμπλεκόμενο ανασφάλιστο όχημα είναι ως γνωστόν οι μοτοσυκλετιστές και οι αναβάτες σκούτερ, αφού τις περισσότερες φορές υπάρχει και τραυματισμός.

Τώρα λοιπόν θα ξέρετε, όταν ακούτε ότι “κάποιος – χτύπησε κάποιον και έφυγε, παρατώντας τον” για ποιο λόγο έγινε… Γιατί πολύ απλά, σε αυτή τη χώρα “είμαστε και οι Πρώτοι”.

 

(ΥΓ. Εδώ θυμηθείτε αυτό που είχαμε γράψει – πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την είδηση– στα μέσα Σεπτεμβρίου για τις αυξήσεις μέχρι και 60% στα ασφάλιστρα μέσα στο 2012, που είχαν προειδοποιήσει εκπρόσωποι της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος , για να προετοιμαστούμε για ακόμα περισσότερους “ανασφάλιστους” στους δρόμους)

Συγγενείς ψάχνουν για μάρτυρες ατυχημάτων... στις κολώνες των δρόμων της Ελλάδας